TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Scania R500 6x4 /free/ 1:25 - by rmnkpk5

Moderator: iconmaster

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Scania R500 6x4 /free/ 1:25 - by rmnkpk5

Postby toudi_sk » 03 Dec 2012 23:46

ak by si chcel chróm (predpokladám lesklý, ale ivant ma asi vyvedie z omylu :haha: ), mal by si povrchovo upraviť disk, napr.
napustiť sekunďákom a prebrúsiť, aby bol úplne hladký, inak to nebude chrómovo lesklé, potom by ti stačil aj takýto hliníkový

niečo o chrómovej farbe je napr. aj toť

http://www.mo-na-ko.net/php/portal/view ... hp?id=2493

niečo o problematike chrómových dielov na našom fóre
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 04 Dec 2012 00:24

Já bych na tvém místě zkusil tento postup:
1) napustit vteřiňákem a přebrousit, tak jak to píše Toudi
2) stříknout jednu vrstvu základovky
3) stříknout černou lesklou barvou
4) stříknout chromovou barvou

Sám jsem tento postup ještě nezkoušel, ale určitě bych jej chtěl vyzkoušet příští rok na jaře a případně použít na své disky. Tu zkoušku je pochopitelně třeba provést na zkušebním vzorku, stačí ti kousek kartonu polepený papírem 160 g, a pak už můžeš tvořit povrchovku podle výše uvedeného postupu.

rmnkpk5 | 55

Postby rmnkpk5 » 04 Dec 2012 02:28

A jde toto aplikovat i když vše maluji ručně štětci ????

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 04 Dec 2012 21:06

Koleso sa mi paci, aj farba ujde, co sa mi ale moc nepozdava je ta cervena Tatrovacka puklica.. Ak to chce byt znazornenie naboja, tak mal by byt umiestneny vo vnutri, ak je to akoze krytka (puklica), tak musi zakryt okolie matiek. V pripade, ze sa nedava puklica na koleso, na matice sa nasunu plastove krytky (je to povinne zo zakona).
Pre inspiraciu som ti dal dokopy obrazky pouzivanych krytov kolies na Scaniach R: vlavo hore je najviac pouzivana origos puklica, stredny obrazok hore je koleso bez puklice s krytkami matiek, na tretej vidiet aj samotny naboj na ktory sa montuje koleso (teda tvoj pripad). V dolnom riadku vidis brzdovy bubon, potom na neho namontovane koleso tiez len s krytkami matic a posledne foto dole znazornuje koleso na pohananej prednej naprave.

maťko85 | 41

Postby maťko85 » 04 Dec 2012 21:14

Teoreticky by to taky mohlo jít štětcem, ale pro nátěr tou černou barvou bys musel mít štětec s velmi jemnými chlupy. Jedině tak by se dalo dosáhnout jednotného filmu s minimálními viditelnými tahy. Jo a ten štětec taky nesmí pouštět chlupy. Co se týče chromové barvy, tak to nevím, jak by to vypadalo barvené štětcem, já mám zatím k dispozici chrom ve spreji.
Ale nástřikem by ta povrchovka jednak vypadala samozřejmě mnohem kvalitněji a jednak by to bylo daleko rychleji nabarveno.

rmnkpk5 | 55

Postby rmnkpk5 » 04 Dec 2012 21:34

Dělám to podle tohoto:

Image

Nemám fixírku na nástřik jak už jsem psal vše maluji ručně a za Alclad II se mi zatím moc penízky dávat nechce to později.

maťko85 | 41

Postby maťko85 » 04 Dec 2012 22:45

Tak to zkus taky chromovou barvou ve spreji, já ji koupil v Baumaxu za nějakých 250 KČ (kdyžtak barvu nafotím a hodím sem).
Jinak pěkná, a zajímavá předloha, tak držím palce ať ti to vyjde :victory: . Sis dělal sám, nebo stáhl z Netu?

rmnkpk5 | 55

Postby rmnkpk5 » 05 Dec 2012 00:05

Ta barevná kombinace mám ji nafocenou z jedné hry, akorát je to Topline ale já budu dělat jen Highline verzi.

opel123 | --

Postby opel123 » 05 Dec 2012 16:20

No zajímavá kombinace , jestli se ti to povede , tak to bude super :feel good:
Momentálně na stole: Karosa C734.40 - Vlastní stavba - Měřítko 1:25

rmnkpk5 | 55

Postby rmnkpk5 » 05 Dec 2012 20:33

Hrozně se mi líbí toto ale to v ruce v životě nemohu namalovat, šlo by to jedině šablonami a fixírkou:

Image Image

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”