prave minule som natrafil niekde na tuto uzivatelsku prirucku k UNC60, je tam zjednoduseny rozmerovy nacrt s troma pohladmi + detailnejsi bokorys. A myslim si, ze na internete najdes k tomu este kopu dalsich podkladov, je to pomerne rozsirena masinka..Hľadám nejaké solídnejšie podklady k nakladaču UNC 060, chcel by som si ho skúsiť nakresliť a zaujímali by ma hlavne rozmerové nákresy ale budem rád za každú pomoc, díkes(spraviť tento stroj ako model je zatiaľ len v štádiu úvah, záviselo by to od dostatku kvalitných podkladov aby výsledok stál vôbec za to
)
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Hladam
Moderator: Trak-Tor
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: Hladam
Dík ico, ja som zas na jednej ruskej stránke našiel katalóg ND na UNC-čko aj s prídavným náradím, z toho by sa už dalo niečo zbúchať
ešte musím presondovať nejaké fotos len mi nejak blbne internet
pokiaľ ide o úvahy na prípadné zhotovenie modelu tak by som sa tejto možnosti úplne nebránil ale zatiaľ nemám vôbec predstavu o tom v akej mierke a detailnosti by toto UNC-čko bolo urobené, momentálne mám tých podkladov potrebných na solídnejší model ešte veľmi málo 
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov
- iconmaster | 37
- Last man standing
Ak mas katalog ND + fotky, kludne sa da z toho spravit model na urovni polskych @ 1:25... Najlepsia (teda mne sa osvedcila) je asi vlastna fotodokumentacia.
no jo, vlastné fotky by boli ideálne, lenže takúto možnosť nemám takže sa musím spoľahnúť len na internet no nevadí 
- iconmaster | 37
- Last man standing
neverim ze by vo vasom okoli by sa nedala najst aspon jedna - stacila by aj nefungujuca - UNCcka, len treba trosku pocumiet okolo stavieb, druzstiev, smetisk apod 
No práve že tu nablízku o žiadnom stroji neviem,takže mi ostáva len hľadanie na internete
nejaké fotos som už našiel len si musím prepočítať rozmery aby to sedelo 
ako iconmaster píše, 1:25 je "akurát", zmenšiť a zjednodušiť sa to dá potom vždyzatiaľ nemám vôbec predstavu o tom v akej mierke a detailnosti by toto UNC-čko bolo urobené
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
mňo, vzhľadom na rozmery reálneho UNC-čka bude tá 25-ka zrejme základom vzhľadom na detailnosť aj keď niektoré celky budú asi na hrane
rozmýšľal som aj o iných mierkach ale v 32-ke je to už moc malé, a dosť bude záležať ako mi to sadne proporčne

Zdravím,
chcel by som sa spýtať, kto by bol ochotný urobiť mi solídne foto tohto vodného žeriava, stojaceho vo Vrútkach (možno jozkin).

Podľa stránky mdc.sk ide o typ Oldenburg, ktorý mal na výtokovom ramene pohyblivo pripojené ešte ďalšie výtokové rameno.
Potreboval by som hlavne kolmé pohľady na stojan, nebránim sa ani premeraniu základných rozmerov (obvod stúpacieho potrubia, dĺžka stojana, výška kolmých podpier atď).
Model robím s Sketchupe 8
Dnes som začal a zatiaľ mám toto

Prípadnému záujemcovi pán boh zaplať
chcel by som sa spýtať, kto by bol ochotný urobiť mi solídne foto tohto vodného žeriava, stojaceho vo Vrútkach (možno jozkin).
Podľa stránky mdc.sk ide o typ Oldenburg, ktorý mal na výtokovom ramene pohyblivo pripojené ešte ďalšie výtokové rameno.
Potreboval by som hlavne kolmé pohľady na stojan, nebránim sa ani premeraniu základných rozmerov (obvod stúpacieho potrubia, dĺžka stojana, výška kolmých podpier atď).
Model robím s Sketchupe 8
Dnes som začal a zatiaľ mám toto
Prípadnému záujemcovi pán boh zaplať
hento vyzera ako ivantov vodny zeriav ktory ma trochu zmenene zakoncenie