TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Postby DORIS » 28 Dec 2012 17:39

Aktuální fotky, jak vypadá RC po nastrojení:

Image Image
ImageImageImageImage

Poslední dvě fotky ukazují, jak přiměřuji výzdobu k trupu ještě před pozlacením.
Doris

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 28 Dec 2012 21:51

Paráda :victory: Už si to živo viem predstaviť celé. A moduritu si o tri - štyri mesiace užijem tiež :P

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

DORIS | --

Postby DORIS » 29 Dec 2012 13:43

Ahojky Jano a děkuji za pochvalu. Už se těším, jak budeš modelařit s moduritem, na Korunce se Ti výzdoba hodně povedla, tak to budeme mít opět na co koukat. Jen tak dál! :victory:

Modré pásy na RC se začínají zaplňovat soškami a kombinace jejich zlaté barvy s modrým/tyrkysovým podkladem působí celkem koukatelně. Sošky průběžně patinuji, jinak by nepřirozeně zářily a zanikaly by různé detaily.
Image
Image

ImageImageImageImageImageImage
Image

Drobné detaily a tváře postaviček se ještě budou dál vylepšovat pomocí vrstev zlaté barvy + patinou.
Doris

Alibaba | 48
Name: Tomáš

Postby Alibaba » 29 Dec 2012 22:00

Doris neblázni už s ozdobovaním Caroline... Radšej si zahraj na klavír... :) Je to neskutočne parádna loďka...
Poriadok je pre blbcov, inteligent zvláda chaos...

DORIS | --

Postby DORIS » 29 Dec 2012 22:41

Děkuji za milý komentář! Máš pravdu, je třeba se trochu odreagovat a klávesy mám moc ráda. Modelaření a hudba mne hodně baví. Ostatně jako doprovod svých prezentací používám vlastní hudbu, kterou hraji právě na Clavinově, co je vidět na fotkách za modelem RC.
Pro potěšení přikládám odkaz:
http://www.youtube.com/watch?v=NOyudwaV6Zk

Ale jak jsem se té výzdoby chytla, je to silně návykové, protože jsem zvědavá, jak se to bude vyjímat na modelu, a láká mne tím pádem dělat další kousky.
Zadní část trupu je již zaplněna výzdobou :victory: , nyní mne čeká pasáž kolem oken.

Image Image

ImageImageImageImageImage
Doris

martanek411 | --

Postby martanek411 » 30 Dec 2012 00:30

Ehm ... Pokud existuje v tomto nejistém světě jakási jistota - je to tady. S velkou úctou vždycky toto vlákno otevírám a pokaždé jsem si jistý, že zklamán nebudu. :) Jak je vidět, mám pravdu .... :)

Plachetnice se mi vždycky líbily, a díky Tvým modelům stále více. Je to úchvatné ....!!!

Odvahu do nějaké říznout ale najdu možná až tak za 100 let, až budu nafoukaný a budu si myslet, že Tě mohu alespoň z jedné desetiny napodobit. :beat plaster:

DORIS | --

Postby DORIS » 31 Dec 2012 16:45

Děkuji za povzbuzení a milá slova, je to pro mne pocta.
A určitě není důvod se podceňovat, s Tvými modelářskými dovednostmi se nemusíš stavby plachetnic vůbec obávat, máš na to a věřím, že ve Tvém podání by to byla pastva pro oči podobně, jako ty bitevní lodě z 20.století.

Výzdoba pomalu zaplňuje tyrkysový pás na levoboku a loď získává svůj honosný vzhled.

Image Image

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Image

Část výzdoby před zlacením:
Image
Doris

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Postby group b » 01 Jan 2013 10:13

Jak napsal předchozí diskutér, otevřeš vlákno a modelů chtivé oči se pasou a pasou.
Kolikrát si říkám, to je neskutečný, ale pak si uvědomím, že jsem v některém z vláken od Doris a řeknu si Normálka.
Tedy od tebe.
My ostatní, kteří jsme se někdy považovali za modeláře jen zíráme v němém úžasu.
Měla bys tam někdo u Vás otevřít Lodní muzeum.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

Rado T | 28
Name: Radovan

Postby Rado T » 01 Jan 2013 12:22

Toto nie je model, to je umelecké dielo. Nádhera
Čo ťa nezabije, to sa ťa pokúsi zabiť znova.

DORIS | --

Postby DORIS » 04 Jan 2013 13:38

Děkuji za ohlasy, přátelé. Mám radost, že se Vám má práce líbí, je to pro mne opravdu pocta. To muzeum lodí by nebyl špatný nápad, flotila se rozrůstá a za chvíli už to doma nebudu mít kam dát.... Ale hlavní je, že to člověka baví a jak se říká - kdo si hraje, nezlobí, tak má manžel ode mne aspoň na chvíli klid... :)

S výzdobou pokračuji na přídi, kde jsem se snažila co nejlíp vytvořit první dvě sošky. Osvědčilo se mi modelovat sochy z více částí, které pak slepuji dohromady - například postavička ležícího muže byla ztvárněna bez lyry - tu jsem udělala samostatně a zvlášť byly vymodelovány i jemné struny. Modurit se výborně lepí kvalitní sekundovkou.
Image

ImageImageImage

Zde je výzdoba v přední části již dokončena:

Image
ImageImageImage

Byly dokončeny i poslední sošky na zadní části modrého pásu:

Image

ImageImageImage

Takto by vypadaly figurky bez patiny:
ImageImage
Doris

Return to “Námorná technika // Watercrafts”