Ahojky Jano a děkuji za pochvalu. Už se těším, jak budeš modelařit s moduritem, na Korunce se Ti výzdoba hodně povedla, tak to budeme mít opět na co koukat. Jen tak dál!
Modré pásy na RC se začínají zaplňovat soškami a kombinace jejich zlaté barvy s modrým/tyrkysovým podkladem působí celkem koukatelně. Sošky průběžně patinuji, jinak by nepřirozeně zářily a zanikaly by různé detaily.
Drobné detaily a tváře postaviček se ještě budou dál vylepšovat pomocí vrstev zlaté barvy + patinou.
Děkuji za milý komentář! Máš pravdu, je třeba se trochu odreagovat a klávesy mám moc ráda. Modelaření a hudba mne hodně baví. Ostatně jako doprovod svých prezentací používám vlastní hudbu, kterou hraji právě na Clavinově, co je vidět na fotkách za modelem RC.
Pro potěšení přikládám odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=NOyudwaV6Zk
Ale jak jsem se té výzdoby chytla, je to silně návykové, protože jsem zvědavá, jak se to bude vyjímat na modelu, a láká mne tím pádem dělat další kousky.
Zadní část trupu je již zaplněna výzdobou , nyní mne čeká pasáž kolem oken.
Ehm ... Pokud existuje v tomto nejistém světě jakási jistota - je to tady. S velkou úctou vždycky toto vlákno otevírám a pokaždé jsem si jistý, že zklamán nebudu. Jak je vidět, mám pravdu ....
Plachetnice se mi vždycky líbily, a díky Tvým modelům stále více. Je to úchvatné ....!!!
Odvahu do nějaké říznout ale najdu možná až tak za 100 let, až budu nafoukaný a budu si myslet, že Tě mohu alespoň z jedné desetiny napodobit.
Děkuji za povzbuzení a milá slova, je to pro mne pocta.
A určitě není důvod se podceňovat, s Tvými modelářskými dovednostmi se nemusíš stavby plachetnic vůbec obávat, máš na to a věřím, že ve Tvém podání by to byla pastva pro oči podobně, jako ty bitevní lodě z 20.století.
Výzdoba pomalu zaplňuje tyrkysový pás na levoboku a loď získává svůj honosný vzhled.
Jak napsal předchozí diskutér, otevřeš vlákno a modelů chtivé oči se pasou a pasou.
Kolikrát si říkám, to je neskutečný, ale pak si uvědomím, že jsem v některém z vláken od Doris a řeknu si Normálka.
Tedy od tebe.
My ostatní, kteří jsme se někdy považovali za modeláře jen zíráme v němém úžasu.
Měla bys tam někdo u Vás otevřít Lodní muzeum.
Děkuji za ohlasy, přátelé. Mám radost, že se Vám má práce líbí, je to pro mne opravdu pocta. To muzeum lodí by nebyl špatný nápad, flotila se rozrůstá a za chvíli už to doma nebudu mít kam dát.... Ale hlavní je, že to člověka baví a jak se říká - kdo si hraje, nezlobí, tak má manžel ode mne aspoň na chvíli klid...
S výzdobou pokračuji na přídi, kde jsem se snažila co nejlíp vytvořit první dvě sošky. Osvědčilo se mi modelovat sochy z více částí, které pak slepuji dohromady - například postavička ležícího muže byla ztvárněna bez lyry - tu jsem udělala samostatně a zvlášť byly vymodelovány i jemné struny. Modurit se výborně lepí kvalitní sekundovkou.
Zde je výzdoba v přední části již dokončena:
Byly dokončeny i poslední sošky na zadní části modrého pásu: