TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Peterbilt 377 A/E /Betexa/ 1:24

Moderator: iconmaster

MaxSenz | 47
Name: Peter

Peterbilt 377 A/E /Betexa/ 1:24

Postby MaxSenz » 05 Jan 2013 12:43

Tak som sa niako rozhodol že dnes započnem konečne prácu na veľkom ťahači...
Ako to dopadne uvidíme za cca XYZ dní :haha:

Zatiaľ to mám narýhované a "rozložené" po stole.

Last edited by MaxSenz on 17 Jan 2013 00:59, edited 1 time in total.
Rozrobené na stole : Bugatti Veyron 16.4 / internet 1:12.4 /

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Peterbilt /Betexa 1:24/

Postby toudi_sk » 05 Jan 2013 12:49

potom skús retušovať priebežne, možno ti to "zachutí", hlavne kvôli výsledku, ktorý je neporovnateľne lepší, ako bez retuše/ retuš po veľkých kusoch

predávajú sa aj akvarelové pastelky, čo sú ceruzky, ale vodové

http://www.vytvarnavychova.sk/vytvarne- ... e-pastelky

držím palce, nech to dokončíš a k svojej spokojnosti
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

MaxSenz | 47

Postby MaxSenz » 05 Jan 2013 13:14

Ďakujem...
No,myslím že k mojej skromnej spokojnosti to hádam bude : :) uvidíme či aj niekoho iného.

Idem pohľadať tie akvarelky či sa v TN dajú kúpiť,ale asi hej,to nieje čisto modelársky produkt,tak by to mohli mať v papierníctve...
Lebo modelárstvo neviem či vôbec ešte máme v meste,2x sa presťahovalo a teraz neviem kde sa nachádza,skúsim uja Googla :red:
Lebo už ani Hercules sa nedá u nás kúpiť,v papierníctve mi povedala baba že sa vraj už nevyrába ! Ale to je podľa mňa blbosť ! Teraz majú všade len taký humus Wurstol...Áno,je podľa mňa silnejší ako Hercules,má inú viskozitu a je hustejší teda a príde mi že rýchlejšie spoj drží,ale zase skôr hustne a zasychá a babre mi fľaštičku a štetček nanášací.Používam malú fľašťičku z akrylátového bielitka kancelárskeho...

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 05 Jan 2013 13:37

to som kedysi kúpil v LIDLI myslím tie akvarelové oné, okrem toho keď vidím nejaké vodovky, kúpim do foroty, teória je, že keď ich máš dosť, nájdeš približný odtieň aj bez miešania (ja miešať neviem)

HERKULES sa vyrába, dokonca aj Baumaxe som ho videl ... keď stál normálne 70sk, tak tam ho mali v "akcii" za 120sk :beat plaster:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

pet1972 | 54
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 05 Jan 2013 13:57

A Wurstol je tiež dobrý, len si ho treba odliať do vrchnáku od nejakej minerálky, len toľko koľko použiješ za sedenie.

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 05 Jan 2013 18:05

rád si to tu pozriem..:) tento model som kedysi staval aj ja a patrí k nepodarkom na ktorych som vyskusal skoro vsetko..:D dokonca som niektore veci pod kapotou lepil silikonom.:D droty som vytvaroval kazdy inak..:) no tuna na fore este asi link nemam no na starom ceskom by sa snad nasiel..:) Kazdopadne drzim palce... :P
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 05 Jan 2013 19:09

Tak na stavbu tohodle modelu jsem taky velice zvědavý a taky jak se s tím popereš. Taky jsem si jej chtěl kdysi koupit, ale odradila mě údajná nekvalita papíru. Sice jsem od Betexy stavěl model zámku Hluboká, ale tam jsem problém s papírem neměl (nejspíš proto, že to byly převážně velké díly). Tak držím palce do stavby :victory: .

MaxSenz | 47

Re: Peterbilt /Betexa/ 1:24

Postby MaxSenz » 05 Jan 2013 20:46

Normálne ma strašíte chuapy !!!
Teraz idem an to, tak hádam okolo 12-01.hod v noci podám prvý raport.
No,dúfam že problém s hrubosťou papiera až také nebudú,šak som rýhoval až na stole ostaly stopy jak po tigrovi :P :P :P
Ale ďakujem všetkým za podporu a hlavne za povzbudenie do stavby !

MaxSenz | 47

Postby MaxSenz » 05 Jan 2013 23:05

No,už som to rozbehol !
Zatiaľ mám hrubú kostru, ide to pomaly ale plynulo a darí sa...
Tak ešte do tej polnoci to hádam potiahnem a potom sem prdnem fotečky aby ste mohli "kritizovať" :P

DOPLNENIE 23:27 - no, ide to pomaličky, strašne malé diely sa blbo lepia z toho tvrdého papiera... a ešte horšia je návodná kresba ! Veľa dielov je tam opačne zobrazených, takže treba na to dávať veľký pozor ! Za cca 30 minút skončím na dnes, zajtra ráno nahodím fotky, terza sa mi už nechce...
Last edited by MaxSenz on 06 Jan 2013 00:28, edited 1 time in total.

mato_kolo | 43
Name: martin kolodzejcik

Postby mato_kolo » 05 Jan 2013 23:19

hh tento model mam aj ja vo svojej zbierke, paci sa mi tvarovo aj farebny motiv, no ten papier, uvidime, uz som videl par modelov celkom dobre postavenych aj z toho zleho papiera, ale musim priznat ze to vizeralo teda celkom dobre:) takze drzim palec a sledujem:)(a ked sa k tomu dostanem tak si to asi zmensim na 1:32 na mojej tlaciarni ked sa dostanem k tomu aby som kupil vsetky farby tonerov do nej, - jeden cca 78€ :beat plaster: a idu tam 4 :jawbone: )
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”