TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus

Moderator: iconmaster

jari | 45
Name: Čestmír

Re: TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus

Postby jari » 11 Jan 2013 20:11

Zdravím,
nejdříve bych se chtěl omluvit za kvalitu předchozích fotek.Fotil jsem to narychlo a ještě navíc s blbě nastaveným foťákem.
-petopato:Prosím nepřeháněj :big smile:
-Jolaus:Jo,jo.Práce kvapná...Smozřejmě jsem si toho všiml,až když bylo hodně pozdě.Ale nechtěl jsem riskovat zničení světel,tak už jsem to tak nechal. Jinak podvozek je moc pěkně slepený.Držím palec na stavbu korby.

Tak a drobný postup na kabině.Pustil jsem se do masky.Jak jsem psal na začátku,i ona prošla úpravou.Upravil jsem umístění prolisů a vyměnil i nápis Tatra.Ten jsem vyřezal(jak jinak) z modelu CASky a přebarvil na černo.Za mříž přijde nalepit sahara s chladičem.Ten jsem udělal zjednodušený,protože tam stejně nebude moc vidět.Blikače budu osazovat až na konci stavby kabiny.

Tenhle model mě opravdu baví a nelituju času na úpravách.Čeká mě prodloužený víkend,tak doufám,že s ním zas dost pohnu.

jari
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

jari | 45

Postby jari » 13 Jan 2013 21:08

Zdravím,
práce na modelu zdárně pokračuje.Včera a dnes jsem dělal na bocích kabiny.Nejdřív jsem z nich vyřezal dveře a ty podlepil 0,5kou kartonem.Dveře z kabiny totiž vystupují.A nešlo použít nalepení dveří z kopie.Barva je o dost světlejší a nechtěl jsem je zmrvit přetíráním.Dál jsem podlepil plochu od ohybu pod okny směrem k blatníkům.Boky se tím krásně zpevnily a zároveň bylo na co přilepit dveře zpátky.Dále následovaly blatníky.Tady jsem udělal jen drobnou úpravu na dílech,které patří do kabiny.Chlopně,které se lepí na vnitřní boky,jsem zůžil a použil je jako osazení na podlepené boky.Zadní jsou taky zůžené a ohnuté na opačnou stranu.Ty využiju na přilepení zadního čela.Se spodnímy díly taky nebyl problém,jen tam kde vznikla mezera mezi vnitřnimi a vnějšími(strana u mot.tunelu),ještě vlepím karton na zpevnění.

Zítra se pokusím doplácat zbytek intíku a do konce týdne snad bude kabina v kupě.

jari

Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

tom | 31

Postby tom » 13 Jan 2013 23:46

to je dobre že si podlepil tie boky ja som to robil tak isto na 815 S3ke :big smile: kabina je pevnejšia a lepšie sa ti s ňou bude pracovať

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 16 Jan 2013 14:57

Ahoj. Aj keď času je stále málo, začal som práce na korbe. Dnes som betónoval :) .

jari-veď ty to máš skoro hotové :)
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

jari | 45

Postby jari » 21 Jan 2013 18:57

Zdravím,
tak jsem tu opět s menším postupem.Pokračoval jsem na kabině.Musel jsem nejprve uřezat sklo a zadní čelo od střechy,jinak bych horko těžko dopasoval motorový tunel,s čelním sklem by asi byl trochu problém a ještě by se k tomu přidal panel pod sklem v kabině.Naštěstí odřezání proběhlo bez potíží.Dalším kopancem,který jsem si způsobil vlastním přičiněním,byla úprava blatníků v interiéru.Měl jsem totiž za to,že mezi boky intíku a vnějším pláštěm kabiny je mezera.Ale opak je pravdou.Intík se lepí přímo na boky,takže se po vlepení výztuh zůžil a osazení blatníků,které jsem udělal,mi tím pádem vytáhlo blatníky směrem ke středu kabiny.Oprava ale nebyla nijak komplikovaná.Blatníky jsem seřízl a jejich boky jsem nalepil zpátky.Dál jsem ještě musel dopasovat čelo interiéru,ale to už bylo jen zkoušení a ořezávání.
Sedačky jsem vyměnil a za sedadly jsem panu šoférovi udělal lehátko a deku.Do koše na tunelu jsem doplnil desky s dokumenty a brašnu.Na zadní okna ještě přijdou konzole se záclonkami a pár blbinek mě ještě před nalepením střechy určitě napadne.

A pár fotek:

-Jolaus:No,skoro hotovo je,ale jestli budu dál vymýšlet další detaily,tak mě brzo doženeš.

jari

tom | 31

Postby tom » 21 Jan 2013 22:57

jari - je super ako si sa vysporiadal s problémami o ktorých si pisal . N fotkách som hľadal chybu no nič som nenašiel všetko čiste :bad smile: :)
Jolaus tvoja tatra bude tiež potešenie pre oči len pokračuj :big smile:

Jolaus | 47

Postby Jolaus » 22 Jan 2013 09:36

Ahoj.
Práce pomali ale isto pokračujú. Pribudla nosná konštrukcia korby a začal som lepiť bočnice. Musím povedať že tieto bočnice sú jednoduchšie ako majú doktorove ďalšie tatrovky čo vydal. Takže sa lepia skoro samé :) .

jari- kabína s úpravami vypadá super. Tatrovku určite zlepíš skôr ako ja, ale ja mám skoro celý február dovolenku, takže tatrovku budem chcieť určite dokončiť :) . A možno ešte stihnem niečo ďalšie.

tom- ďakujem za pochvalu. Ja sledujem tvoju tatru 805. Máš to super rozbehnuté :wink: .

Jolaus | 47

Postby Jolaus » 27 Jan 2013 14:46

Ahoj.
Bočnice hotové a nalepené na korbe.

Ešte týždeň budem pracovať a potom mám 16 dní dovolenku. Tak hádam s tým výrazne pohnem :) .

jari | 45

Postby jari » 27 Jan 2013 19:31

Zdravím,
také přidám nějaký postup.
Dokončený intík.

A pak jsem se začal modlit,aby pasovala střecha.Jak to dopadlo posuďte sami.

A na konec světla a nárazník.

Teď už zbývá opravdu jen málo,tak snad model do konce týdne dokončím.

-Jolaus:Tak ty dva týdny volna bych si přál taky :victory: .Jinak na Tvou práci je radost koukat.

jari

Jolaus | 47

Postby Jolaus » 04 Feb 2013 09:17

Ahoj.
Začala mi vytúžená dovolenka, tak tatrovku by som mal v kľude dokončiť. Zlepil som nejaké to vybavenie(tá zaoblená nádrž preverila moju trpezlivosť) a zostáva už len zbúchať kabínu a pár detailov.

jari-ďakujem.
Dúfam že ďalší report budeš mať už o hotovej tatrovke. Zatiaľ nemám čo vytknúť-máš to super.

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”