TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Spitfire Mk.I /Modelik/ 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Luky815 | --
Name: Lukáš

Re: Spitfire Mk.I /Modelik/ 1:33

Postby Luky815 » 20 Jan 2013 21:37

Pekné, pekne. Fakt by teraz bola škoda keby si to nedokončil. Zatiaľ je to pekná stavba pekného lietadla.
"Musíme to urobiť presne, preto to urobíme podľa oka"

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 21 Jan 2013 13:02

Len nic nevyhadzuj, ja by som to takto nevyklepal ani keby som sa ako snazil. Vy lietadierkari mate kadejake finty, co tu sledujem tak HlavaXXII tu sem tam vypusti nejaku veticku a mne sa po jej precitani zvysi modelarsky level.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 21 Jan 2013 13:14

drzim palce pri tom kridle, je to fakt nestastna konstrukcia

sako1 | 48

Postby sako1 » 21 Jan 2013 13:58

Pavel pokračuj, máš to veľmi pekne rozrobené, bola by škoda to nedokončiť :wink:

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 21 Jan 2013 19:16

Máš to výborné! Len vydrž! Keď neskúsiš, tak sa nenaučíš...
:wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 21 Jan 2013 20:11

Ja si myslím, že Pavel nás len tak štengruje. Toto rozhodne nie je na vyhadzovanie :wink: Zatiaľ si vedieš naozaj skvele s celým modelom a je sa na čo pozerať.
Tú konštrukciu krídla by som možno odporučil trošku spevniť priečnymi kúskami kartónu medzi rebrami, aby sa krídlo neskrútilo. Samozrejme tam kde sa to dá, lebo podvozková šachta asi nepustí :P Takže šup šup, nech vidíme hotového Spita :wink:
Len nic nevyhadzuj, ja by som to takto nevyklepal ani keby som sa ako snazil. Vy lietadierkari mate kadejake finty, co tu sledujem tak HlavaXXII tu sem tam vypusti nejaku veticku a mne sa po jej precitani zvysi modelarsky level.
Kecáš :P
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Pavel Pejša | 40
Name: Pavel

Postby Pavel Pejša » 21 Jan 2013 21:13

Děkuju za podporu. trošku jsem popojel. Konstrukci jsem nezpevňoval a nakonec to bylo dobře, protože s pravými úhly nejspíš autor moc nepočítal.
No a pak jsem slepil ono levé křídlo. Práce to byla úmorná, šílená a zničující, ale výsledek není nejhorší. Není to sice podle mých představ, ale lepší už to nezvládnu. Papír se mi při spojování náběžný hrany strašně rozvrstvoval, což mě dohánělo k šílenství, takže jsem nakonec musel náběžnou hranu přelíznout herkulem, aby se to netřepilo. Není to sice nejkrásnější a nejčistší, ale aspoň se to netřepí. Teď mě čeká práce na pravém křídle. Vůbec se mi do toho nechce při představě, jak mi tohle křídlo dalo zabrat. K trupu jsem též připojil výškovku, ale klapky jsem zatím nepřipojoval.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Stuler | 37
Name: Peter

Postby Stuler » 21 Jan 2013 21:34

Mne sa to paci, pekna praca. Poznam taku nechut do narocnej prace, chce to asi len vacsiu trpezlivost ;) drzim palce aj s druhym kridlom

Pavel Pejša | 40
Name: Pavel

Postby Pavel Pejša » 24 Jan 2013 09:59

Tak jsem opět rošku popojel. Levé křídlo jsem připojil k trupu a přilepil i přechod, který mi dal pěkně zabrat, le není to uplná tragédie, ještě aby se takhle povedla i druhá strana a byl bych rád. vypouklinky přilepeny, takže už zbývá nalepit jen chladič, nebo co to je. Práce pokračují na pravém křídle, ale je to práce zdlouhavá a úmorná. Co mi přjde však nedomyšlené je uchycení podvozku, které v modelu vůbec není znázorněno a ani vymyšleno. většinou jsou v modelech místa kam přilepit podvozek a kam ho upevnit, aby měl správný tvar, ale tady nic. Jen podvozkové nohy, ale kam, jak a jaký úhel to už nikde není. Budu asi muset do šachet nějak udělat dírky a do nich nějak podvozek zalepit, ale bojím se že nebude moc stabilní. No nic pár fotek:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sako1 | 48

Postby sako1 » 24 Jan 2013 11:42

Pavel, paráda. Krásne krídlo a aj prechod sadol, super.
S podvozkom máš pravdu, tiež s tým teraz bojujem na tej I-16, už som vytrhával z krídiel nohy zalepené sekunďákom... :beat plaster:

Return to “Letecká technika // Aircrafts”