Naozaj obdivuhodne..
Suhlasim s tym, co ti pisal Serpens, no ja by som to specifikoval iba na niektore detaily - ine mas podla mna dostatocne ciste. Urcite vyskusaj hladky 160 g/m2 papier, oproti vykresom je to dost velky rozdiel, vela to prida na povrchovkach. Nech sa dari!
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20
Moderator: iconmaster
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20
Jo tahle Tatra je podle mne nejlepší co sem tady viděla skoro vypadá jako kdyby nebyla z papíru
Rozděláno: TATRA 148 S1
mas moje symfonie
vyzera to velmi, velmi dobre 
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat
Tak po delší době mám zase nějaký postup. Dodělal jsem kabinu.
Konečně.
Zítra nebo v nejbližších dnech mě čeká svatba kabiny s podvozkem. Fotky jsem pořídil dneska ráno narychlo páč na balkoně byla celkem kosa.
Ještě přemýšlím zda dát na kabinu sluneční clonu.. co myslíte? Je ovšem problém, že ve skutečnosti je z černého trochu průsvitného plastu a nevím z jakého materiálu bych ji udělal..
Fotky:

Celá galerie na: http://www.papirove-modely.cz/galerie/i ... 92228#foto
Fotky:

Celá galerie na: http://www.papirove-modely.cz/galerie/i ... 92228#foto
Famozne...Vybral si si dobru mierku a doviedol si to do dokonalosti.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Už jsem myslel,že jsi s tím sekl.Je to nádhera.Tu clonu bych zkusil z natvarované vazbové fólie.Prodávají se i tmavém provedení a stříknout ji transparentní barvou.Nebo zkus natónovat lesklý lak pár kapkami černé.
Ať se daří.
Ať se daří.
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.
Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Ahoj Tom,
sice si uz dlho nepridal ziadny progres, no urcite sa oplatilo cakat. Je to fantasticke, stale sa kocham nad fotkami
Kazdy detail, kazda povrchovka je uzasna. Jedina drobnost co som si vsimol, je lepidlo okolo tesnenia celneho skla, kotre je viditelne v niektorych miestach.
Co sa tyka slnecnej clony: prave som ju riesil aj ja na Volve a rozhodol som sa, ze bude papierova. Tam to pozostava z dvoch casti - horna cast je nepriesvitna, za priplatok sa lakovala do farby kabiny a spodok je vlastne ta priesvitna cierna clona. Ono v skutocnosti je to dost tmave, teda musi nan priamo svietit slnko aby bolo viditelne ze je priesvitna. Takze dostane povrchovku leskla cierna, alebo ako na Scanii - cierna farba + ciry lak.
Druhou - zlozitejsou - alternativou by bolo ju vyrobit z folie tvarovanim, trebars na kopyte ako sa robia kabinky na lietedla. Pre dosiahnutie priesvitneho efektu by ten ciry diel bolo mozne nastriekat vrstvami laku tonovaneho ciernou farbou. Existuju dokonca specialne spreye na stmievanie lamp na autach. Ja som to raz robil kamosovi, vtedy som do cireho autolaku namiesal trosku ciernej a fungovalo to
sice si uz dlho nepridal ziadny progres, no urcite sa oplatilo cakat. Je to fantasticke, stale sa kocham nad fotkami
Co sa tyka slnecnej clony: prave som ju riesil aj ja na Volve a rozhodol som sa, ze bude papierova. Tam to pozostava z dvoch casti - horna cast je nepriesvitna, za priplatok sa lakovala do farby kabiny a spodok je vlastne ta priesvitna cierna clona. Ono v skutocnosti je to dost tmave, teda musi nan priamo svietit slnko aby bolo viditelne ze je priesvitna. Takze dostane povrchovku leskla cierna, alebo ako na Scanii - cierna farba + ciry lak.
Druhou - zlozitejsou - alternativou by bolo ju vyrobit z folie tvarovanim, trebars na kopyte ako sa robia kabinky na lietedla. Pre dosiahnutie priesvitneho efektu by ten ciry diel bolo mozne nastriekat vrstvami laku tonovaneho ciernou farbou. Existuju dokonca specialne spreye na stmievanie lamp na autach. Ja som to raz robil kamosovi, vtedy som do cireho autolaku namiesal trosku ciernej a fungovalo to
No nazdar hodiny, krása, krása a opět zase krása.
Tohle je dokonale vymazlený model. Těším se na další postup a fotky. 
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Takhle si představuji kabinu 815 moc moc pěkné a řek bych že i nejlepší 
Rozděláno: TATRA 148 S1
Jsem rád, že pokračuješ v tomto úžasném projektu, kabina vypadá fakt bombasticky
. A ta povrchovka - mňamka
.