TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

majos | 51
Name: Marian

Re: Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Postby majos » 28 Jan 2013 23:55

Zdar,

Ja viem ze fotky su horsie ako realita, a urobil si to spicovo. Bohuzial, Tempest asi bude typ stroja kde to je ohromne tazke dosiahnut uroven plastaka/alebo reality ked chces. Jeden poliak co robi tusim P-47 riesi problem plechov/spojov ze to napusti sekundakom, prebrusi a prelakuje (alebo nejak tak). Skratka, tymto zjednoti povrch na stotiny milimetra a efekt ohromny (ukazuje tam ten cerveny prstenec motora). Lebo ako pises, uhol dopadu svetla pokazi inac dokonalu retus a natvarovanie. Ja by som sa vsak tej techniky bal, i ked mozno to chce vyskusat (jak to vase oblievanie modelov s BCG, inac pouzil si na Tempesta?).

Ale na niektorych strojoch /ich aerodynamicky nedolezitych casti je vidno krutu plecharinu (to by som mohol zneuzit na Pfeilovii a co nesadne tak ze to tak ma byt:)). Ale co som listoval fotky Tempesta tak chladic musi byt hladky jak s tymi babetkami. Ozaj, jak sa tu schadza obsivka dole na trupe, sedi ako vrch?

Kazdopadne, toto nie je kritika, Ty s tym robis maximum, verim ze nazivo to bude supa. Len pre mna bude fakt lepsi ten plast. Este sa mi zda z tych fotiek ze mu autor urobil hrubu kylovku, ale to posudime nazivo a ked bude komplet. Teraz sa to tazko odhaduje ale na tej jednej fotke to tak vyzera.

Tak sa zdar, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 06 Feb 2013 17:28

Nuž majos, dobre píšeš, len ťažko porovnávať plast a papier. Ťažko vytvarovať niektoré oblé časti, aby vyzerali k svetu. Aspoň ja také niečo nedokážem,ale sú machri, ktorí áno. Takže ak chceš tvarovo nádherne prepracovaný model, tak si musíš vyčkať, kým do neho strihnú "tí praví" :P A že sa to dá, som videl v Poľsku na vlastné oči. Pozri, čo dokázal víťaz v kategórii lietadielok. http://papermodelers.sk/hostimages/m7f7 ... 7TvlA3.jpg
Nuž, ale to je iná šálka kávy :wink:
A teraz späť k realite. Konečne opadol ošiaľ uzatvárania polročných známok a mohol som sadnúť za stôl a dačo pomodelovať. Podarilo sa mi skompletizovať komplet chvost. Na ľavej spodnej strane mi ta prechodka celkom nesadla, tak som ju radšej nefotil :P

A keďže to na posledných fotkách vyzerá, akokeby mi výškovky padali dole, tak tu je dôkaz, že to tak nie je :P

Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 06 Feb 2013 18:45

Ahoj hlava. Ja by som plastové výlisky nedal lepšie dohromady ako ty papierové. Tvoja práca s papierom je na inej úrovni(vyššej) ako ta moja. A robíš mi fúúrt chute na niečo čo lieta. Sused mato_kolo ma stále nahovára na Mi-2 od GPM. Tak keď dokončím tatrovku tak hádam zavítam aj do tejto sekcie.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 06 Feb 2013 21:13

Paráda! :)

Pavel Pejša | 40
Name: Pavel

Postby Pavel Pejša » 06 Feb 2013 21:31

Tahle práce je fakt parádní. Všechno to vypadá tak opravdově, ty nýty vypadaj jak živý a natvarovaný je to tak luxusně, že to vypadá jak vylisovaný. fakt klobouk dolů. Ta čistota je neuvěřitelná.

sako1 | 48
Name: Miro

Postby sako1 » 07 Feb 2013 08:36

... Aspoň ja také niečo nedokážem...
chápem, že sebakritika posúva dopredu, ale Ty si na seba moc prísny :wink: , nádherne pokračuješ...

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 17 Feb 2013 16:18

Zdravím všetkých
Ahoj hlava. Ja by som plastové výlisky nedal lepšie dohromady ako ty papierové. Tvoja práca s papierom je na inej úrovni(vyššej) ako ta moja. A robíš mi fúúrt chute na niečo čo lieta. Sused mato_kolo ma stále nahovára na Mi-2 od GPM. Tak keď dokončím tatrovku tak hádam zavítam aj do tejto sekcie.
No, Jolaus, keďže poznám tvoju prácu a čistotu pri lepení, tak viem, že zlepiť lietadlo by nemal byť pre teba problém. Len musíš lepiť niečo lepiteľné, nie Jaka od Modeliku :P A chce to zvládnuť nejaké techniky, ktoré sú pre stavbu lietadielok špecifické. Takže čakám, kedy sa teda objavíš v sekcii Letecká technika. Kolega mato_kolo už je tu :wink:
Paráda! :)
Heh Robert, ako sa ten svet mení...Na strednej škole som slintal nad článkom o tvojej B.534 v Plastic Kits Revue a teraz mi píšeš do vlákna :victory: Ďakujem, potešilo. Keď raz budem stavať Jančatovu B.534, tak ťa budem otravovať :P
Tahle práce je fakt parádní. Všechno to vypadá tak opravdově, ty nýty vypadaj jak živý a natvarovaný je to tak luxusně, že to vypadá jak vylisovaný. fakt klobouk dolů. Ta čistota je neuvěřitelná.
Tak za tie nity ja Pavle nemôžem, to sú už také vo vystrihovánke, takže žiadna moja zásluha. Nuž a to natvarovanie...to je základ pri stavbe lietadiel. A papier je veľmi dobrý materiál na tvárnenie. :wink:
chápem, že sebakritika posúva dopredu, ale Ty si na seba moc prísny , nádherne pokračuješ...
To nie je o tom. Len ja mám nejakú predstavu, ako by to malo vyzerať a nie vždy sa mi to podarí zrealizovať, preto to tak píšem. Ale môžem ťa potešiť, s progresom som nateraz spokojný.

Nuž tak niečo ukážem, na čom som pracoval v posledné týždne. Nie je toho veľa, lebo som to kus flákal a aj preto, že som sa zasa dostal ku komplikovaným dielom. Zlepil som jednu polovicu kostry krídel. Je to zasa brutálna konštrukcia, ešte chýbajú rebrá na špičke krídla. Rozhodol som sa nerobiť vztlakové klapky. Jednak preto, že si na to netrúfam a takisto preto, že je vo vystrihovačke chyba, pretože na diely vnútornej hornej strany zabudli dať rubovú tlač v RAF Interior Green. A ja sa nekamarátim s miešaním farieb.
No a ešte bojujem so šachtami. Keď som sa tešil, že po kokpite už bude s drôtikmi pokoj, zabudol som sa pozrieť do návodoviek šachty. Je tam toho požehnane ale nakoniec som to dal dokopy k celkovej spokojnosti. Akurát ma čaká ešte jedna taká istá :beat plaster: No a tu autor zasa v návodovke spravil chyby a poplietol označenia niektorých drôtikov, takže celkom komédia. A ešte k tomu všetkému na tej čiernobielej návodovke zanikajú niektoré diely, ako ich máte nalepiť. Tak snáď moje fotky niekomu pomôžu.

A ešte chyby v návodovke:

Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 17 Feb 2013 16:38

tie popletence v návodovkách veru "potešia" a k tomu miešaniu farieb, paniho Hlavová nemá cit na farbu, že by ti miešala odtiene ona?
... chce to zvládnuť nejaké techniky, ktoré sú pre stavbu lietadielok špecifické. Takže čakám, kedy sa teda objavíš v sekcii Letecká technika. Kolega mato_kolo už je tu :wink:
na parkovisku som našiel guľku na tyčke, budú mať aj s matom_kolom čím tvarovať :P
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 17 Feb 2013 18:56

Heh Robert, ako sa ten svet mení...Na strednej škole som slintal nad článkom o tvojej B.534 v Plastic Kits Revue ...
Týýýjo :big smile: To bolo dááááávno, som mal ešte dobré oči vtedy.... :bad smile:
Máš recht, svet sa mení.

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 17 Feb 2013 22:16

Ideš pekne!
Noha k nohe a bude podvozok...
Vydržať! :victory:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Return to “Letecká technika // Aircrafts”