TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lokomotiva 555.0 /Angraf + scratch/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

Jolaus | 47
Name: Martin

Re: Lokomotiva 555.0 /Angraf + scratch/ 1:25

Postby Jolaus » 03 May 2013 09:01

Nádherná lokomotíva :dribble: . Gratulujem k dokončeniu. Je to kus modelárskeho umenia od ktorého som zatiaľ na míle vzdialený. :wink: :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Ondřej Nadrchal | --

Postby Ondřej Nadrchal » 03 May 2013 12:56

Gratuluji, Balu, ke krásnému modelu. Ty fotky v reálné krajině, to je bomba, asi od Tebe budu opisovat :wink: Už se těším, až taky budu moct napsat, hotovo a pustit se do dalších lokomotiv :)

Mato78 | 48
Name: Martin Daniš

Postby Mato78 » 03 May 2013 19:16

Gratulujem k dokončeniu. Je to nádherný model.

Martin

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Re: Lokomotiva 555.0 /Angraf + scratch/ 1:25 HOTOVO!

Postby maťko85 » 04 May 2013 00:15

Přidávám se k dlouhému zástupu a gratuluju k úspěšně a fantasticky dokončenému modelu. A ty fotky s fotomontáží, fakt pecka :jawbone: . Podle mne třetí vážný adept na titul "Model roku 2013" (tvoje lokomotiva, Tomova Tatra a Icovo Volvo, pokud jej dokončí ještě letos).

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 04 May 2013 06:53

Nazdar balu,

tvoje vlákno som sledoval po celý čas, aj keď mlčky, lebo pri pohľade naň mi ostával modelársky rozum stáť. Podarilo sa ti nádherne dielo (lebo toto už nie je obyčajný model).
Gratulujem! :victory:

HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Marian | --
Name: Marian

Postby Marian » 04 May 2013 09:46

Dokonalé,krásne, nádherné .... :victory: :victory: :victory: :jawbone: :jawbone:

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 04 May 2013 11:21

Ahojky kamarádi.
Chtěl bych poděkovat za slova chvály a uznání. Moc si těchto slov vážím, jsou pro mne znamením, že přes mnohé peripetie při stavbě modelu, se snad nakonec podařilo postavit model, který se líbí. Tyto slova, která zazněly z vašich úst, jsou pro mne i zavazující, že kdy-koli v budoucnu zahájím stavbu dalšího modelu, budu se snažit nejen dodržet nastoupenou cestu kvality modelu, ale samozřejmě tuto kvalitu zlepšovat. Tento model byl pro mne doslova školou v modelařině, mnoho věcí bych dnes již dělal jinak, ale o tom je právě ta modelařina. Tento model se mi podařilo dokončit doslova v hodině dvanácté, protože se rozjíždí sezona na Máchově jezeře, a jak jsem již zde podotknul, v těchto měsících je pro mne modelařina skoro tabu. To ale neznamená, že se nebudu věnovat tomuto foru, foru, které mi tolik dalo a kterému jsem za mnohé vděčný, určitě budu sledovat, jak probíhají stavby modelů kamarádů. Tyto měsíce se budu také věnovat přípravě dalšího modelu. Chtěl bych teď jít cestou autorských modelů, protože modelů železničních vozidel v tomto měřítku, tedy 1:25, které jezdily na československých tratích, je zoufale málo, a myslím si, že naše lokomotivy, naše vláčky si zaslouží, abychom se jim více věnovali.
Jinak bych chtěl tento model ukázat, jak se říká naživo. Mí kamarádi, přípbuzní a přátelé, kteří už jej naživo viděli, mne ženou do nějaké výstavy, že je škoda se s ním zamknout doma. Takže, teď už to asi nebude, nemám časovou šanci, ale chtěl bych jet s ním alespoň do Nitry. A tady v Čechách a na Moravě, do Brna, Neratovic či Chodova.
Asi jste zaznamenali, že bych ve spolupráci s Ondrou Nadrchalem, se pustil do stavby lokomotivy řady 475 "Šlechtičny", vzhledem k tomu, že Ondra má rozpracované modely "Papoušků", které už teď jsou naprosto excelentní, chtěl bych, než je Ondra dostaví, dodělat jednoho kostlivce ze skříně. Tím oním pověstným kostlivcem je motorový vůz M 131 "Hurvínek. Model je ve stadiu rozpracovanosti v počítači, ale stavba by se asi už nechala zahájit. Model nebude jednoduchý, ale chtěl bych jej nabídnout jako free, s tím, že bych nechal na úvaze každého, kdo by se do stavby Hurvínka pustil, jak dalece by si tento model vydetailoval. Toto je jen nástin budoucího času, napřed bych chtěl některé věci prodiskutovat se Serpencem a pak teprve bych započal vlákno s touto stavbou.

Jen ještě reakci na Palusa. Zcela určitě to je, jak jsi popsal. Když skončí taková to dlouhodobá stavba modelu, stavba, které jste se intenzivně věnovali dlouhé měsíce, pro mne to bylo také někdy 6 až 8 hodin denně, tak najednou máš pocit, že ti něco bude chybět, že najednou máš jakoby spousty času a přemýšlíš, zdali jsi udělal opravdu všechno tak, jak jsi chtěl. Sedíš před hotovým modelem, upíjíš kávu a hlavou se honí vzpomínky, jak jsi začínal, jak jsi se vztekal, ale i radoval u této stavby. Já jsem napsal, že nostalgie tu určitě je, že každý model vtiskne nesmazatelnou stopu do našeho vědomí. Na tohle je jen jediný lék, jak jsi správně poznamenal, začít prostě stavět model další. :wink:

Tak přátelé a kamarádi, ještě jednou moc a moc velké díky za vaše slova a zcela určitě se potkáme u další stavby mašinky. :victory:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 04 May 2013 22:10

Zdar,

No ja som sledoval, a mysli ze skromne len raz napisal to co pisu vsetci. Aj teraz by som sa/ich opakoval, tak snad len totok:

...a siedmy den odpocivaj...

Tesim sa na buducnost, lebo verim ze to bude bomba.

Zdar, M

P.S. Ked uz je to blizke remeslu, nebude lodka niekedy?
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

Chimenes | 45
Name: Josef

Postby Chimenes » 06 May 2013 13:26

Neskutečná paráda :victory:

Gratulace k dokončení, reálné černobílé fotky se opravdu povedly.

100%

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 11 May 2013 14:31

Zdar,

No ja som sledoval, a mysli ze skromne len raz napisal to co pisu vsetci. Aj teraz by som sa/ich opakoval, tak snad len totok:

...a siedmy den odpocivaj...

Tesim sa na buducnost, lebo verim ze to bude bomba.

Zdar, M

P.S. Ked uz je to blizke remeslu, nebude lodka niekedy?
Ahojky. Díky za slova pochvaly. S tou lodičkou, nu, sice na lodích jezdím a mám k lodím vztah. Ale válečné lodě mne nijak neoslovily, i když kamarádi, kteří to stavějí budí oprávněný obdiv, to je ohromné množství detailů. Co bych chtěl jednou postavit, tak by byla nějaká válečná fregata 17. či 18. století. Moje srdeční záležitost je Santa Anna, která byla důstojným protivníkem Victory. Ale při představě, jaké úžasné dílo, jaké naprosto excelentní modely zde představují Doris a Jano, tak si říkám, že budu muset ještě trošku vyspět, abych se do takového modelu mohl směle pustit. Když měla Doris ten televizní šot, kde byla představena její práce, tak tam, myslím, zaznělo, že takový to model obnáší 4000 až 6000 hodin práce. U vědomí toho, jak ohromně zkušený modelář je Doris a kolik jí takový model trvá hodin práce, tak já bych se zřejmě dostal na ten počet hodin dvojnásobný. A to je to, co mne dost od toho zatím odrazuje. Možná až budu v důchodu, tak se s tím poperu. :big smile:
Neskutečná paráda :victory:

Gratulace k dokončení, reálné černobílé fotky se opravdu povedly.

Díky Chimenési, jsem rád, že se Ti model líbí. Ty černobílé fotky, to je taková ta nostalgie po období parního provozu na železničních tratích. :wink:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Return to “Železničná technika // Railway”