TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari vs. terenkoza

Moderator: Oliver

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25

Postby serpens » 02 May 2013 21:14

Myslel som si, ze to bude rychlokvaseny model a podla tych chyb to moc beta stavbu nezazilo. Bojujes s tym pekne, tak nech ti to vydrzi.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 05 May 2013 18:13

jari caf,
pustil som sa aj ja pomaly do tohoto modelu, ak suhlasis, tak mozeme dat paralelku :victory: mozno sa ku nam este niekto prida :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

jari | 45
Name: Čestmír

Postby jari » 06 May 2013 14:45

Zdar,
dávej to sem,víc hlav,víc ví.Upravím název vlákna.
Jinak se teď momentálně peru s kostrou pro kabinu.Tak uvidíme,co z toho vzejde.
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

terenkoza | --
2K+

Re: BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari vs. terenkoza

Postby terenkoza » 06 May 2013 19:56

halo :victory:

bohaca, uprav ten nazov, namiesto vs. daj tam a alebo ciarku, sak nezapasime, ale spolupracujeme :victory:

no k modelu... ina kava... mozno pre to, ze som zvyknuty na jednoduhsie modely - take pri ktorych netreba velmi rozmyslat, ale len kukat na navodovku, popr. citat navod... tu ee... vsetko je v 3d pohlade, ziadne rezy a tych navodoviek je pramalo... ale ako vravim, to je len moj pohlad :bad smile: napr: ako vysoko maju byt pojazdove kolesa... dal som tie tycky tak, aby zo spodku bolo vidno celu gulicku - resp. som tu gulicku zalicoval o okraj vane... sak co ked to bude na prd, tak to posuniem alebo rozdupem :victory: zatial vsetko sedi celkom pekne, no uvidime dalej ...
zatial idem diely podla poradia... takze 1 a 2 su hotove, rozrobeny je c3 - pojazdove kolesa

T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Re: BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari a terenkoza

Postby Roman » 06 May 2013 20:51

keby si si oxeroxoval model a neskor sa velmi nudil mozes si spravit mensou upravou radarovy voz ,taky ako hnije v muzeu v piestanoch

jari | 45

Re: BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari a terenkoza

Postby jari » 06 May 2013 21:03

Zdravím,
tak mám parťáka.Paráda.
Dneska jsem se pustil do kompletace kostry kabiny.Tady jsem vzdal jakýkoliv pokus o čistotu a na řadu přišel vteřiňák.Prostě těm tenkým žebrům nevěřím a kdyby nastal nějaký problém,tak se nemusím bát zabrat šmirglem.Takže část skeletu po prvním zabroušení.

A další drobná zrada.Díly střešních výztuh(K4 a K5) jsou vytištěny jen pro pravou stranu.Takže pro levou je potřeba je otočit tiskem dolů.
.
Musím s terenkozou souhlasit.Tenhle model je hodně na přemýšlení a chce to hodně zkoušet,než něco přilepíte.A abych nezapoměl.U dílu 8p,což je spojovací výztuha na čele vany,bylo potřeba nastavit délku dílu.Rozměrově totiž odpovídá rubovým dílům blatníků,ale lepí se až na vnější.Tady to vřešilo nalepení kousku čtvrtky na každou stranu a oříznutí podle čel dílu.

A ještě nějaké díly na zadek nástavby.Tady vše v pohodě.

To je z dnešního reportu vše.

jari

Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 07 May 2013 11:08

Dobre to mal, vs. je tam spravne, tak ako pri vsetkych paralelkach tu na fore. Tak do toho, ci radsej kto z koho? :haha:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

terenkoza | --
2K+

Postby terenkoza » 07 May 2013 11:36

tak tam nedavaj ani a ani vs, ale daj tam ciarku :victory: aj baba ked ti povie, urob mi ciarku, tak vyhovies, tak sup sup :bad smile:

jari | 45

Postby jari » 08 May 2013 09:47

Zdravím,
dnes jen v rychlosti pár fotek.Dokončil jsem kostru kabiny.

Vypadá sice hrozně,ale účel světí prostředky a skelet je pěkně pevný.V číslování zadních střešních žeber je pěkný chaos,takže jsem použil pravítko,změřil vnitřní rozteče oblouků a podle toho jsem je postupně lepil.Vnitřní obšívku už mám vyřezanou a večer jí zkusím napasovat.

jari

terenkoza | --
2K+

Postby terenkoza » 09 May 2013 10:35

tak admin nam to nezmenil, nevadi, musime respektovat :big smile: ja som medzicasom pokrocil na kolesach pojazdovych - nakresy su ala lustenka... nevedel som aka ma byt fuga medzi vonkajsim okrajom kolesa a lucmi, aby zas koleso nebolo prilis hrube a nevycnievalo z pasov, tak som to zalicoval napresne - luc a okraj. zatial teda takto :

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”