TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

M4A3 Sherman /GPM/ 1:25 - by Brzdič

Moderator: Oliver

Jan Noga | 39
Name: Jan Noga

Re: M4A3 Sherman /GPM/ 1:25 - by Brzdič - Hotovo

Postby Jan Noga » 16 Jul 2013 17:24

gratuluju k dokončení...vypadá to skvěle...těším se co bude dál...
Na stole :
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 16 Jul 2013 19:45

krasna robota ! gratulujem k dokonceniu :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

pet1972 | 53
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 16 Jul 2013 19:54

Práca a model na jedničku...malé výtky by som ale mal...trošku je to moc "čisté" na to že sa to odohráva počas druhej svetovej - chýbajú črepy, stopy po guľkách na fasáde, nejaká suť po výbuchoch, poprípade trošku očmudená stena...model špica, podložka ako model tiež...ale dokopy mi to nehrá :wink:

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 16 Jul 2013 22:45

Zdar,

Podla mna pekne urobene. Tank dobry, okolie moze byt, ale odkedy som videl (a to len fotky) Sumrak bohov, tak porovnavam s dioramackou spickou. Ale kedze som to ja, tak ale... Nehovorim, ze by som urobil lepsie, ale pokial ma pamat neklame tak v diorame by nemalo byt nic rovnobezne. A tu sa mi zda tank dost pozdlz budovy. Taktiez mi chyba pocit z udalosti, tu by som to nazval pach smrti.... este v ramci akcnej sceny, mozno by to chcelo zvirit prach, tie farby su takto moc jasne (lahko sa to da urobit ciernobielou fotkou, a bude to o inom). Proste taky prachovy filter by tomu aj nazivo dal iny pohlad. Sa mi hovori ked som to nevidel, co?

Neber to v zlom, lepsie by som to neurobil, len teoretizujem. Tvoje modely su spica, ale v ramci dioram su uz niekedy modelarske skills kratke:)

Viem, ze dostanes sodu na vasom fore, ale myslim, ze niektori to myslia dobre. Ono ludia venujuci sa dioram su tak trosku umelci a teda aj mimo realitu...

Aj ked to vyznie ako kritika, tak sa tesim na dalsi model. A zda sa mi ze spomalujes, kolky model tento rok?
Zdar, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 17 Jul 2013 07:26

pre mna zatial jednoznacne tvoja naj diorka aj s tankom.. :dribble:
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Tomáš | 53
Name: Tomáš

Postby Tomáš » 17 Jul 2013 09:44

Gratulujem, pekná práca, mne akurát chýba nejaký Američan z tanku, ktorý práve zbadal nemčúrov.

sako1 | 48
Name: Miro

Postby sako1 » 17 Jul 2013 10:04

Parádne si sa s tým pohral, gratulácia :victory:
Last edited by sako1 on 17 Jul 2013 13:35, edited 1 time in total.

Jozik | --
Name: Jozef

Postby Jozik » 17 Jul 2013 12:47

Nádherné. Krásne . úplne ako živé. Tvoje modely sú špička.
Skalpel je super vec. :)
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;

vasik1 | 47
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 18 Jul 2013 10:33

Ahoj Brzďo. Pôjdem postupne:

:arrow: tank je dokonalosť sama, skutočne majstrovské dielo
:arrow: domček perfektný a keď uvážim, že si ho vyrábal sám (t.j. nebol súčasť vystrihovačky) tak musím dať klobúk dolu ešte hlbšie
:arrow: dioráma...hmm ako to napísať. Čudujem sa, že len tak málo ľuďom to padlo do očí - tento výjav proste nie je z bojov. Ulica je čistejšia ako naše námestie a jediné, čo mi (veľmi chabo) pripomína, že popred dom ide front, je rozbité okno (i keď netuším, kto alebo čo ho rozbilo? - nemci zvnútra? prečo sú ale črepiny iba v dome?, strela z vonku? kde je potom poškodenie interiéru?). Domček je príliš čistý a dokonalý na to, že v ňom sedí nácek s panzerfaustom a na priedomí defiluje Sherman.
Sepsáno a podtrženo: celé to treba poriadne zničiť a bude to skvost tvojej tvorby.

P.S. tá mačka pod lavičkou... :beat plaster:

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 18 Jul 2013 14:19

Ahoj díky moc za reakce. :)

Vypadá to že jste úplně nepochopili můj záměr s diorámou, tak se to pokusím trochu objasnit aby to dávalo smysl. :wink:

Od začátku stavby jsem diorámu plánoval udělat čistou, má znázorňovat městečko do kterého směřuje US armáda, která měla zato, že už tam Němci nejsou, ale jsou. :) Městečko nebylo nikterak bombardované ani se v něm nebojovalo, takže není důvod cokoliv ničit. Celkově to má působit jen lehce zaprášeným dojmem, naopak tank je oproti zbytku diorámy hodně zaprášený a špinavá protože už si prošel nějakým dřívějším bojem.

Majos ... nechci se hádat, ale ta rovnoběžnost se týká toho když je děj diorámy rovnoběžný s podložkou, prostě vše má pravý úhel. Proto se vždy má model na podložku postavit zešikma. Navíc si vezmi že ten tank jede po silnici a ta je vždy rovnoběžná s domy takže jinak to ani nejde.
Každopádně pokud to vidíš jinak, sem s reakcí, bude zajímavý o tom pokecat. :)

Vasik ... Okno rozbili ti Němci aby se dostali dovnitř, bral jsem to logick,y zkus se dostat přes křehký okno do baráku a přes tuhý dveře který jsou zamčený, pokud to nerozstřílíš a nevypotřebuješ si na tom munici nemáš šanci, půjdeš přes okno. Proto jsou střepy hlavně uvnitř domu.

No snad jsem všechny dotazy zodpověděl a teď to dává smysl. :wink:

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”