TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Sd.Kfz.222 - Libia /GPM/ 1:25 - by vasik1

Moderator: Oliver

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Re: Sd.Kfz.222 - Libia /GPM/ 1:25 - by vasik1

Postby vasik1 » 04 Aug 2013 15:50

Môžeme o tom polemizovať. Svoj prvý poľský model od GPM som lepil Greifa - toho ešte bez sekunďáku, no čakanie desiatok sekúnd, aby mi zaschol spoj (pretože lepenie na tupo tam bolo dominantné) ma ubíjalo. Tak som začal používať sekunďák (samozrejme chcelo to pár chvíľ cviku a zvyku na jeho vlastnosti) a odvtedy naň nedám dopustiť. :victory:

K modelu:

pomaličky finišujem, dorobil som kanón s guľometom a osadil som ho do modelu. Bol som milo prekvapený, že sa mi tam krásne zmestil a všetky tri body, ktorými sa fixoval k vozidlu, mi krásne sedeli (neslýchané, asi som niekde spravil chybu :bad smile: ) ). Nasledovali poklopy nad motorom a bočné dvere. Pánty sú plne funkčné, i keď s nimi nikomu nedovolím hýbať :wink: . Zostáva ešte drobotina (lopaty, svetlá, hever, kanistre, výfuky a horný kryt kanóna. Žeby už zajtra...?

Off topic: Prosím Vás neviete, čo je s pánom kvetinárom? Reportáž zo stavby, kde neznevažuje moje schopnosti a nepodrýva moju autoritu, ma vyslovene nebaví.

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 04 Aug 2013 15:54

Aj mne sa tazko veri, ze vsetko lepis sekundakom... Kedze robis cistostavbu, neprejavi sa to na tlaci, kde sa lepidlo vpije do papiera a kde nie? Nelepim zeleninu, takze sa velmi nevyznam ani v modeloch od GPM, ale ta patina je origos tlacena alebo tvoja praca? Kazdopadne vyzera velmi posobivo :victory:
Off topic: Pan kvetinar je na dovolenke aj s rodinkou niekde v Tatrach, tusim do stredy budes musiet vydrzat bez jeho konstruktivnej kritiky :)

vasik1 | 48
Pán učiteľ

Postby vasik1 » 04 Aug 2013 16:04

Vôbec. Sakunďák na papieri takmer nevidieť a ak, správa sa presne ako aj Herkules - jemne "svieti" pod určitým uhlom a svetlom, čo sa dá krásne zamaskovať kriedovým prachom. Patina je origos z modelu, trocha dolaďovaná vodovkami a temperami (aby sedeli spoje). Treba však dodať, že farby na monitore sú od reálu úplne ustrelené a naživo je to omnoho jemnejšie a menej kontrastné.
Off topic: No dúfam, že aspoň vyšliapal na poriadny tatranský štít, dedo jeden gulášový :P

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 04 Aug 2013 16:45

toto je u mňa pravá papierová modelárčina, farebné podanie modelu tlačou :victory: paráda
Off topic: pán kvetinár skúšal jožkina ako tvoju náhradu na hvezdárni, ale na teba nemá nikto :bad smile:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 07 Aug 2013 14:23

Pre mňa je tvoj prvý GPM ako posledný, buhožiaľ super :victory:
Off topic: Áno, bol som aj v Tatrách, ale po mojej predošlej návšteve (1993) som z nich sklamaný, bol som aj v Ploľsku to bol pre mňa naopak príjemný šok :wink:

vasik1 | 48
Pán učiteľ

Postby vasik1 » 08 Aug 2013 18:56

Takkže po troch dňoch strávených v "Stovežatej matičke" (pozri Čo ma teší) som dorobil pár detailov a už ozaj chýba len minimum a hlásim hotovo.

jacky | 54
Name: miro

Postby jacky » 09 Aug 2013 07:20

No super, postaviť taký pekný model za mesiac, to môže len majster modelár. :wink:

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 09 Aug 2013 08:46

hmmmm... dobrá prácička :)
Papierový člen plastikového klubu

vasik1 | 48
Pán učiteľ

Postby vasik1 » 09 Aug 2013 21:30

HOTOVO

Vlákno som založil 23. júla a dnes, 9. augusta, môžem prehlásiť, že je dobojované. Možno sa to bude niekomu zdať krátko, no mal som dva týždne, ktoré som povedal, že budú len moje a plne si vynahradím celý uplynulý rok bez poriadneho lepenia. Nad modelom som trávil v tých horúčavách aj 10 hodín denne. Tu je pár postrehov:

Negatíva:
- občas tlačenie na pílu pri drobulinkých dieloch, ktoré často vôbec nie sú vidieť,
- výfuk; pre mňa určite najhoršia časť modelu - dal by sa urobiť z drôtu, no ja som ho chcel papierový...,
- nesadla mi celkom presne obšívka,
- (ospravedlnená) neúčasť Petopata a jeho príspevkov vo vlákne :wink:

Pozitíva:
- úžasné farebné prevedenie modelu,
- detailne spracovaná každá časť vozidla - tlmiče, kardany, závesy kolies, kanón, interiér...,
- návodné kresby sú dokonalé a ani raz som nemal problém s pochopením autorovho úmyslu,
- podarili sa mi veci, ktoré obvykle nezvládam - valčeky, pohyblivé priezory, funkčné pánty, kanistre, drotárčina,
- rezerva pod celtou - ďakujem Pantherovi za nápad, ktorý parádne oživil model.

Na záver už len dodávam, že stavbu som si vyslovene užíval a verím, že sa s "LIBIOU" stretneme v Nitre.

Do videnia pri ďalších modeloch.

Vasik :victory:

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 09 Aug 2013 21:54

ahoj mas to pkne spravne.este by si mal konce tyciek na prednych blatnikoch spravit na bielo.v skutocnosti tam bola biela gulicka. este ti chyba na vezi antenovy prut ,dlzka 8,2cm.poliak tam na zadku veze hniezdo spravil a preco nespravil aj prut?

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”