TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

majos | 51
Name: Marian

Re: Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Postby majos » 17 Feb 2013 23:00

Zdar,

Pochvalim Ta? a naco.... Inac ja som tiez dobojoval sachty a jedno kridlo mam uz na Pfeilovi na 50 % obalene. Ale povedal som si ze uz nejdem tolko spamovat a viac robit.

Sachta vyzera dobre, ale tie vztlakove klapky este snad premysli (myslim ze aj prestreknutie by nebol problem). Podla mojho nazoru lietadlo sediace na zemi na podvozku je najkrajsie s otvorenymi vz. klapkami a obzvlast Tempest s odsunutou kabinou. Vo vzduchu je to ine, ale tam je aj tociaca vrtula.

Tesim sa ked to uvidim nazivo, a dufam ze si Pfeila a Tempesta odfotim bok po boku (snad v Nitre), su to ozruty.
Zdar, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

Łukasz Fuczek | --

Postby Łukasz Fuczek » 18 Feb 2013 10:32

Co tutaj dużo mówić - pięknie klejony standardzik. Marku, liczę że spotkamy się gdzieś "na Twoim terenie";-) i zobaczę na żywo Tempesta.

pozdrawiam,
Łukasz

old_Mr_Grim | --

Postby old_Mr_Grim » 25 Apr 2013 20:08

Hlava XXII: ahoj, koukám jak jedeš a zatim to vypadá parádně.
Taky se teď peru s podvozkovýma šachtama a proto bych se tě chtěl zeptat, jak ti šachty pasujou do kostry křídel?
Já jsem musel ty ploché výstuhy trochu přiříznout, abych se tam vůbec vešel, tak pátrám jestli je chyba jen u mě.

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 25 Apr 2013 20:16

Opováž sa to dokončiť tento mesiac :scorn:
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 25 Apr 2013 20:50

opováž :wink: :victory: Je to skvelé.

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 25 Apr 2013 22:13

old_Mr_Grim - Nazdar, tak to už bolo pred dvoma mesiacmi. Ale ak si dobre pamätám, tak som len mierne pribrúsil na jednej strane a sadlo to celkom v pohode. Keď som sledoval prácu kolegu na poľskom fóre, tak sa tiež na nič nesťažoval. Pozri tu http://www.papermodels.pl/index.php?top ... #msg134561 a tu http://www.papermodels.pl/index.php?top ... #msg134743
Dosť to závisí aj od toho, ako si natvaroval to rebro, ktoré je pri trupe. :wink:
Inak, old Mr. Grim, máš toho Tempesta naozaj pekne spraveného, ja som vybavenie chladiča nechal na potom. Ty si sa s tým pekne popasoval. A tá obšívka chladiča ti vyšla fakt parádne. Takže nad tvojou prácou klobúk dole. Verím, že tie šachty nakoniec nejako vyriešiš :victory: Držím palce.

Btw...nebojte chlapi. Žiadne finále sa teraz nechystá. Momentálne prebieha modelárska kríza a nedostatok času. Takže tak... :shocked:

HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

old_Mr_Grim | --

Postby old_Mr_Grim » 26 Apr 2013 16:17

Ty žebra jsem tvaroval právě podle přiložených šablon.
Šachty tam teď dostanu, sice na fest, ale dostanu :) Nechal jsem si ale při sestavování kostry křídla cca 1mm vůli v tom nejužším místě šachy (tam kde je ukotvená noha podvozku) a náramně se mi to hodilo.

Každopádně se těším, až ho uvidím postavenýho. Tady držím pěsti, ať se povede.

old_Mr_Grim | --

Postby old_Mr_Grim » 18 May 2013 12:29

Konečně jsem se dostal ke vztlakovým klapkám na křídlech a hned mám jeden problém, resp. nejasnost. Spodek horní části křídla, kde se vyklápí vztlaková klapka je kryt dílem 135 L (P) a ten je z obou stran bílý. Problém je v tom, že v případě vysunutých klapek bude tento díl vidět a je mi divný, že by měl zůstat bílý.
V obrázkách na obálce je tento díl zelený. Jak to vyšlo tobě?

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 18 May 2013 13:08

Nazdar,
ja som vztlakové klapky neriešil aj práve kvôli tej chybe. Malo by to byť tak, ako píšeš. Rubová stranaby mala byť vo farbe Interior Green. Takže neostáva nič iné len trafiť odtieň a nafarbiť.
Držím palec a teším sa na výsledo
Ja som tiež niečo polepil, ale fotky dám až keď bude nejaký progres vidieť :)

HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

sako1 | 48
Name: Miro

Postby sako1 » 20 Aug 2013 17:10

Nuž a k tomuto modelu patrí neodmysliteľná povinná literatúra:

Prečítal som si na dovolenke o.i. aj túto literatúru, a chcel by som sa teda prosím pekne opýtať, ako to vyzerá s týmto vláknom...? :P :haha:
m.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”