TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Čo ma teší...

eduardo | --
Name: Eduard

Re: Čo ma teší...

Postby eduardo » 22 Sep 2013 21:34

Dnes som dostal ponuku zviesť sa na tejto lokomotíve. :victory:

jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 22 Sep 2013 23:43

Vcera ma potesila cesta zo Sale do Martina na Skode Rapid :) Zial nie na mojej, ale kamarat ju tam kupil a kedze bol po nocnej a nie prave v kondicii, tak som to odsoferoval ja :) Rapidka je uzasne auto ;-) Dokonca aj ked sa neskor zistilo, ze mala meneny motor a miesto takmer favoritoveho motora S130 tam bol len 105kovy motor :) (ale kamarat ma aj spravny motor v zasobe a zaroven si to vie aj povyvarat a porobit, takze casom si ju vysperkuje).

A uz mi aj zgeneralkoval motor v mojej stovke :)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 23 Sep 2013 11:09

Rapidka je uzasne auto ;-) Dokonca aj ked sa neskor zistilo, ze mala meneny motor
Už mi len povedz, čo je na nej také úžasné a ešte so 105-kovým motorom :P

Paly | 39
Name: Paľo

Postby Paly » 23 Sep 2013 11:14

To, že je stará :haha:
Live hard, ride easy.

jozkin | 42
2K+

Postby jozkin » 23 Sep 2013 12:58

Pani, toto je tema "co ma tesi" a mna ta cesta tesila. Vase reakcie patria do temy "auta" a ani tam by ste to nepochopili :P

hopi | 38

Postby hopi » 23 Sep 2013 13:17

Už jsem myslel, že peklo zamrzlo a Jozkinovi se líbí nejnovější Škodovka a on mluví o té staré :big smile:
Patience is a virtue.

jozkin | 42
2K+

Postby jozkin » 23 Sep 2013 13:49

No, to je prave ta zaujimavost - na mna je moc nova aj S 120 (posledna skodovka, co sa mi pacila bola 105 - vdaka okruhlym svetlam a chromovanym naraznikom).
Proste som si uzil poldna za volantom.

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 23 Sep 2013 14:56

Máš to trochu pomýlené, lebo okrúhle svetlá a chrómované nárazníky neboli len na 105-kách, ale aj na 120-kách, bola to prvá rada. 105 bolo 1050ccm (hrozné auto) a 120 bolo 1200ccm (tiež hrozné auto). Potom prišla rada, v ktorej boli 4 okrúhle svetlá LS, GL, GLS a tam už sa rozlišoval aj určitý luxus (pohodlnejšie sedačky a chrómované lišty) a dokonca GL a GLS mali troch vyšší výkon (vďaka upraveným piestom mali lepší kompresný pomer), ale vyrábali sa aj 105 S-ky a tie nemali ani sklopné sedačky, takže sa nedalo nastaviť ani operadlo sedadla (úplne najhroznejšie auto). Všetky tieto označenia sa potom opakovali aj v M-kovej rade, ktorá mala širšie nápravy a plastové čierne nárazníky, ale aj v tej rade sa vyrábali 105-ky a 120-ky, ale mali obdĺžnikové svetlá, 105 vpadnuté a 120-ky zarovno s maskou (takisto hrozné autá) a pri konci sa vyrábali 125 to boli vlastne 120-ky s 5 rýchlostnou prevodovkou. Možno to nemám úplne presne, lebo nie som znalec, len som vtedy vyrastal a okrem škodoviek toho na cestách veľa nebolo, tak to človek poznal...
P.S1: to sme už asi ozaj v téme autá...nevadí, odtiaľto sa to aj tak po čase vymaže :P
P:S2: jožkin, ja sa teším s tebou, lebo radšej nech nejaká Rapidka skončí v rukách nejakého nadšenca ako v drtičke niektorej železiarne, ale vždy keď napíšeš, že to boli skvelé autá, tak sa s tebou budem hádať, lebo pravda je taká, že to boli hrozné technické nešťastia (chladič v predu a motor vzadu, kúrenie, atd...)

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 23 Sep 2013 15:02

stále sa to dalo prerobiť, dať termostat zo žiguláka a točilo vodu len v motore, až po zohriatí to išlo do chladiča, lebo škodovka
mala veľký chladiaci okruh a potom ešte väčší chladiaci okruh

a upadol som do šoku tiež, pretože som si najprv myslel, že jožkin sa vozil v 130RS so slabším motorom, ale v Garde/Rapide som
mal iný pocit, ako v normálnej škodovke, mala tuším trochu inú kasňu, myslím sklon stĺpikov
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

jozkin | 42
2K+

Postby jozkin » 23 Sep 2013 16:06

Ok, zle som sa vyjadril. Posledna skodovka, co sa mi pacila bola uzovka (takze ta uzsia, chrom na naraznikoch a vysoke zadne svetla). Zial do tajov 80tych rokov som neprenikol, hoci som sa vtedy narodil. (viac sa mi pacia S1000/1100 a S100/110)

Co sa tyka Rapidky oproti klasickemu autu, tak je to podobne ako medzi 110R a beznou stovkou - spolocnu maju len masku, prednu kapotu, predne blatniky a narazniky. Zvysok karoserie a skla su uplne ine.
Predne dvere (rapidka zadne nema) su dlhsie ako na klasike a aj okno je trochu predlzene dozadu (ale zas oproti eRke ma aj ramik - S 110R na dverach ramik nemala.

Co sa tyka tej uzasnosti, tak sa to vztahuje na tu jednu cestu - to som sa odreagoval a po vychytani pociatocnych much (auto necely rok stalo) sme nemali cestou ziadne problemy.
Dokonca to kurilo ako dive a to sme si nezapli ani vetrak :)
Na globalne hodnotenie nemam dost skusenosti.

A ad PS: Rapidka bude asi hlavne na paradu, na bezne jazdenie ma ten kamaraj fobiu sedan.

Return to “Rest room // Rest Room”