TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Recolory dopravních letadel

Moderator: toudi_sk

Gerry | 60
Name: Míra

Boeing 747-206 KLM "Rijn"

Postby Gerry » 08 Oct 2013 21:31

Boeing 747-206 KLM.pdf
(1.79 MiB) Downloaded 715 times
Po menší odmlce se opět hlásám se dvěma kousky..... první patří "do páru" k dříve publikovanému Jumbu PanAm "Clipper Victor". Je jím B747-206 "Rijn" společnosti KLM, stroj který 27.3.1977 na tenerifském Los Rodeos po chybě svého kapitána zahájil start kdy neměl .....

Image
Gerry Paper Models - přestavby, recolory, free modely ...

Gerry | 60

Boeing 737-800 Kulula.com "Flying 101"

Postby Gerry » 08 Oct 2013 21:40

Boeing 737-800 Kulula.com Flying 101.pdf
(2.66 MiB) Downloaded 837 times
Tímto modelem zahajuji novou řadu Boeingů 737. Už dříve jsem tu publikoval několik modelů - úprav B737 od Štefína. Po žádostech modelářů na papermodelers.com jsem se na něj vrhl, zvětšil jsem ho na standartní měřítko 1/100 a lehce vylepšil několika detaily. První kousek jsem navíc upravil na prodlouženou verzi B-737-800.
Jedná se o letadlo společnosti Kulula.com. Tahle parta recesistů je regionální letecká společnost z Jihoafrické republiky, proslavená nejenom "rodinným" přístupem k cestujícím, ale i humornými livreji svých Boeingů. Ten první nese jméno Flying 101 a představuje jakýsi vtipný manuál "co můžete na letadle vlastně najít".

Image

Gerry | 60

Re: Recolory dopravních letadel

Postby Gerry » 13 Oct 2013 14:39

Kululáček byl ještě jednou upraven - nový, jednodušší nos letadla + jsem opravil pár chybek, na které mne upozornil jeden z modelářů ....

Gerry | 60

Boeing 737-800 Norwegian Air Shuttle

Postby Gerry » 13 Oct 2013 14:43

Boeing 737-800 Norwegian Air Shuttle.pdf
(2.67 MiB) Downloaded 642 times
Další z pestrobarevných 737-ček patří norské nízkonákladové společnosti Norwegian Air Shuttle - mimochodem, první společnosti, která vrátila výrobci zbrusu nový B787 Dreamliner pro vysokou poruchovost. NAS nosí na ocasech svých letadel portréty slavných Skandinávců ....

Image

Gerry | 60

Boeing 737-300 Helios Airways "Olympia"

Postby Gerry » 13 Oct 2013 14:49

Boeing 737-300 Helios Airways.pdf
(2.2 MiB) Downloaded 796 times
Dneska ještě jeden 737, tentokrát verze 300. Stroj kyperské pidispolečnosti Helios Airways se proslavil nejen krásným vzhledem, ale bohužel i tragickou nehodou dne 14.8.2005 na trase Larnaka-Atény-Praha. Kvůli sérii pochybení pozemního mechanika i pilotů během stoupání došlo k dekompresi a bezvědomí všech lidí na palubě. Stroj díky autopilotu doletěl až nad Atény, kde dostal pro podezření z únosu asistenci stíhaček F-16 RHAF. Mezitím jediný člověk na palubě, který se dokázal udržet v bdělém stavu, steward Andreas Prodromou, se pokusil převzít řízení, ale letoun se vzápětí po vyčerpání paliva zřítil u vesnice Gramatikon. Nikdo na palubě nepřežil.

Image

Gerry | 60

Airbus A320-231 Adria Airways

Postby Gerry » 14 Oct 2013 20:44

Airbus A320 Adria Airways.pdf
(2.23 MiB) Downloaded 598 times
Další Airbus, tentokrát v barvách slovinského národního dopravce Adria Airways. Pro zajímavost, Adria Airways se původně jmenovala Inex-Adria Airways a byla jugoslávským charterovým dopravcem. Do našich dějin se zapsala mediálně známou havárií stroje DC-9 v Praze-Suchdole (viz seriál Sanitka).

Image

Gerry | 60

Boeing 737-800 Air India Express

Postby Gerry » 14 Oct 2013 21:04

Boeing 737-800 Air India Express.pdf
(2.81 MiB) Downloaded 437 times
Air India Express je indická nízkonákladová společnost, dceřinná divize Air India, létající na vnitrostátních linkách. Pověstná je obrazy s indickými kulturními motivy na směrové ploše, přičemž vlevo a vpravo jsou vždy obrazy jiné .....

Image

Gerry | 60

B737-500 Smart Wings

Postby Gerry » 20 Oct 2013 19:07

Boeing 737-500 Smart Wings.pdf
(2.19 MiB) Downloaded 669 times
Další B737 je "pětistovka" od Smart Wings, dceřinné společnosti Travel Service .....

Image

Gerry | 60

Přepracované B737 !!!!!!

Postby Gerry » 03 Nov 2013 20:37

Když už jsem předělal a lehce upgradnul Štefínovy Boeingy 737, rozhodl jsem se na tento nový level upravit i své starší přemalby, a to stroje Fischer Airlines, Southwest Airlines, Southwest "Lone Star One" a Alaska Aitlines. Nové verze najdete uploadlé u původních příspěvků!!!!!!

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Re: Recolory dopravních letadel

Postby Roman » 04 Nov 2013 08:11

tip na zaujimave modely lietadiel: stroj patriaci lauda air zo zaciatku 90 tych rokov, 747 air force one, stroj propagujuci pc hru starcraft ktory ma na chvoste namalovanu postavu kozmonauta z hry.

Return to “Modely od užívateľov // Models from users”