TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Recolory dopravních letadel
Moderator: toudi_sk
Boeing 747-206 KLM "Rijn"
Po menší odmlce se opět hlásám se dvěma kousky..... první patří "do páru" k dříve publikovanému Jumbu PanAm "Clipper Victor". Je jím B747-206 "Rijn" společnosti KLM, stroj který 27.3.1977 na tenerifském Los Rodeos po chybě svého kapitána zahájil start kdy neměl .....

Gerry Paper Models - přestavby, recolory, free modely ...
Boeing 737-800 Kulula.com "Flying 101"
Tímto modelem zahajuji novou řadu Boeingů 737. Už dříve jsem tu publikoval několik modelů - úprav B737 od Štefína. Po žádostech modelářů na papermodelers.com jsem se na něj vrhl, zvětšil jsem ho na standartní měřítko 1/100 a lehce vylepšil několika detaily. První kousek jsem navíc upravil na prodlouženou verzi B-737-800.
Jedná se o letadlo společnosti Kulula.com. Tahle parta recesistů je regionální letecká společnost z Jihoafrické republiky, proslavená nejenom "rodinným" přístupem k cestujícím, ale i humornými livreji svých Boeingů. Ten první nese jméno Flying 101 a představuje jakýsi vtipný manuál "co můžete na letadle vlastně najít".

Jedná se o letadlo společnosti Kulula.com. Tahle parta recesistů je regionální letecká společnost z Jihoafrické republiky, proslavená nejenom "rodinným" přístupem k cestujícím, ale i humornými livreji svých Boeingů. Ten první nese jméno Flying 101 a představuje jakýsi vtipný manuál "co můžete na letadle vlastně najít".

Re: Recolory dopravních letadel
Kululáček byl ještě jednou upraven - nový, jednodušší nos letadla + jsem opravil pár chybek, na které mne upozornil jeden z modelářů ....
Boeing 737-800 Norwegian Air Shuttle
Další z pestrobarevných 737-ček patří norské nízkonákladové společnosti Norwegian Air Shuttle - mimochodem, první společnosti, která vrátila výrobci zbrusu nový B787 Dreamliner pro vysokou poruchovost. NAS nosí na ocasech svých letadel portréty slavných Skandinávců ....

Boeing 737-300 Helios Airways "Olympia"
Dneska ještě jeden 737, tentokrát verze 300. Stroj kyperské pidispolečnosti Helios Airways se proslavil nejen krásným vzhledem, ale bohužel i tragickou nehodou dne 14.8.2005 na trase Larnaka-Atény-Praha. Kvůli sérii pochybení pozemního mechanika i pilotů během stoupání došlo k dekompresi a bezvědomí všech lidí na palubě. Stroj díky autopilotu doletěl až nad Atény, kde dostal pro podezření z únosu asistenci stíhaček F-16 RHAF. Mezitím jediný člověk na palubě, který se dokázal udržet v bdělém stavu, steward Andreas Prodromou, se pokusil převzít řízení, ale letoun se vzápětí po vyčerpání paliva zřítil u vesnice Gramatikon. Nikdo na palubě nepřežil.

Airbus A320-231 Adria Airways
Další Airbus, tentokrát v barvách slovinského národního dopravce Adria Airways. Pro zajímavost, Adria Airways se původně jmenovala Inex-Adria Airways a byla jugoslávským charterovým dopravcem. Do našich dějin se zapsala mediálně známou havárií stroje DC-9 v Praze-Suchdole (viz seriál Sanitka).

Boeing 737-800 Air India Express
Air India Express je indická nízkonákladová společnost, dceřinná divize Air India, létající na vnitrostátních linkách. Pověstná je obrazy s indickými kulturními motivy na směrové ploše, přičemž vlevo a vpravo jsou vždy obrazy jiné .....

B737-500 Smart Wings
Přepracované B737 !!!!!!
Když už jsem předělal a lehce upgradnul Štefínovy Boeingy 737, rozhodl jsem se na tento nový level upravit i své starší přemalby, a to stroje Fischer Airlines, Southwest Airlines, Southwest "Lone Star One" a Alaska Aitlines. Nové verze najdete uploadlé u původních příspěvků!!!!!!
Re: Recolory dopravních letadel
tip na zaujimave modely lietadiel: stroj patriaci lauda air zo zaciatku 90 tych rokov, 747 air force one, stroj propagujuci pc hru starcraft ktory ma na chvoste namalovanu postavu kozmonauta z hry.