Skús Pirex v Centráli... Videl som tam rôzne farby rôznych gramáží... Hádam majú aj čiernu...nazdar pani, otazka do plena. je mozne niekde v BA (alebo e-shop) kupit cierny vykres gramaze 160g, resp 200g/m2 ? google mi nepomohol, alebo ma zle klucove slovaaaa
vdaka.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Pomoc
Re: Pomoc
bol som v dvoch papiernictvach (priznavam ze ziadne velkoobchody) a trochu na mna cumeli ked som pytal cierny vykres
tak ma zmiatli ze to snad ani neexistuje. chcem to na nity na cistostavbu a chcem sa vyhnut lepeniu dvoch 80g dokopy a podobne. dnes zautocim na tie "lepsie" papiernictva. thc
Laki
kedze si v Ba (teda ak este si) tak jednoznacne Merkantil ako tu uz Toudi odporucal na karton, tak tam maju aj farebne papiere roznych gramazi a odtienov, znacka CANSON.
Druha moznost, a nezakilujte ma tu kvoli cenam, je DaVinci, ale napr Aupark - tam je dost velka predajna a da sa vybrat (ja som tam kupoval rozne gramaze a odtiene na vyrobu matiek...)
Miro
kedze si v Ba (teda ak este si) tak jednoznacne Merkantil ako tu uz Toudi odporucal na karton, tak tam maju aj farebne papiere roznych gramazi a odtienov, znacka CANSON.
Druha moznost, a nezakilujte ma tu kvoli cenam, je DaVinci, ale napr Aupark - tam je dost velka predajna a da sa vybrat (ja som tam kupoval rozne gramaze a odtiene na vyrobu matiek...)
Miro
chcel som napísať to čo braintech, ale predbehol ma a ešte môžeš pozrieť v nákupnom centre Centrál ... či ako sa to volá,
proste namiesto plavárne Centrál kúsok od Tržnice na Jelačičovej, myslím že aj tam je niečo také papiernické
EDIT: tak v Šamoríne v papiernictve som kúpil, 90×70cm, cena .97€, gramáž neviem, ale hrúbka je 0.25mm
proste namiesto plavárne Centrál kúsok od Tržnice na Jelačičovej, myslím že aj tam je niečo také papiernické
EDIT: tak v Šamoríne v papiernictve som kúpil, 90×70cm, cena .97€, gramáž neviem, ale hrúbka je 0.25mm
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Po robote som zautocil na Central v BA, najprv FaxCopy (slabsia ponuka, chybali 160g farebne papiere, mali len cervenu), potom Pirex a moje tuzby boli splnene. Farebne papiere maju v gramazi 160 aj 300g a este obsluhu prijemnu na pohlad a urcite aj na dotyk. V rychlosti som sa venoval iba bunicine tak som zobral z kazdej gramaze po jednej A4 (35 centov za kus).
Vysledok testu vyroby nitov (ja + podlozka modelcraft + zlatnicke dierkovace):
160g/m2 - nity sa vysekavaju lahko, zostavaju ale trochu natrhane okraje
300g/m2 - treba viac pritlacit, ale okraje su pekne vyseknute -> vitaz
Dakujem za rady a za pozornost.
Vysledok testu vyroby nitov (ja + podlozka modelcraft + zlatnicke dierkovace):
160g/m2 - nity sa vysekavaju lahko, zostavaju ale trochu natrhane okraje
300g/m2 - treba viac pritlacit, ale okraje su pekne vyseknute -> vitaz
Dakujem za rady a za pozornost.
Ahojte, neviete mi poradiť, kde by som našiel návod na výrobu papierovej retiazky (takej, čo sa používa napr. na bicykloch)
Niekde som to už videl a nespomeniem si kde. Strávil som hľadaním celý večer a už som z toho na nervy, tak mi prosím pomôžte.
Vďaka
Niekde som to už videl a nespomeniem si kde. Strávil som hľadaním celý večer a už som z toho na nervy, tak mi prosím pomôžte.
Vďaka
jeden blázen robil článkovú reťaz na staré nákladné auto BULLDOG, ale link na stavbu bol ešte na starom fóre,
potom niekto robil články reťaze na motorku, ale obávam sa, že to bolo tiež na starom fóre, ktoré pošlo
potom niekto robil články reťaze na motorku, ale obávam sa, že to bolo tiež na starom fóre, ktoré pošlo
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Neviem, ci by ti ten navod moc pomohol. On tam proste urobil celu retaz, tak ako je skutocna retaz. Miliono malych dielikov a spajal to drotikmi.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts