TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO

Moderators: Fito, Oliver

santak | 64
Name: milan

Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25

Postby santak » 28 Oct 2013 23:58

Ahoj Milan, perfektný výber predlohy :) , keď p. Kratochvíl vydal svoje výkresy silno som rozmýšľal, že by som sa do tohoto krásneho stroja pustil. V Tvojom podaní to bude určite krásny model a bol by som rád, keď sa rozhodneš nejakým spôsobom ho uvolniť, aby som bol jedným z tých, ktorí budú model vlasniť :wink: Budem poctivo sledovať progres

Major | 67
Veľký milovník Tatier
Name: Oto

Postby Major » 29 Oct 2013 01:32

:still dreaming:
spomienky na cestu zo školy Hurvínkom...

možno si aj strihnem. :)
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich

eduardo | --
Name: Eduard

Postby eduardo » 29 Oct 2013 18:12

protože si myslím, že naše lokomotivy a další železniční dopravní prostředky patří k těm hezkým a není se za co stydět

Tak s týmto tvrdením s tebou úplne súhlasím a som veľmi rád že ich konečne už niektoré spoločnosti začali vyrábať aj v H0. :big smile:
Tvoje modely som mal možnosť naživo vidieť v Nitre a musím uznať že to teda bola riadna pecka.
Držím ti palce pri výrobe Hurvínka a už teraz sa teším na finál. :victory:
Last edited by eduardo on 29 Oct 2013 21:34, edited 1 time in total.

pet1972 | 54
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 29 Oct 2013 19:16

.... a už teraz sa teším na finál. :victory:
A ja sa na finále vôbec neteším, lebo potom nebude čo očumovať :victory: , ale na to medzi prvým a posledným príspevkom v tejto téme sa teším ako malé decko :haha: :wink:

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 29 Oct 2013 22:24

Ahojky kamarádi. :wink:
Moc děkuji za milá slova povzbuzení, doslova mne to žene dopředu. Dneska jsem v počítači dodělal další díl šmikajdy, vzduchojemy plus návodovku k nim. Do neděle bych se ještě chtěl věnovat kraslení a pak bych začal něco konečně patlat, abych sem mohl dát konečně nějaké foto ze stavby modelu.
Zdar,
Tak parada. Mna hned napadol film Kalamita, nebol to ten isty? Zasnezena krajina a hudbicka.... Inac, hlasim sa ked bude moznost pripojit sa. I ked tempo bude svojske, ale mna naplna to robenie, tak snad to neva.

Zdar, M
Majoši, nemám s tím žádný problém, Bedatruhlar už dostal první várku šmikajdy, takže, pokud budeš mít zájem, pošli mi na SZ svůj email a já Ti to pošlu, zatím, co mám připravené. Na rychlosti Tvého lepení vůbec nezáleží, prostě pojedeš svým tempem a jak Ti to dovolí čas. :big smile:

Pro Santaka - Určitě jej uvolním, chci dát možnost všem, kdo budou mít zájem si jej postavit, a nebo si jej třeba uložit do svého archivu a stavět později. A nemám ani problém s tím, pokud si někdo přes tiskárnu zmenší šmikajdu na menší měřítko, i když asi cenou za to bude, že některé detaily už nebudou šmikatelné. A nebo si to i zvětší třeba na měřítko 1:20 či třeba na měřítko 1:15. I když tam by musel jít na větší tiskárnu, protože já to mám naformát A4. Model v měřítku 1:25 má rozměry d = cca 484mm, š = cca 120 mm a v = cca 133 mm. Prostě každý podle své chuti a jak se mu to bude líbit. :wink:

Takže zatím ahojky.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 30 Oct 2013 19:31

preco sa to vola hurvinek?ziadnu podobnost s tou skaredou usatou babkou tam nevidim

eduardo | --
Name: Eduard

Postby eduardo » 30 Oct 2013 22:04

Podľa drevených lavíc v interiéri vozidla a zároveň asi aj kvôli jeho rozmerom. :wink:

tom59herder | 67
Name: Tomáš Herder

Postby tom59herder » 31 Oct 2013 20:35

Jen do toho, pro mě velká nostalgie, moc se těším a jen tak pro jistotu můj email therder@seznam.cz Držím Ti všechny palce. Díky za TVůj počin. :)

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 11 Nov 2013 23:37

Ahojky kamarádi.
Omlouvám se za zpoždění, ale štěstěna mi nebyla moc nakloněná. Tak jsem začal patlat ten motorový vůz. Vše vypadalo hodně nadějně, že se stavba úspěšně a rychle rozeběhne, ale znáte to, když ten pán nahoře dopustí, tak i motyka spustí. Něco jsem porobil, takže nějaké ty fotky dám. Ale mám pocit, že tohle bude bitka jak se patří. Jako betatester pracuje se mnou i Béďa truhlář, je ale na mne moc rychlý :wink: , tak se mu snažím nějak stíhat.
takže jsem si vytiskl první stránky šmikajdy a pustil se také do lepení. A takhle to dopadlo.

Návodovka a šmikajda:

Stavba:

A pak to bohužel přišlo, nevím a netuším, kde jsem udělal chybu, ale zřejmě jsem si někde blbě ťuknul do klávesnice, a tiskárna mi vytiskla díl podlahy o dva centimetry kratší, já jsem to po tisku nepřeměřoval a slepil jsem to do kopy. Až teprve po vyřezání poklopů technologických průlezů a jejich kování jsem zjistil, že to prostě nesedí. :beaten: :beat plaster: Takhle to vypadalo:

Myslel jsem v první chvíli, že mne drbne, volal jsem Béďu, ten mi řekl, že mu to všechno vcelku sedlo, nu, ale pro mne to znamená si projet celou šmikajdu podlahy a rámu a defacto začít znova. :death: No snad to konečně klapne. To je zatím vše, tak zase za pár dní ahojky. :wink:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Major | 67
Veľký milovník Tatier
Name: Oto

Postby Major » 11 Nov 2013 23:54

u nás /teda na Slovensku/ sa hovorí: "Opakovanie, matka múdrosti" ...

sledujem... :still dreaming:
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich

Return to “Železničná technika // Railway”