TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Łukasz Fuczek | --

Re: Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Postby Łukasz Fuczek » 20 Nov 2013 21:41

Spoglądanie na Twoją pracę to czysta przyjemność;-) Model wykonany wzorowo - lubię taki standard!
pozdrawiam,
Łukasz

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 21 Nov 2013 18:19

Marek pamatas si, co som ti pisal minule, ze ty a Sasko ste pre mna vzory v lepeni lietadiel... Sasko uz mensi, lebo davno nic nepridal :-)
Si pan v cistostavbach. Raz sa ti mozno vyrovnam, teda aspon tejto forme, ktoru mas terazky :-D.
Krasny stroj si postavil a aj pekne pofotil. Na nic si sa nehral a rovno ukazal chyby, to ti kvitujem. Velmi rad si tento tvoj kusok pozreim nazivo,
a daku minutku veru pri nom stravim. Skoda toho kridla, osobne mam tiez deficit v lepeni velkych ploch a nemam ich v oblube.
Ten podvozok myslim, ze sa bude dat napravit, skoda by bola nehat ho tak.
Inak ten zaver si pekne napisal, ze pod hladinu, na hladinu a mozno aj vo vzduchu, to sa mi pacilo. Nech sa uz rozhodnes lepit akykolvek model, rad siho pozriem.
Vdaka za popis a fotografie krasneho papieroveho modelu ;-)
Papierový člen plastikového klubu

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 22 Nov 2013 10:13

Zdravím páni,

tak som si užil svojich 5 minút slávy :victory:
Ďakujem všetkým za pochvaly, som rád že sa vám model páči, aj keď si myslím, že nie je všetko tak grandiózne, ako by sa na fotkách mohlo zdať :wink: Ale to asi hlavne preto, že som ten model mohol obracať vyše roka v rukách (čo je na ňom aj bohužiaľ vidno). Však uvidíte, keď uvidíte :P
Ako som písal, model je naozaj presne navrhnutý, čo človek ocení hlavne pri tom chladiči. Preto sa to dá pekne zlepiť, lebo vás vedú rebrá o ktoré sa to lepí. Ja som ale musel trošku použiť viac násilia na tej prednej časti a ono sa to vypomstí. Čo nejde samo, to vždy bude poznať.

to Major: chvalabohu všetci chcú a ide im to. Inak by to už dávno nechali. A ako tak pozerám na boom v LKT je to naozaj tak. Vyrastá tam veľa kvalitných modelov :wink:

to majos: priznám sa, že nemám až tak naštudované rozdiely medzi Typhoonom a Tempestom, často ich na fotkách neviem rozoznať, kým nevidím charakteristické rysy, takže neviem posúdiť. Ale keďže som sa už nechal ukecať na zaprášenie a zadymenie od výfukov, do ďalšieho už ma nedotlačíš :P OSobne si myslím, že keďže sa jedná o Clostermannov posledný stroj z konca vojny, na ktorom už nič nezostrelil, tak to opotrebenie nebude až také...či? A díky za ponuku na striekanie. Možno niekedy využijem, aj keď do Modry cesta ďaleká...chlapík z Tomášova pracuje neďaleko :wink:

to sony: ďakujem za milé slová. Teraz sa ti ja s niečim priznám. Keď som začínal, tak ste pre mňa boli vzory ty so saskom a ešte pán Jančata z CPM, ktorý robil pekné modely a reporty. Keď som prvýkrát prišiel do Nitry a videl vás dvoch so saskom naživo, nemal som ani odvahy sa vám prihovoriť. :P
Ty si elegán a presne tak elegantne pôsobia aj tvoje modely. A to je pridaná hodnoty, ktorá mojim modelom zatiaľ chýba. Takže ešte mám ďalšiu oblasť na zlepšovanie sa.

Ešte raz všetkým vďaka.
Dziękuję bardzo za miłe słowa

HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

QUASI | 45

Postby QUASI » 22 Nov 2013 14:00

Treba pochváliť, ale nemám poruke žiadny superlatív. (ale toho VEĽmajstra by ti mohol nejaký vedúci pripísať pod fotku :victory: )
No je to proste parádne. Nemusíš byť skromný, dobre to robíš.
Off topic: (A to plánované čudo čo je pod vodou, potom nad vodou a aj trochu letí - nie je to náhodou Delfín? :P )

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel

Postby HlavaXXII » 22 Nov 2013 15:01

Off topic: (A to plánované čudo čo je pod vodou, potom nad vodou a aj trochu letí - nie je to náhodou Delfín? :P )
Kua toto si tak fajnovo napísal, že aj keď som plánoval inak, idem do Delfína :P

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 22 Nov 2013 20:58

Kua toto si tak fajnovo napísal, že aj keď som plánoval inak, idem do Delfína :P
:victory: hurááááááááááááá
Papierový člen plastikového klubu

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 02 Jan 2014 23:13

Zdar,

Mam este dodatocne otazku. Impregnoval si? BCG? Dumam si to vyskusat, tak ci to uz nie je prekonana technika:))

Aloha, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel

Postby HlavaXXII » 02 Jan 2014 23:20

Nazdar,
neimpregnoval som, čo som hlavne oľutoval pri tvarovaní okolo chladiča. Potom som to celé strekol lakom v spreji.
Ja osobne by som do impregnácie pomocou BCG už nešiel. Skôr mám odskúšaný rozriedený nitrolak roztieraný štetcom. Pomer od 1:3 do 1:5 by mal byť ideálny. Mám aj poľský Capon, keby si chcel experimentovať :P

Return to “Letecká technika // Aircrafts”