TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

Paly | 38
Name: Paľo

Re: Pomoc

Postby Paly » 20 Dec 2013 23:15

No poznám všetky tie filmy, mňa také bavia moc :victory: . Hej snímky z filmu sa dajú narobiť, len problém je v tom že zas nie sú k dispozícii v bohvieakej kvalite a teda ani fotky nebudú. Zas taký problém by to nebol, ale ja zatiaľ neviem "preniesť" detaily tváre jednej osoby do inej polohy hlavy atď., najľahšie sa mi to robí tak, že mám vytlačenú presne fotku podľa ktorej kreslím, som len úplný začiatočník (hoc zbraní som sa nakreslil až-až :) ) ale celkom mi to vychádza.
A veru pekná žena, preto je aj hodná nakreslenia, za oných čias mali svoje čaro :wink:
Na ukážku pripájam fotku, ako som nakreslil moju milovanú Claudiu Cardinale :P formát je A3, čas kreslenia 15 hodín, 23 minút (923 min.)

Live hard, ride easy.

pet1972 | 53
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 20 Dec 2013 23:25

Že úplný začiatočník :haha: to hovor vieš komu....tomu čo seno žerie a nie nám :victory: parádna práca :still dreaming:

Paly | 38

Postby Paly » 20 Dec 2013 23:31

Ja viem, málokto mi to verí :haha: ale fakt, z duše som nenávidel kreslenie ľudí už od čias výtvarnej na ZŠ . Teraz je to však iné, kreslím lebo to chcem sám a nachádzam v tom taký zvláštny pokoj :big smile: . Je to taký malý zázrak pre mňa samotného, veľa mi pomohlo prečítať si niečo o kreslení portrétov, zvyšok závisí na mojom šťastí ako čo vyjde :P .
Doteraz som kreslil výhradne zbrane (zdobil som si nimi stenu na intráku), aj keď poslednú čo som nakreslil to už sú tiež roky, asi tak 5.
Live hard, ride easy.

Miso122 | 28
Name: Michal

Postby Miso122 » 20 Dec 2013 23:50

Nádhera :still dreaming:, to kresleni zbraní ti asi prospelo, je vidieť, že už máš toho dosť pokresleného. A to o tom začiatočníkovi choď hovoriť niekomu inému :haha:
Na stole: San Salvador
Hotovo: Nautilus, Michalská veža, Kaiten-1,...

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 21 Dec 2013 08:29

vies nadherne kresit.taky obraz by som nespravil ani za rok.nemohol by si odfotit nejaky obraz zbrani co si kreslil?

Paly | 38

Postby Paly » 21 Dec 2013 16:06

Tak tu ich zopár máš :) sú to obyčajné bokorysy, kreslil som (rysoval) ceruzkou a potom obťahoval čiernou tenkou fixkou, ktorá časom zbledla. Vyfarbené sú obyčajnými pastelkami. Mal som nimi pokrytú skoro celú stenu, aj mi jedna spolužiačka vravela, že sa tam nedobre cíti, že skôr toleruje mierne "šteklivé" obrázky žien, ktoré sme tam tiež mali :victory:
AK-47, AK-74, AKSU-74, M 21, Luger P.08, Walther P.38 - pištole sú 1:1 a ten zvyšok (s výnimkou M 21) tak približne aby vyšli na A4, mierka okolo 1:3,2 :)

Live hard, ride easy.

RAZGY | 52
Name: Štefan

Postby RAZGY » 21 Dec 2013 16:34

no sorajama to není, ale perfektní to je. skvělá práce :-)

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 22 Dec 2013 22:00

Neviete niekto o nejakej priesvitnej fólii (na model - tenká, "tvarovateľná" do jemných oblúkov bez tepelnej úpravy), ktorá by mala kryciu fóliu čo by sa dala na konci odlepiť? Vysvetlil som to asi blbo. Proste raz som si kupoval zrkadlovú fóliu. Tá mala zvrchu takú ochrannú vrstvu, ktorá sa odlepila až na konci, aby sa pri manipulácií neocapkala. Rovnaký princíp ako je u novej elektroniky, oknách atď ... proste krycia fólia, ktorá sa odlepí až na konci, aby bola ako nová. Niečo také potrebujem na model. Použiť to na sklá a zlepiť to, až keď bude model hotový. Samozrejme, dalo by sa to riešiť tak, že si čistú fóliu oblepím krycou páskou ... lenže už tam ju môžem zašpiniť. Tak či niekto nevie o nejakej takej, ktorá má "kryciu časť" už pôvodne.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 22 Dec 2013 22:11

ahoj, celkom uspesne na to pouzivam humbrol maskol. nanesiem, za par chvil to vychne a dookola si mozes robit co chces. pravda je ze som nikdy netestoval rozne komibinacie akryl, syntetika atd, takze v zavere to moze narobit paseku. vyhoda toho je ze nemusis vyrezavat presne tvary z pasky, iba tu plochu zalejes

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 22 Dec 2013 22:42

A potom sa to jednoducho odlepí?
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Return to “Rest room // Rest Room”