TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Moderator: Fito

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Postby group b » 23 Dec 2013 23:12

fantastický, hezčí než u nás doma. :dribble:
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

DORIS | --
Name: Doris

Postby DORIS » 24 Dec 2013 15:01

Děkuji Tome, těší mne, že se Ti má práce líbí.
Snažím se udělat dobový interiér a zároveň aby byl i útulný a hezký. :wink:

Před chvilkou jsem dokončila vybavení zadní kajuty, některé detaily výzdoby jsem nahradila hezčími, stěny zdobí dobové malby plachetnic (Monamy + Cleveley) i portrét krále a královny. Povedlo se mi zhotovit zdobené barokní hodiny – jeden z nejnáročnějších detailů v interiéru – hlavně ručičky byly řádnou fuškou na výrobu. Dokonce dvakrát denně ukazují přesný čas… Přibyly i drobnosti na psacím stole a také vidlička s nožem na talíři u ovoce.
Pořídila jsem spoustu fotografií, které tohle vše uchovají, neboť za pár dnů vše zakryje paluba a dovnitř už bude možné nahlédnout pouze skrz okna.

Image Image

ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Doris

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 24 Dec 2013 15:35

Jednoducho nádhera, niet čo dodať. Teším sa na pokračovanie :wink:

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

BugsBunny | 51
Name: Daniel

Postby BugsBunny » 25 Dec 2013 07:03

Toto už nieje ani iná liga, toto je hádam samostatný šport. Nádhera. Hlavne, keď si uvedomíš, že napríklad ten príbor nebude vidno ani cez okno. Všimol som si, že si vyrobila dve sady ručičiek. Budú ešte jedny hodiny ? Čo bolo v tom veľkom výklenku oproti zadvej stene ? Takéto fotky od teba nám tu asi viacerým chýbali .

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 25 Dec 2013 11:41

Ahoj, taky mne velmi těší, že pokračuješ se stavbou. Na takovéhlé fotky jsem se velmi a dlouho těšil. Kdyby tě člověk neznal, myslel by si, že jsi fotila reálný interiér na reálné lodi, fakt nádhera :still dreaming: . Jinak, mě by zase zajímalo, jak jsi vytvořila ty obrazy, protože vypadají opravdu špičkově :jawbone: .

DORIS | --

Postby DORIS » 26 Dec 2013 11:24

Ahojte kamarádi. Moc Vám všem děkuji za komentáře a ohlasy k mé práci!
Jednoducho nádhera, niet čo dodať. Teším sa na pokračovanie :wink:

Jano
To mne moc těší, nyní budu pracovat intenzivněji, protože mám jednak více času a hlavně motivaci, interiéry a výzdoba mne hodně baví. :P
....Všimol som si, že si vyrobila dve sady ručičiek. Budú ešte jedny hodiny ? Čo bolo v tom veľkom výklenku oproti zadvej stene ? Takéto fotky od teba nám tu asi viacerým chýbali .
Ty ručičky podobně jako výzdoba hodin byly vymodelovány předem a spíše zkusmo; udělala jsem si proto dvě velikosti ručiček. Nakonec tam více seděly ty menší, nicméně není vyloučeno, že nějaké hodiny vyrobím i v druhé kajutě.
V tom výklenku byla postel pro krále a královnu. Manžel mne přesvědčil, že bych do toho mohla ještě vymodelovat nějaké zdobené polštářky. Ono to sice nebude přes okna moc vidět, ale asi je tam nakonec dám. Aspoň pro dobrý pocit.... :)
.......Jinak, mě by zase zajímalo, jak jsi vytvořila ty obrazy, protože vypadají opravdu špičkově :jawbone: .
Velmi jednoduchá práce - obrazy jsou vytištěné na kvalitní inkoustové tiskárně na matný fotopapír, dále jsem je přetřela polomatným čirým lakem, aby získaly vzhled olejomalby, která vykazuje saténový lesk. Rámeček je z pásků fólií, které jsem vrstvila na sebe.

Od včerejška pracuji na další kajutě s jídelním stolem a dalšími doplňky. Teď budu několik hodin sochařit, uvidím, co z toho vzejde.
Takto vypadá hlavní kajuta aktuálně:

Image
ImageImageImage
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 26 Dec 2013 23:55

Před chvíli jsem dokončila dnešní várku ozdob a vybavení kajuty, vymodelovala jsem celou řadu detailů, které interiér oživí a snad mu propůjčí nejen honosný vzhled ale i dobový styl. Nejsem si však jistá, zda se mohly v kajutách používat svícny, v knihách, které jsem četla, dost důrazně zakazovali používat svíčky na lodích kvůli nebezpečí vzniku požáru. Nejspíš bych je měla nahradit olejovými lampičkami.
Image Image

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Image

Zítra vše umístím do interiéru RC :victory:
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 27 Dec 2013 14:08

Postupně vše osazuji na určená místa, doplnila jsem i trojici polštářků na královské lože (dle přání manžela) a nyní se pustím do další výzdoby a židlí (těch tam bude 8-10 kusů). Některé detaily ještě vylepším, fotky jsou nekompromisní a ukážou mi nedostatky, jichž jsem si dřív nevšimla - například výzdobu v dolní části barokních hodin udělám znovu, aby byla symetrická, páč takhle se mi to nelíbí. :devil:

Image Image

ImageImageImageImageImageImageImageImage
Doris

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 27 Dec 2013 16:19

ty nám teda dávaš.. :jawbone:
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 27 Dec 2013 18:40

super.co znamena monogram na vankusoch ?

Return to “Námorná technika // Watercrafts”