TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 148 S1 /PMHT/ 1:32 / HOTOVO
Moderator: iconmaster
- petulik232 | 23
- Name: Peter
Re: Tatra 148 S1 /PMHT/ 1:32
Veľmi pekná práca . Čistééé

P.E.T.U.L.I.K. 232 : Pozitronový Efektivne Transportný Univerzálny Lietajúci Inteligentný Kastrátor série 232
toto je základ úspechu, skús AK4 s fungl novou OLFA čepieľkou, no pevne verím, že každý to robí inakJá to vyřezával ostrým skalpelem...
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Šlo to vyřezat fakt v pohodě, jsem překvapenej
Dík za support, asi je prostě zbytečný to nějak řešit - nepřemejšlet a řezat je taky varianta 
Hraju si s koly a mezitím skáču k podvozku.
Spíchnul jsem pružiny. Vystřihovánku jsem nepoužil. Simulace drobného ohybu směrem dolů a poslední dílek je taková ta plastová stahovací páska. Původně jsem to chtěl udělat komplet z té pásky, ale po slepení to bylo jako kámen
Tak jsem udělal z černého papíru třikrát vrstveného lamely a spodek jsem zafixoval tím plastem, který na okrajích dostatečně pruží a zároveň je pevný.
Celé pružiny jsem udělat o kousíček vyšší než ve vystřihovánce, aby mi kola neseděly úplně rovně, ale byly maličko podseklé.

Pokličky

A kolesa pros rovnání s a bez šroubů

Není to bůhví co, ale já jsem spokojenej... Zatím
Hraju si s koly a mezitím skáču k podvozku.
Spíchnul jsem pružiny. Vystřihovánku jsem nepoužil. Simulace drobného ohybu směrem dolů a poslední dílek je taková ta plastová stahovací páska. Původně jsem to chtěl udělat komplet z té pásky, ale po slepení to bylo jako kámen
Celé pružiny jsem udělat o kousíček vyšší než ve vystřihovánce, aby mi kola neseděly úplně rovně, ale byly maličko podseklé.

Pokličky

A kolesa pros rovnání s a bez šroubů

Není to bůhví co, ale já jsem spokojenej... Zatím
dodělal jsem přední nápravu, ale nic moc jsem nefotil bo mě to celkem nas...alo! 
Nevěřím, že by někdo podle návodu byl schopen udělat funkční zatáčení! 16mm drátek (p8) na ojnici z náboje ABSOLUTNĚ nevychází - mě vyšlo 19mm ale už při pohledu na řešení mi tak nějak bylo jasné, že tohle přece nemůže fungovat a zatáčet.
Páky na ohybu vůbec nemůžou z technického hlediska druhé kolo otočit! Nevěřím, že se na tohle při testu nepřišlo?
Musel jsem obrátit bubny tak, aby ty výstupky směřovaly směrem dopředu ve směru jízdy (dle návodu mají být dozadu), pak zatáčení začne fungovat.
Je sice možný, že mám olšový ruce, ale v tomhle případě si celkem věřím.
Samotné náboje resp. homokineťáky jsou řešeny taky docela podivně resp. jsou dost na těsno a zatáčení docela drhlo, musel jsem to hodně upravovat, taktéž drátky k nábojům z ojnice kopíruje resp. o pár setin mm drhne o díl 23 což při rovném stání až tak nevadí, ale při výkyvu nápravy je to error, musel jsem 23jku trošku upravit ať je tam vůle (což je určitě způsobeno otočením nábojů)
Stejně tak "upevnění" ojnice je hodně vachrlaté - logicky nemá to dva opěrné body a tak se to viklá.
Jestli je tu někdo kdo na 148čce S1 (stejný to bude asi na NTH) od PMHT udělal přesně podle návodu funkční zatáčení ... poklona, myslím, že to ale nejde
BLE, zejtra to postavím na kola a snad už se zbavím podvozku.... a dám snad nějakou fotku.
Nevěřím, že by někdo podle návodu byl schopen udělat funkční zatáčení! 16mm drátek (p8) na ojnici z náboje ABSOLUTNĚ nevychází - mě vyšlo 19mm ale už při pohledu na řešení mi tak nějak bylo jasné, že tohle přece nemůže fungovat a zatáčet.
Páky na ohybu vůbec nemůžou z technického hlediska druhé kolo otočit! Nevěřím, že se na tohle při testu nepřišlo?
Musel jsem obrátit bubny tak, aby ty výstupky směřovaly směrem dopředu ve směru jízdy (dle návodu mají být dozadu), pak zatáčení začne fungovat.
Je sice možný, že mám olšový ruce, ale v tomhle případě si celkem věřím.
Samotné náboje resp. homokineťáky jsou řešeny taky docela podivně resp. jsou dost na těsno a zatáčení docela drhlo, musel jsem to hodně upravovat, taktéž drátky k nábojům z ojnice kopíruje resp. o pár setin mm drhne o díl 23 což při rovném stání až tak nevadí, ale při výkyvu nápravy je to error, musel jsem 23jku trošku upravit ať je tam vůle (což je určitě způsobeno otočením nábojů)
Stejně tak "upevnění" ojnice je hodně vachrlaté - logicky nemá to dva opěrné body a tak se to viklá.
Jestli je tu někdo kdo na 148čce S1 (stejný to bude asi na NTH) od PMHT udělal přesně podle návodu funkční zatáčení ... poklona, myslím, že to ale nejde
BLE, zejtra to postavím na kola a snad už se zbavím podvozku.... a dám snad nějakou fotku.
Kola na sucho, abych si trochu spravil náladu.
Takhle teď vypadá funkční předek se zatáčením, dle návodu by měly být výstupky na drátky směrem dozadu a ne jako to teď mám dopředu. Ale holt to prostě nemůže fungovat imho.

Takhle teď vypadá funkční předek se zatáčením, dle návodu by měly být výstupky na drátky směrem dozadu a ne jako to teď mám dopředu. Ale holt to prostě nemůže fungovat imho.

Last edited by krizniq on 10 Jan 2014 22:11, edited 1 time in total.
-
Radim - PMHT | --
- Name: Radim
máš to dobře, v návodu je to špatně, proto nevycházeli ty osy a nefungovalo zatáčení, v testu se na to přišlo, jen se to neopravilo.
..nejlepší model, je ten dokončený...
no hele pokud to mám dobře, tak je potřeba změnit - upravit díl 23, protože jinak ty drátky prostě nemají dostatečnou volnost pohybu.
Délka je +- 26mm.
Dá se s tím poprat, ale návod a opravný díl by si to zasloužilo, plus by chtělo předělat uchycení ojnice a trochu promyslet homokineťáky.
Jinak je to zatím bez chybek.
Délka je +- 26mm.
Dá se s tím poprat, ale návod a opravný díl by si to zasloužilo, plus by chtělo předělat uchycení ojnice a trochu promyslet homokineťáky.
Jinak je to zatím bez chybek.
Pustil jsem se do kabiny a z ní mám radost.
Staví se to samo a hezky to roste. I přes absenci šablony jsem to jakž takž naohýbal (díky Radimovi za šablonu, byť ji použiju až na dalším jeho modelu
)
Každopádně je to moje první zasklená kabina a jsem z toho jak dobře se to lepí nadšenej. Konstrukčně je to vyřešeno moc hezky a je to překvapivě pevné.
Ještě to příjde začistit, ale u mě dobrý jsem spokojenej. Sklo je lepeno, oboustrance moc nevěřím.
Plastické kliky (zvolil jsem bílou) + světla
Ještě přemýšlím, že udělám stažené okno u řidiče
Na kabině všechno moc pěkně sedí, ale zvolil jsem jiný postup tvorby blatníků - odřezal jsem vnitřní část a tu lepil až potom co jsem měl zalepen tvar blatníku.

Staví se to samo a hezky to roste. I přes absenci šablony jsem to jakž takž naohýbal (díky Radimovi za šablonu, byť ji použiju až na dalším jeho modelu
Každopádně je to moje první zasklená kabina a jsem z toho jak dobře se to lepí nadšenej. Konstrukčně je to vyřešeno moc hezky a je to překvapivě pevné.
Ještě to příjde začistit, ale u mě dobrý jsem spokojenej. Sklo je lepeno, oboustrance moc nevěřím.
Plastické kliky (zvolil jsem bílou) + světla
Ještě přemýšlím, že udělám stažené okno u řidiče
Na kabině všechno moc pěkně sedí, ale zvolil jsem jiný postup tvorby blatníků - odřezal jsem vnitřní část a tu lepil až potom co jsem měl zalepen tvar blatníku.

Asi sa mi to len zda, ale tie blatniky mas velmi naklonene. Smerom odzadu dopredu ako keby hrana padala dole. Nemalaa by byt vodorovna? Dufam ze ti to nebude robit problem pri neskorsom napasovani kapoty.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster