TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

Matej | 38
Name: parkourista

Re: Pomoc

Postby Matej » 20 Jan 2014 11:24

k tomu nitrolaku by som mal 2 otázky už keď sa to tu rozoberá:

1,) - aký nitrolak používate..? je ich viac (na kov, drevo - matný, lesklý, ešte som našiel aj "nitrocelulózový základný brúsiteľný")..nejaký link priamo na Váš lak..?

2,) - dá sa striekať aj airbrushom..? po dostatočnom zriedení..máte stým niekto skúsenosti..? pretože nie všade sa dá dostať štetcom.. :)

diki M.
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 20 Jan 2014 13:03

1 - co kupis to kupis, treba vyskusat
2 - ak to chces pouzit na ipregnaciu, tak to nemozes striekat
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 20 Jan 2014 13:10

halo :victory:

bohaca na co si veci takto komplikujete... ivant by vam hned povedal ako mne. zoberte to a davaj skusam. ked mas nitrolak nariedeny tak sa dostane vsade ! prinajhorsom ho tam nalejes - papier si to popije... a ked to bude malo naimpregnovane, tak to prebehnem este raz... a tam kde potrebujem povrch tvrdsi, tak to prejdem sekundakom - napr. pri pasoch na miestach kde ide oska a brusim to - aby som to neprebrusil az na dieru a oska mi potom vypadne ..

tak to berte do hrsti a robte, robota sama ukaze ako ju treba spravit :girl:
drzim palce :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Burton | --

Postby Burton » 20 Jan 2014 14:30

Dobre vediet, ze vystupky su natesno, konecne nejaka spatna vazba. :P

Uz si kostru poskladal alebo si skusil spojit len par dielov? Ci uz sa kostru rozhodnes impregnovat alebo nie, urcite by som samostatne este pred skladanim naipregnoval tenke dlhe diely (mam na mysli napr. tie diely co koncia hrotom) a po preschnuti im stensil vystupky.
Ak by sla kostra poskladat bez brusenia vystupkov, tak by som ju poskladal a potom ju podla uvazenia impregnoval. Kedze mi to preslo rukami, tak mozem povedat, ze po poskladani bude kostra pevna sama o sebe aj bez impregnacie.
Len si daj pozor - ak vystupky pasuju do dier dost natesno (ako pises) - treba skontrolovat, ci nahodou zasunuty vystupok nema tendenciu deformovat material v okoli diery (odtlacat ho), cim ti moze vzniknut maly hrbolcek na mieste spoja. V tom pripade sa bruseniu vystupkou nevyhnes. A toboz nie, ked to naimpregnujes - ak je to uz teraz natesno, po impregnacii to bude este tesnejsie.
Len pre upresnenie - je to palene do "hlavakartonu" - savy to material.

Z tych dvoch A3-jok ti zostane dost odpadu na ktorom mozes skusat.

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 23 Jan 2014 14:13

Ja len taká možno hlúpa otázka, no skúsim sa spýtať. Ak chcem veľký monitor, na prepojenie booku ... iba kvôli veľkosti obrazovky... Nie je lepšie kúpiť rovno telku? Lebo 27 palcový monitor stojí pomaly viac ako už 32 palcová telka. Prepájať to chcem cez hdmi, čo má aj telka, aj monitor. Rozlíšenia tiež také isté. Je tam nejaký hlavný rozdiel ? V kvalitách obrazu ? Prepájať to chcem hlavne na rysovanie, kreslenie atď ... ale aj filmy.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Paly | 39
Name: Paľo

Postby Paly » 23 Jan 2014 14:21

To je zaujímavá otázka a aj mňa by potešila odpoveď :) A inak čo okrem HDMI kábla k tomu treba ? Aj sa niekde pohrať s nastaveniami ? Do PC totiž niesom ani veľký a ani len malý odborník :)
Live hard, ride easy.

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 23 Jan 2014 14:24

Zalezi ako na tom chces pracovat. Cim vacsia uhlopriecka pri rovnakom rozliseni, tym vacsie pixely. Takze ked budes pri tom sediet blizko, budes to mat dost rozpixelovane. Pri telke sa rata, ze na nu pozeras so vzdialenosti 2-4m, pri monitore sa rata ze na to pozeras z 0.5-1m.

Inak 27" monitor je uz dost luxus :) Ja by som zvazoval aj kombinaciu dvoch mensich, tak ako si videl u mna doma 2x24", ale neviem ci to ten tvoj notebook zvlada, sa mi vidi, ze mas len jeden out.

Paly - hlavne potrebujes grafiku, ktora ma dva vystupy.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 23 Jan 2014 14:33

Nechcel by som 2 vedľa seba. Stačí mi jeden väčší. Hej, to mi tiež napadlo, že pri telke sedieť blízko je nanič. To je už v podstate jedno, či 27 či 32 palcov, rozlíšenie bude tak či tak max. FHD (1920x1080). Takže mi to len roztiahne. Ono v podstate by mi možno stačil aj ten jeden 24, nemusím mať 27. Lebo medzi 24 a 27 sú už trošku vyššie rozdiely v cene, aj keď sú to "len" 3 palce.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Toshim | 45
Name: Tomáš

Postby Toshim » 23 Jan 2014 15:25

mne odišiel na booku monitor 15", tak som nejaký čas používal prepojenie na FULL HD TV cez HDMI s uhlopriečkou 32".samozrejme, že takú veľkosť už nevyložíš pred seba na stôl, lebo do toho sa nedá pozerať z polmetrovej vzdialenosti.treba väčší odstup , ale pre lepšiu čitateľnosť musíš všetko trochu nazoomovať.a teraz som si nekúpil náhradný monitor do booku, ani externý monitor ale 19" LED TV.je to tak akurát.trochu väčšie jak originál panel, čo je fajn, ale neni to zas až tak moc obrovské.starý som zdemontoval celý aj s rámom aj s pántami.akurát webka a wifi antény mi tu trčia na kábloch.akurát nefungujú funkcie ovládané cez klávesnicu, pridať-ubrať jas a podobne.takže telku používam primárne ako monitor.

Ing. Spendlik | 44
Name: Tomáš

Postby Ing. Spendlik » 23 Jan 2014 16:38

Ja som toto pred nedávnom riešil a skončil som s 24 palcovým monitorom, ale s rozlíšením 1920x1200. Stále mám ale taký pocit, že by to možno chcelo ešte trochu priestoru - v práci som si zvykol na dva 24 palcové monitory s rovnakým rozlíšením (1920x1200) a je pravda, že sa s tým pracuje neskutočne dobre. Dva monitory navyše vytvárajú takú pomyselnú čiaru - jeden monitor je tak skôr na outlook a prípadne na podkladové materiály, druhý je na excel a prácu ako takú. Samozrejme na to musíš mať na grafike výstupy - pracovný notebook mám napichnutý v dokovacej stanici, ktorá sa už o všetko postará.

Ak by som išiel do 27 palcov tak určite rozlíšenie väčšie ako 1920x1200.

Základná otázka, ktorú si treba zodpovedať pred kúpou znie - na čo budem monitor/počítač využívať? Ak je to internet, sledovanie filmov a občas si pustím hudbu - tak nejaký normálny 24 palcový FullHD bude úplne stačiť (možno je tých 24 aj veľa). Ak by sa malo jednať o tvorbu grafiky, strihanie filmov (ale pre mňa aj tvorbu papierových modelov) a podobne tak by som začal uvažovať nad väčšou uhlopriečkou a väčším rozlíšením - samozrejme, to je hneď aj väčšia investícia.

Return to “Rest room // Rest Room”