TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 148 S3 /Ripper Works/ 1:32

Moderator: iconmaster

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Tatra 148 S3 /Ripper Works/ 1:32

Postby Brzdič » 09 Mar 2014 15:27

Ahoj

Kategorii VDT se mi zatím nechce opustit a tak jsem šáh po další 148ce. Na model jsem se docela těšil a hlavně jsem zvědaví jestli jej vůbec dokážu slepit. :)

Image

Tentokrát jsem koly začít nemohl protože nemám ještě dezénky. :) Stavbu jsem tedy zahájil podle návodu, podvozkem. U podvozku jsem se zasekl na brzdových bubnech kde mi zase obvodové pásky vyšli kratší než boky bubnů (tento problém jsem měl na každém Ripperovi co jsem lepil). A taky jsem se zasekl na tlumičích přední nápravy, z návodu jsem nebyl schopný pochopit jak mají být připevněny k osám, nakonec jsem si prošel jednu betu a nalepit to přibližně podle ní což taky není úplně správně. Až pak jsem zjistil jak by to mělo být, takže příště už budu vědět na co si dát pozor. :)
Jinak zatím pohodová stavba. ;)

Image Image
Image Image
Last edited by Brzdič on 22 Apr 2014 15:10, edited 1 time in total.

Paly | 38
Name: Paľo

Re: Tatra 148 S3 / Ripper Works / 1:32

Postby Paly » 09 Mar 2014 15:52

Brzdič, Brzdič, ... prečo nikdy nepridávaš fotky priamo sem ?? :wink:
Live hard, ride easy.

Panther | 35
PinkPanther
Name: Palo Višňovský

Postby Panther » 09 Mar 2014 17:00

Ale ale s tými 148čkami sa nám tu nejako roztrhlo vrece :) Podla mňa by predné tlmiče mali byť pripevnené k náprave pomocou dielu 8t. Sú to také maličké trubičky ktoré idú nalepiť na bok poloosi a na ne sa nalepí tlmič. V návode to trochu horšie vidno pretože práve to miesto čiastočne prekrýva zvislý čap riadenia aj na pohlade zvrchu aj zospodu.
Ja som pri tom tiež trocha tápal hlavne preto že som nevedel nájsť diel 8t tak som ho nahradil kuskom drotu ktorý som chybne nalepil na poloos zvrchu a správne umiestnenie som zistil až neskor tak už kašlem nato :P

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 09 Mar 2014 17:43

Off topic:
Brzdič, Brzdič, ... prečo nikdy nepridávaš fotky priamo sem ?? :wink:
a načo, málo na tom, že pol internetu je zahlteného tatrami, ešte to treba dupľovane? :haha:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 09 Mar 2014 18:59

Ahoj

Paly ... protože nechci nahrávat fotky 10x, navíc mi vadí zobrazování fotek na nových DFkách. :wink:

Panther ... no ty to máš na takových 98% správně. :haha:
Problém je že ten díl 8t má být delší a má být tak jak jsi nalepil ten drát, ale díky tomu že je to krátké to nejde. A pokud bych to chtěl lepit za tu poloosu jak je to v návodě, tak bych musel mít kratší torzní tyče které jsem i tak zkracoval o 1,5mm a musel bych i zkrátit délku tlumičů. Trochu se to tam bije, ale jelikož už vím co a jak příště to nalepím správně. Ono o moc nejde stejně je to schované za kolem a blatníkem. :)

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 14 Mar 2014 15:54

Ahoj

Pokračoval jsem dál ve stavbě a to motorem. Překvapilo mě jak je motor malý a i jeho množství dílků, to je bezva. :)
Každopádně jsem narazil na pár chybiček. Hlavní kladka má o jednu kladku na víc tak jsem jí z hřídele odstranil. Díly 10f,g jsou moc dlouhé měly by být kratší o cca 2mm protože teď se o ně opírá klínový řemen což vypadá nepěkně. A tady si nejsem úplně jistý (možná jsem to slepil špatně), ale řekl bych že jsou naopak nakresleny přední silenbloky, na místo tvaru V mají tvar A.

Image Image
Image

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 15 Mar 2014 10:56

Ahoj.
Veľmi pekná a čistá robota ako vždy. Pozorne sledujem, lebo už sa aj mne zbiehajú sliny na nejakú T-148. :) :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 15 Mar 2014 11:36

Ako vždy v tvojom podaní perfektná práca,konečne sa niekto pustil aj do tejto tatrovečky,nestaval som ešte nákladné autá ale tento model som si kúpil z nostalgie, tak budem sledovať bo možno príde aj toto rad.. :victory:

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 18 Mar 2014 11:51

Ahoj

Díky kluci. :)

Slepil jsem kola, úplně spokojený nejsem, ale co už. :)

Image

Taky jsem zjistil že přední náprava je asi širší než by měla být. A nesrovná se to ani po nasazení kol. Snad mi někdo řekne jestli to mám správně nebo ne. Každopádně přední nápravu budu upravovat tak jako tak. :wink:

Image Image

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 18 Mar 2014 13:34

No do zadu ide dvoj montáž..... takže si na sucho nasaď kolieska a premeraj..... inak to nezistíš.... :wink: a skús podľa šírky kabíny... tak aby to pasovalo pod blatníky .... to sa musí tak... "home made"..... tu pristrihni, tam dolep..... :haha:

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”