TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 148 S3 /Ripper Works/ 1:32

Moderator: iconmaster

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Re: Tatra 148 S3 / Ripper Works / 1:32

Postby Brzdič » 18 Mar 2014 13:50

Jasně že jsem to zjišťoval podle nasazených kol, jinak to ani nejde. :) Jinak už jsem zjistil, že přední náprava je širší o 2mm na každé straně, což je dost. :beat brick:

tom | 31

Postby tom » 19 Mar 2014 22:46

prednu napravu staci skontrolovat podla narazniku , mne to sadlo pekne aj s kolesami :wink:

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 22 Mar 2014 17:27

Ahoj

tom ... no mě přední náprava vychází o 1mm širší než nárazník a to určitě není dobře. :) Oprav bude jednoduchá, takže mě to až tak netrápí.

Začal jsem kabinu a ne zrovna dobře. :beat brick: Rovnou říkám že stavbu nevzdávám, jen si seženu nový výtisk a než dorazí budu pokračovat na zbytku modelu.

Začal jsem interiérem, ten se lepil parádně, vše sedělo včetně sedadel. Dále jsem pokračoval střechou ke které jsem přilepil vnější přední sklo u kterého mi v zadní části chybělo více jak 1mm na každé straně. Následovalo přilepení dílu 18c který mi kupodivu seděl správně. Vnitřní obšívku jsem upravoval jen o pár desetinek a sedla přesně. Pak jsem do kabiny vložil interiér, ten si sedl na místo přesně, bohužel v zadní části už mi moc nepasovalo zakulacení a tak jsem to jen ledabyle přilepil a nechal to být.

Image Image
Image Image

Abych řek pravdu kabina na mě moc dojem neudělala z hlediska konstrukce. Proč jsou zadní zakulacená okýnka rozpůlená? přitom by konstrukce tuto část dovolovala posunout. To rozdělení bych ještě chápal uvnitř kabiny, ale ne z vnějšku. :beat brick: Podobný konstrukční problém je pod bočními okny kde dolepujete díl 18c na místo aby byl spojený s okny rovnou a ta část pod předním oknem by se dolepovala za pomocí chlopně.

Zollo | 45
Name: Zolo Prokein

Postby Zollo » 22 Mar 2014 19:18

Ved to máš parádne zlepené,nevymýšlaj z druhým výtlačkom :victory: :wink:

vasik1 | 47
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 22 Mar 2014 20:32

Žiaľ, nemá to parádne zlepené. Všetky nedostatky, ktoré spomenul tam skutočne sú a modelár typu Brzdiča ich určite neznesie. Pripájam sa do klubu tých, čo nechápu spoj pri zadných oblých oknách. Veľmi nešťastné riešenie, ktoré kazí celkový dojem a pochybujem, či sa to dá vôbec čisto zlepiť. Každopádne verím, že to Brzďo zmákne. Tiež by som to prerábal. Držím palce a prajem pevné nervy.

PISTA | --

Postby PISTA » 23 Mar 2014 02:00

Ahoj,podla mna vsetko sedi presne...je to o tom kto si to ako namodeluje..ked mi nieco nesedi pristrihnem dolepim a je to ok :) stazovat sa na nedostatky autora je podla mna nezmysel...je to o predstave ako to ma vyzerat...myslim si ze konstrukcne to je zvladnute na 1[*]...nikto sa k realnej tatre takto nepriblizil. len mozno vacsi sklon kapoty smerom dole by nezaskodil....je to len moj osobny nazor...inac vsetko je super :)

Paly | 38
Name: Paľo

Postby Paly » 23 Mar 2014 08:39

Či už má pravdu jeden alebo druhý, alebo mal pri lepení viac šťastia, prepolené okná v oblých rohoch sú veru blbosť :big smile:
Live hard, ride easy.

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 23 Mar 2014 09:11

Ahoj.
No veru škoda tej kabíny. Ale druhú dáš podľa mňa už dobre. :)
No a reakcia na komenty-zlepiť sa to musí dať úplne presne, čoho svedkom je nie jeden betatester. A či je spoj v okne alebo mimo je podľa mňa úplne jedno. Furt tam ten spoj bude. A kto moc nechápe spoje v oblinách, nech si skúsi zlepiť nejaké guľaté lietadlo(teda okrem Ondra). On ich pár zlepil :P
:wink: :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 02 Apr 2014 14:30

Ahoj

Ke kabině se vrátím až si dám repete. :)

Pokračoval jsem rámem. Ten se má podlepit 2,5mm ale oblepuje se pásky o šířce 3mm. Dílem 24i máte omotat díl 24z1 který má 2mm, ale to se vám nepovede. Musíte počít s menším průměrem. Se vsunutím do rámu bych taky nepočítal, díl rozřežte na části a lepte na místo jednotlivě.

Image Image
Image Image
Image Image

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 05 Apr 2014 12:44

Ahoj

Vrhl jsem se na korbu. Na spodní straně korby se rozchází návaznost jednotlivé příčky rámu a bude to chtít trochu retuše. Podobný problém se týká i bočnic a míst kam se lepí očka pantů. :) To je ale vše a zbytek korby sedí perfektně. ;)

Image Image

Bočnice asi zalepím napevno, přece jen korba je dost křehká a vlek neplánuji, tak není nutnost to míti funkční. :)

Image Image
Image Image
Image Image

Taky jsem obdržel nový výtisk modelu, (kaktusáku díky) bohužel jako na potvoru středová dvojstránka kde je celá kabina má otřesný tisk, skoro jakoby tiskárně došel inkoust. :lol: Přitom zbytek stránek je v normální kvalitě.
No asi to budu muset poladit nástřikem modré barvy a doufat že to modelu moc neublíží. :)

Image

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”