TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ZIL 130 /WMC Models/ 1:25

Moderator: iconmaster

omron22 | --
Name: Lubo

ZIL 130 /WMC Models/ 1:25

Postby omron22 » 14 Apr 2014 14:30

Dobrý deň papieroví modelári, dovolte mi prezentovať tento model a verím, že prezentácia tu ma bude motivovať na lepšejšie dokončenie Papierový model ZIL-130 vyrábaný v Sovietskom zväze od roku 1962 a ako prvý ZIL, bol dostupný v inej ako vojenskej khaky farbe. PM.sk Vo vystrihovačke sú dve verzie a jeden podvozok a ja som sa rozhodol postaviť nákladnú verziu tohto stroja.

Zmenil som farbu diskov a dolepil som ram

Rám a naprava a pruženie všetko je jednoduché

Kolesa a kolesa na sucho

Nakoľko som rád, že niečo zlepím, tak sa mi zdalo, že motor je priliš jednoduchý, alebo zoštylizovaný tak som vyhľadal na internete majstrov modelárov ® z celého sveta no ruska a polska a nechal som sa inspirovať a doplnil som kábliky a baterku čerpadlo a dajake vzduchové nadrže, alebo čo to je a výfuk

A naraZILa kosa na kameň.Kabína.Pevne verím ,že budem mat tu silu opraviť ju, alebo urobím novú ,bo cvičná vúbec ale vúúbec ne.. Tak ak to potiahnem, zasa sa ozvem.

Matej | 38
Name: parkourista

Re: ЗиЛ-130 ZIL130 (WMC Models 3 Litva) 1:25

Postby Matej » 14 Apr 2014 14:59

ruské vehikle mozem..budem sledovat.. :wink:
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 14 Apr 2014 19:39

držím palce, lebo tvarovať niečo z toho plechu papiera je zaručene zážitok
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

omron22 | --

Postby omron22 » 19 Apr 2014 19:22

Ahojte,
pridávam fotos podvozok nalepený všetko funguje toči sa, otáča no neviem na čo ale teším sa, prerábal som matky a skrátil som zadný náboj kolesa,
zdal sa mi príliš dlhý a napichal som tam špendlíky, predný nárazník zatiaľ nasadený na sucho, plánujem všetko ešte retušovať

Kabína je veliká radosť.Toto je môj druhý pokus, pretože som nechcel, aby sa dali otvárať dvere, bo to si pri tých ohyboch robilo čo chcelo.Riadne som sa vytrápil. Sedačky berte prosím Vás s rezervou mne sa zdali dosť rovne po tých pivách a troch maličkých domácej

Kedže som slabý sklenár tak som na zadne sklo naznačil prasknutie a celkovo je kabína nedokonala a dokrivená, musel som odviesť pozornosť. Počas stavby je všetko krivé ohnuté, ale keď to tam všetko doplníte a dáte to tam, tak to sedí.Ja som rad ,že pri tejto biede aspoň takto.
Sproba Serenčík a nasadenie na sucho.Tento rituál robím dosť často, pretože nasadenie a čo ako kde bude keď bude ma ženie vpred aj ked je tam mnoho chyb z modelu sa veľmi tešim.

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 19 Apr 2014 21:31

halo :victory:

taka skareda obalka a celkom pekny model z toho bude :victory: a tvoja praca tiez neni zla :victory: drzim palec
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Vojta Č. | 48
Name: Vojta Čaban

Postby Vojta Č. » 22 Apr 2014 10:12

+100 bodů za fintu s rozbitým zadním sklem! Dobře to vypadá :)

omron22 | --

Postby omron22 » 22 Apr 2014 10:51

Zdravím Pani
ďakujem, špekuloval som a urobil som zopár materiálových skúšok

Aj napriek tomu, že som zástanca papierového modelu z papiera a aj napriek tomu, že som tam zmenil farby špekulujem aká bude korba. Takže mam problém aký materiál a či zostať pri papieri, a aká farba či zostať pri modrej, alebo ju zmeniť, ponechať farbu dyhy ,pretože vo vystrihovačke sa líši farba kabíny od farby na korbe. Prosím poradte, čo by sa vám pozdávalo najviac, bo sa neviem rozhodnúť a asi dokončím kabínu na komplet a až potom sa rozhodnem.

Vojta Č. | 48
Name: Vojta Čaban

Postby Vojta Č. » 22 Apr 2014 11:37

Líbí se mi struktura tý tmavý dýhy, víc než balza. Jak by vypadal lak na tý tmavý dýze? Nebylo by to téma? Myslím, že přírodní dřevo bez laku by na náklaďáku moc dlouho nevydrželo...

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 22 Apr 2014 20:33

jednoznacne dyha, ved papier je z dreva, dyha je z dreva, takze je to teoreticky to iste. a nechal by som to take nenamalovane. asi. paci sa mi ten model stale viac a viac, ako ta tu sledujem. az na tu sedacku, tu si riadne prihlusil do toho interieru.

omron22 | --

Postby omron22 » 23 Apr 2014 11:28

Ďakujem Pani,
nechám si poradiť, neviem koľko mam tej tmavej dyhy a tak by som boky dal tmavou a podlahu tou trosku bledšou nechám sa prekvapiť. Esteže som napísal a urobil tie skúšky, bo už som mal siahnutí výkres na tahač a chcel som skrátiť rám a podať nápravu a urobiť nábeh na náves. Dokončil som kabínu, mal som obavy z toho, ale spätne a kľučky sa robili dobre a pridal som naznak pántu, treba odvádzať pozornosť od nepresnosti spoju.Ten interiér ma štve.

Nasadenie na sucho a pohlaď na otvorenú kapotu je zaujímavý , malý motor a vo voľnom priestore je vidno kolesa.

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”