Neviem, či sa ešte budete na mňa pamätať,...
Nemal by som začínať niečo nové, pokiaľ tu mám jeden nedokončený domček, ale nedá mi, ma nakopol jeden papierák z ďaleka.
Keď som dostal do rúk podklady k tejto stavbe, vedel som, že toto bude to pravé orechové.
Budovu kvetinárstva a holičstva postavili v roku 1897 podľa projektu Quida Hoepfnera staviteľ Henrich Hermann zo Spišskej Novej Vsi.
Možno niektorým z Vás je meno Quido Hoepfner známe, ja autor všetkých tatranských grandhotelov. Toto bola jeho prvá stavba v Tatrách /a asi najkrajšia/.
V neskorších časoch bola známa ako cukráreň a odstránili ju okolo roku 1950.
Stála presne na mieste, kde dnes v Starom Smokovci stojí objekt s takým typickým tatranským pomenovaním, Casa Dolce.
Z tejto budovy je veľmi málo pohľadníc a zatiaľ som na žiadnu privátnu fotografiu zo súkromných albumov na burzách nenarazil
Tu len zlomok z pohľadníc:
Šťastná náhoda ma dala dokopy s jedným mladým šikovným architektom, a ten podľa poskytnutých plánov v Rhine spravil toto:
Plány budovy vyzerajú asi takto:
A keď som sa trochu pohral s fotošopom, dostal som z toho takú malú recesiu:
K samotnej stavbe.
Budova je pre mierku 1:100 veľmi malá, tak som musel prejsť na 1:50.
K tomu som si dal urobiť sklenený prípravok na lepenie 300gr kartónu natupo.
Predpokladal som, že urobím hrazdenie plastické a tak som ho na začiatok navrhol v dvoch vrstvách, odsadených o 0,3mm, všetko pálené laserom.
A tu nastal prvý problém, doslova, laser si robí čo chce /alebo akú fúka?/ ujo Burton k tomu asi niečo povie.
na fotke vidieť, že vrstvy nie sú vypálené súmerne, proste to odsadenie nie je podľa toho, ako je nakreslené.
pri pálení skúsime vypnúť ofukovanie pri rezaní, neviem, či to pomôže
druhý problém, s ktorým som vôbec nepočítal, farba materiálu po vypálení je viditeľne iného odtieňa
kam som zatiaľ dospel, je tu
som si naložil,....