TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Pomoc

Postby iconmaster » 26 Jan 2015 16:05

Niekde sme to tusim uz rozoberali (asi v teme vodolepiek), ze uz existuju aj laserovky schopne tlacit bielou farbou. Skus najst nejake copy centrum resp. agenturu, kde taketo nieco maju a vytlacit tam.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 26 Jan 2015 17:53

ak by sa náhodou nedalo bielou, skús buď tlačiť na nieúplnečiernypapier, taký tmavošedý, alebo si to vytlač normálne a špendlíkom :P
si prepichni dierky na čierny papier, to je dobrý test trpezlivosti potom, hľadať správne spojnice medzi dierkami,
alebo to daj páliť atlonovi
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

RoboTY | 36
Name: Róbert

Postby RoboTY » 28 Jan 2015 18:46

Čaute,

mám jednu technickú. Mám v PC niekoľko free modelov a chcel som si to povytláčať, len dumám že akú gramáž papiera je najvhodnejšie a či lepšie atramentová alebo laserová tlač.

Ďakuvala :victory:
[vcol=80]Hotovo - Raketoplán Endeavour 1:100
Na stole - Lokomotíva TY2|
Image
[/vcol]

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 28 Jan 2015 19:35

Ak máš dačo free tak to kľudne vrhni aj sem do free modelov nech si aj mi prsty polepíme :victory:
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 28 Jan 2015 19:41

Já všechny černobílé free modely tisknu inkoustovou tiskárnou na papír 160 g (takto jsem tiskl i díly pro trafo od Pisha a aktuálně rozestavěný Liebherr). Barevné modely jsem zatím doma tisknout nezkoušel, ale kdysi dávno jsem si v copycentru nechal vytisknout MPR 3, tiskli to laserovou tiskárnou a byl jsem spokojen :wink: .

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 28 Jan 2015 21:29

Čaute,

mám jednu technickú. Mám v PC niekoľko free modelov a chcel som si to povytláčať, len dumám že akú gramáž papiera je najvhodnejšie a či lepšie atramentová alebo laserová tlač.

Ďakuvala :victory:
Ja som si raz dal niečo vytlačiť v copycentre laserom a viac by som to nerobil. Mal som obrovský problém pri lepení toho laserového povrchu (ale možno je to len moja nešikovnosť). Dnes sa ma to už ale netýka, lebo modely prefarbujem, tak aj nekvalitne vytlačený model atramentom je OK. Čo sa týka gramáže, ja si takmer všetko tlačím na 200, alebo 250g, lebo robím v 25-ke a väčšie plochy sú krajšie, ale väčšina modelov je navrhnutá pre 160-ku.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 28 Jan 2015 22:57

tak si prisadím aj ja, na aký papier tlačiť, to je asi tak, ako keď sa baba pýta, kedy na aute zaradiť trojku rýchlosť, keď nevieš typ a model auta,
je to na dve veci, ale petopato má pravdu v tom, že obecne väčšina modelov je navrhovaná (ak vôbec autor s hrúbkou papiera ráta, ale občas neráta)
na papier okolo 160gr, ale sú samozrejme výnimky, ak je model veľký (200-300gr), alebo malý (80-100gr), tiež to závisí od modelára, niekomu sedí
hrubší, niekomu tenší papier, ja osobne skoro všetko tlačím atramentom na 160gr laser papier, ale občas na farebný, ten býva ale tenší, alebo hrubší,
vasik tvrdil, že nejaký gundam roboti majú stránky už roztriedené priamo na konkrétnu farbu papiera, odpadá potom retuša

laser sa dá, ak je zadarmo, alebo je to správne vytlačené/ zapečené (počul som z počutia) ale je dobré ho tiež pred rezaním streknúť lakom,
alebo fixatívom, neodiera sa tak a aj sa menej láme
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 29 Jan 2015 15:57

plány na nejaký ľahký krížnik (Missile Cruiser), niečo ako Ticonderoga by sa nenašli?
brácho si potrebuje precvičiť modelovanie v 3D, trojpohľad a detaily + rezy/ rebrá na trup

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 01 Feb 2015 19:38

náhodou nejaké základné rozmery týchto "starcov" by sa nenašli?
aj obyčajného aj s ramenom :wink:
Armin is the best

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 01 Feb 2015 19:49

Možno niekde na družstve majú určite staršie tipy phm stojanov.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

Return to “Rest room // Rest Room”