Report
Zdravím, tak a som tu zas s ďalšou stavbou a pre tento krát už to nebude free model a aj niečo z iného súdka ako doteraz ale bude to model Tatry na zimnú údržbu ciest od PMHT. Model aj predlohu isto každý pozná. Tu na fóre aj na českom je niekoľko stavieb už prezentovaných a zdá že žiadne závažnejšie chyby neobsahuje tak uvidím koľko si ich ja vytvorím [img]http://www.papierovy-modelar.sk/image/cache/data/pmht/se004/0171m-600x400.jpg[/img]
Niečo k modelu:
[list][*][u]Mierka:[/u] 1:32
[*][u]Počet strán modelu:[/u] 10
[*][u]Písaného návodu:[/u] 2
[*][u]Návodové kresby:[/u] 2[/list]
Kvalita papiera aj potlače sa mi pozdáva, nie ako ten na ktorý som tlačil ja :beat plaster: . Pri naryhovaní z rubovej strany zohnutý hrany do 90°sa potlač ani papier nepoškodili.
Budem to stavať ako čisto stavbu + nejaké úpravy a to napr. dezén, asi všetky svetlá a majáky. Je ich tam dosť tak by to pekne oživilo model. Dezén budem ručne robiť nie laser. Jediné čo bude laserom je tá mriežka hore na nadstavbe, ktorú som dostal k modelu.
Model skúsim lepiť podľa písaného návodu a niečo podľa seba.
A teraz k mojej stavbe. Začal som podľa návodu rámom. Tam som urezal všetky chlopne a dovnútra som vlepil hranolček z balzy. A do prednej priečky mi akurát pasoval odpad z kartónu tak tam som vlepil ten.
Ďalej som začal lepiť nápravy. Tam som si niektoré časti podlepil aby sa mi lepšie lepili natupo. A tiež som odrezal chlopne na všetkých valcových častiach. Pri nápravách som natrafil na jednu chybu ako aj ostatný, ktorý tento model lepili a to že tam o niečo väčší otvor ale neni to nič hrozné.
Bubny na nápravách mali byť duté ale pre lepšiu pevnosť som ich spravil plné a to že som si z prúžkov zmotal valček a už iba nalepil boky a behúň zase bez chlopne.
Tak zatiaľ aspoň takto môj postup, lebo nechcel som zakladať novú tému bez nejakých zlepených častí