TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Auta

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Auta

Postby toudi_sk » 07 May 2015 21:01

dnes konečne Seat sklamal na celej čiare a je v servise (má rok a 26 500km), začal naraz klepať motor, odstavil som po 300m, skôr sa nedalo,
skontroloval, či niečo nieje v motorovom priestore, naštartoval, ale ozval sa zvuk, ako keď tlčieš kladivom do plechu, vypol som to, zavolal
strýkovi, nech ma odtiahne do servisu, zavolal do servisu z vizitky ku servisnej knižke (sám konateľ firmy), odtiahli sme ho tam a nakoniec
zistili, že sa povolili a vytočili nejaké šróby, ozubený rozvodový remeň bol na remenici skoro dole (držal na 1/5 šírky), servisák povedal, že
ešte pár sekúnd chodu a motor môžem odpísať, lebo by sa zasekol/ narazili ventily do piestov, takže tam ostal na záručnej oprave, až bude
opravený, tak ma zavolajú, ale je to v podstate pozitívny zážitok, ak by sa to stalo na diaľnici, nedajboh plne naložený aj s prívesným
vozíkom, nechcem vedieť, ako by to dopadlo, lebo motor by sa zasekol a zablokoval, ak by som okamžite nezastavil a zastav len tak na
diaľnici... takže anjel strážny zase raz zaúradoval, ten ma bude stáť pív potom
Image
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 07 May 2015 21:14

:shocked:
Nemas co piratit po cestach a jazdit ako clovek :wink:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 07 May 2015 21:20

ja, na rozdiel od väčšiny jazdím pomaly (okamžitá a priemerná spotreba vraví jasne) a slušne (prvých 5000km som nešiel rýchlejšie ako 100km/h),
dokonca púšťam cezpoľných pred seba... hoci je pravda, že táto moja "úchylka" dostáva čočku pri kadejakých dedinských paničkách, ktoré nevidia,
že prichádzajúce auto má vyhodený blinker a smelo môže prejsť do druhého pruhu a tak podobne, proste jožkinstajl, nemá prehľad o situácii
a začne sa rozhliadať po križovatke, až keď zastaví a pomaly vychladne motor
:haha:
ale auto je v záruke a snáď do týždňa bude fit
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 08 May 2015 06:51

ale je to v podstate pozitívny zážitok, ak by sa to stalo na diaľnici, nedajboh plne naložený aj s prívesným
vozíkom, nechcem vedieť, ako by to dopadlo[/img]
Som rád, že si optimista, ale ja si nemyslím, že je to pozitívny zážitok, lebo na novom aute by sa takéto niečo nemalo stať. Šťastie v nešťastí je skôr to, že je to v záruke a prakticky ťa to nebude stáť nič a predpokladám, že si dostal aj náhradné vozidlo...

sako1 | 48
Name: Miro

Postby sako1 » 08 May 2015 09:13

To je ten zánovný Seat, na ktorom si ma viezol? - tak to potom zdieľam Petopatov názor, to ešte nemá nárok na pokazenie...

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 08 May 2015 13:21

Áno, má presne 1 rok, 26 500 km, pri 25 600 km bola garančka a nie, náhradné auto nemám, našťastie ho v podstate teraz ani nepotrebujem. Je to nový typ motora 1.2 TSI.

pet1972 | 54
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 10 May 2015 23:09

....Je to nový typ motora 1.2 TSI.
Aaaaa už vieme kde je chyba...takýto motorček z autodráhy do kombíka a ešte často s plne naloženou káričkou...no neviem neviem, môžeš šetriť palivo koľko chceš ale to auto preťažuješ jak sviňa

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 11 May 2015 06:46

Tiež som voči tým downsizingovým motorom trochu skeptický, ale treba im dať trochu času, počkať ako sa overia v praxi.To, že sa povolila nejaká remenica, nemusí mať s novou technológiou nič spoločné (stávajú sa aj horšie veci na nových autách), a navyše pokiaľ by si niekto chcel kúpiť poctivý atmosferický motor, tak má stále menší výber. Dokonca, ak sa dobre pamätám, toudi nemal ani na výber, lebo VW group v tom čase pre toto auto ponúkal len preplňované benzíny...mňa len trochu zaskočil ten nábeh kilometrov, pri 26 000 ročne by bol už na zváženie diesel.

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 11 May 2015 07:47

Halo :victory:

Toudimu to je jedno, on tankuje lacno v italii :bad smile: ale a tom diesli nieco bude :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 11 May 2015 19:22

osobne som práve diesel nechcel, ale tiež ma prekvapkal počet nalietaných kilometrov za rok, no nielen mňa, pôvodne som špekuloval nad 1.4 TSI,
ale drahá dala pôvodný rozpočet 14 litrov, tak som ho nechcel prekročiť, ale brácho pozeral práve 1.4 TSI a vraj TO JE LEN NEPODAROK, tam vraj
odchádzajú poddimenzované rozvody bežne, na mojom vyzeralo, že sa "len" povolili skrutky, možno mali siestu a akosi to pozabudli dotiahnuť

bez turba už motor nebol v ponuke žiadny, dnes mi nevolali, tak zajtra im zavolám, že čo teda ďalej a aj na náhradné vozidlo sa opýtam

okrem toho mne je jedno koľko stojí benál, beriem vždy len za 20 € :D :D :D

Return to “Rest room // Rest Room”