TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lietadlo na beziacom pase :)

Vzlietne?

Ano
40
66%
Nie
21
34%

Total votes: 61
terenkoza | --
2K+
Name: marek

Re: Lietadlo na beziacom pase :)

Postby terenkoza » 21 Jun 2015 21:06

Halo :victory:

Tak kto je tu blby a kto lietadlo ?? :haha:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 21 Jun 2015 21:09

Atlon-ďakujem.
Chlapi učte sa, ja tu večne nebudem. :haha:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

terenkoza | --
2K+

Postby terenkoza » 21 Jun 2015 21:15

Och .. :-(
Asi to chapeme dvojako. Tak ako je na videlu, tak vzlietne. Lietadlo prekona urcitu drahu, prinktore vznikne vztlak.
Lietadlo nevzlietne pri konstantnom zrychlovani pasu s lietadlom, cize ked lietadlo neprejde ziadnu drahu.
A to som mal styrku z fyziky aj matiky.
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Luky815 | --
Name: Lukáš

Postby Luky815 » 21 Jun 2015 21:47

Mythbusters to riešili už dávno a lietadlo vzietlo. Neviem čo sa tu dohadujete kvôli nejakému článku v novinách. :beat plaster: :beat plaster:
"Musíme to urobiť presne, preto to urobíme podľa oka"

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 21 Jun 2015 21:49

Chlapci, je mi trápne citovať sám seba, tak radšej ešte raz....
U lietadiel kolesá neprenášajú žiadnu silu na podložku...
Iba ak trenie v ložiskách .... Áno, aj korčule na lade potrebujú prekonať nejaké trenie...

Zástancovia teórie o nevzlietnutí... V jednej vete tvrdíte, že pás sa pohybuje rýchlosťou rovnako veľkou ako lietadlo, len opačným smerom a zároveň, že lietadlo stojí na mieste (lebo inak by vzlietlo)....
:beat plaster:

Ja tvrdím, že pás sa môže pohybovať rovnako veľkou rýchlosťou ako lietadlo ale opačne orientovanou. Ale výsledok bude, že sa kolesá budú otáčať
dvojnásobnou rýchlosťou.
:victory:

A ešte raz. Kolesá nemajú (takmer) žiadny vplyv na rýchlosť lietadla pri štarte.
Áno, aj lietadlá bez kolies vedia odštarovať - lyžiny zo snehu, plaváky z vody....

ALebo máte dojem, že keď sa štartujúce lietadlo odlepí od zeme a stratí kontakt s podložkou, vďaka tomu hneď spomalí a drbne späť na zem?

No dosť už. Idem hádam lepiť...
:wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 21 Jun 2015 22:38

Zdar,

No uz mi nedalo...

Zaraza ma skor, ze ani pani fyzici sa nezhodli, ale nase skolstvo zase nie nic moc, ze? Pripadnych pochybovacov mozem hned ukludnit, naozaj som mal moznost porovnat (UC Berkeley).

Lietadlo podla definicie tohto pripadu (a nie to co ti dvaja chuji zase dali v TV, lebo tam sa nieco co sa podoba na Piper UL hybalo, a toto lietadlo potrebuje naozaj malo na vztlak) nemoze vzlietnut. Ako uz spominali niektori, tak pri dodrzani podmienok zadania vztlak nevznikne a lietadlo sa nemoze odlepit. Inymi slovami, ti trpaci nedodrzali podmienky a uz ide vyskakovat, ale to nie je ich prve pochybenie... Ale vsak to velka sila medii... A najme teraz je to aktualne, i ked lietadlo nikoho nezaujima....

Krasne to napisal Paluso (to snad pochopia aj menej chapavi, si predstavte co sa stane po "levitovani letadla" pri nulovej rychlosti (voci zemi). Najprv je na pase, potom sa dvihne a vzapati je katapultovane..... :beat plaster: No ale vo filme od J. Camerona sa aj ine veci stali, ze?
Isty prud vzduchu vyrobi aj pas, ale zufalo malo, a lietadlo by muselo tocit motory az tak, ze by to neslo...

Keby to tak fungovalo, tak by lietadlove lode boli asi riesene inak, nie?
Takze:
1: neverte TV (a mythbusters uz vobec nie)
2: snazte sa pochopit veci vlastnym rozumom
3: kto povedal, ze vzlietne, tak nech sa v Leteckej sekcii ani neukazuje :)
4: chrante svoju vlast

Aloha, M
P.S. Sekerka, napis nieco, si tu asi jediny pilot a snad si este teoriu pamatas:))
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

majos | 51

Postby majos » 21 Jun 2015 22:48

Jolaus, kráčaj po pohyblivých schodoch (pohyblivom chodníku) proti smeru ich pohybu rovnakou rýchlosťou...budeš stáť na mieste...

A rozpazi ruky a vzlietne?:))) (skoro ako z Peliskov... :) )

Este ma napadlo, ak by fukal hodne silny protivietor, tak by mozno vzlietlo, to ale nie je tento pripad.
A dalsi Janko:

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 21 Jun 2015 23:06

Takže podľa teba, ak by lietadlo pristavajuce rýchlosťou povedzme 100 km za hodinu dosadlo na pás idúci touto rýchlosťou opačne hneď, tak na mieste a hneď zastane....

Alebo lietadlu v rýchlosti 600 km za hodinu stačí rozkrútiť kolesá touto rýchlosťou a to hneď drbne na zem, lebo prestane vytvárať vztlak....

Hlavov príklad porovnáva lietadlo s autom..... :wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

terenkoza | --
2K+

Postby terenkoza » 21 Jun 2015 23:11

Zacinam lutovat... Lietadlo priviazeme o pevny bod. Vypeckujem motory na plne one, ale lietadlo bude bez pohybu. Tzn ze zacne levitovat ako ind co chce drobne do obalu od husli??
Bohaca, prisamvacku ked najdem diplom tak ho rozdupem a ostim dvere almamater ked uz som taky blby.. Ci ?? :wink:

majos | 51

Postby majos » 21 Jun 2015 23:23

Takže podľa teba, ak by lietadlo pristavajuce rýchlosťou povedzme 100 km za hodinu dosadlo na pás idúci touto rýchlosťou opačne hneď, tak na mieste a hneď zastane....

Alebo lietadlu v rýchlosti 600 km za hodinu stačí rozkrútiť kolesá touto rýchlosťou a to hneď drbne na zem, lebo prestane vytvárať vztlak....

Hlavov príklad porovnáva lietadlo s autom..... :wink:

Tak to bolo na odlahcenie, vlastne ani som sa nazamyslal co chcel Hlava povedat.
Co sa tyka tvojich pripadov,

1. iste ze nie, pneumatiky zadymia a mrdnu (az mam chut napisat je..nu) ale je to zlozitejsia fyzika, ak chce tak pokeame osobne (nie som ale fyzik ako vacsina z vas). To by na lietadlovkach asi riesili aj pri pristati, keby to tak bolo ci nie? Asi si ma nepochopil, Paluso to chape.
2. 600- ke nerozumiem

Neviem, preco vsetci pletiete kolesa do tohot, tie s tym naozaj nic nemaju (az na to ze mozu mrdnut alebo j....)

Paradox je, ze k videu na ktore sa odvolavate, tak nikto nekomentuje, ze so zadanim nema nic spolocne.

BTW. tymto nechem tvrdit, ze vsetkemu rozumiem (lebo fakt, ze nie) ale toto je snad jasna vec. A ked ma nahnevate. tak od Sekerku vypytam teoriu aj so vzorcami a necham si rad vyzsvetlit, ked sa tu uz ohanalo vzorcami...

M
A dalsi Janko:

Return to “Rest room // Rest Room”