TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Pomoc

Postby toudi_sk » 24 Jan 2016 20:18

nemáte niekto schému prevodovky, ktorá mení zmysel otáčania pri stlačení páky? nechce sa mi nad tým rozmýšľať :scorn:

chcem spraviť model vodného mlyna na plavákoch, koleso by otáčalo cez prevodovku bubon, na ktorom by bolo lano a mlyn by sa ťahal proti prúdu hore, keď sa oprie kolík o tyčku, prehodí sa zmysel otáčania a bude sa spúšťať po prúde dole, tam zase narazí na kolík, prehodia sa otáčky a zase pôjde proti prúdu naspäť

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

LMD | 46
Name: Lukáš Šulej

Postby LMD » 25 Jan 2016 17:44

Páni vie mi niekto poradiť, akú farbu v spreji použiť na čepeľ meča čo robím, aby vyzeralo ako skutočné železo? Kúpil som v jednom nemenovanom obchode revell eisen steel 34191 odporučil mi to predajca že je to zaručená farba železa respektíve oceli, a ja ako dobrá duša som nechal ukecať a kúpil to až doma keď som skúsil na vzorke zistil som že ta farba je metalická. A to rozhodne nieje to pravé orechové takže musím skúsiť niečo iné a keďže sa nevyznám v týchto odtieňoch poprosil bi som o radu. Vopred ďakujem.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Jan 2016 18:31

osobne by som to až tak nehrotil, leštený by vyzeral inak, ako hrdzavý, kukni v drogérii farby-laky nejaký "strieborný" sprej na ozdoby :wink:
mávajú viac druhov, aj mosadz, pozink apod

potom sú ešte aj leštitelné farby od agamy, železo, hlavňovina, mosadz, bronz, hliník apod

http://www.jrline.sk/index.htm klikni na Náradie, štetce, farby a chémia
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 25 Jan 2016 19:25

Alebo ak poznas nejakeho autolakirnika, tenti namiesa odtien aky chces :wink:eventuelne aj strekne.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 28 Jan 2016 17:25

To by mně taky zajímalo - tohle jsou nějaký čínský stylem 5 za dolar... Neřešil jsem to. Teď jsem mrknul a má 10k. (10 kOhm)
takže správny potenciometer som kúpil na 4. pokus, je to 10k, ale musí byť logaritmický, nie lineárny, ďakujem veľmi pekne za pomoc :wink:

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 31 Jan 2016 23:11

niekto náhodou túto knižku? upozorňujem dopredu že nechcem kúpiť len požičať :wink:
Armin is the best

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 04 Feb 2016 21:27

halo :victory:

co lepit, co lepit... nejake navrhy ?? poprosim okrem lietadiel, nechcem aby jolaus skoncil s modelarinou :bad smile:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 04 Feb 2016 22:38

Daj nejaky majak, alebo lod :P
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 04 Feb 2016 22:48

ponorku, klasickú nemeckú z WWII :wink:

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 05 Feb 2016 00:49

Alebo tatru T57k
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

Return to “Rest room // Rest Room”