Za ten rok som prekonal niekoľko nie len modelárskych kríz a boli mesiace (a bolo ich dosť) keď som sa modelu ani nedotkol. Takže postup bol žalostne pomalý a po nociach sa to ani neoplatilo fotiť. Ale model sa blíži ku koncu a tak som si povedal že dnes namiesto lepenia nafotím čo mám a šup s tým na web. Takže tu je to čo za ten rok vzniklo:
Dokončené mám skoro krídla - ešte tam príde dotiahnuť retuš a detaily v šachtách zbraní. Tie budem dorábať po osadení na lietadlo a dokončení prechodov. Na krídlach som doplnil šachty podvozku, vyrobil novú šachtu zbraní a zásobníka, prerobil pozičné svetlá.
Nasledovali klapky a krídelká.
Po dokončení krídeliek som ale zistil, že mám chybu na krídlach - zle som natvaroval krídlo v mieste odtokovej hrany kde je vytvorená akási kapsa pre krídelká. Tú krivosť kapsy mám menšiu ako potrebujú krídelká a tie tam nesadnú. Výsledkom je to že nenadväzuje odtoková hrana krídelka a konca krídla. Reálna možnosť opravy už asi neexistuje (nereálna je urobiť nové krídla
Tu som sa to snažil odfotiť
Ešte sa mi podarilo dať dokopy podvozok. Hlavný je asi už komplet (doplnená hydraulika), zadnému chýbajú ešte detaily
K tomu vznikol ešte prekryt kabíny
Čelný štít je už na trupe a ten fixovaný v stojane takže zatiaľ bez foto. Postupne ešte vzniká vrtuľa a veľké diely sú na konci.Potom už neostáva nič iné, len dať krídla k trupu, dokončiť prechody a potom to už len celé skompletovať ... a samozrejme nájsť novú krabicu v ktorej bude moja "príšerka" bývať, pretože z pôvodného domčeka pridaním krídiel vyrastie
Takže nabudúce by to už malo vyzerať ako lietadlo. (A dúfam že to bude ešte tento rok.)
Do skorého videnia (dúfam)...