Tatra a specialne GTC je moja srdcovka, a obcas aj snivam ako si sedim na hornych sedackach s paradnym vyhladom na vylete po svete s kamosmi:)

V podstate sa nepovazujem za modelara a ani velmi nepoznam nejake nepisane pravidla, no stare skusenosti su hadam este vo mne a nove som sa snazil nastudovat nejaky ten cas tu na fore.
Z modelom by som sa chcel viac priblizit k originalu a niektore veci si chcem upravit podla seba.
V prvom rade by som chcel zmenit na Tatre dezen pneumatik, rozmyslam nad funkcnym pruzenim a riadenie spravit zo vsetkymy ramenamy.
Taktiez rozmyslam doplnit nejake hadicky, brzdove piesty, nity, skrutky.
Sklapanie Babety by som chcel spravit funkcne a taktiez koketujem zo skladacim stanom podla originalu.
Otvaracich dvier a poklopov sa troska bojim, kedze to potom nemusi dobre sediet pri zatvorenom stave.
Taktiez som rozmyslal aj nad skladacim rogalom, ale to je otazka buducnosti:)
Pomalicky som si nakupil aj nejake to naradie (skalpel Olfa AK4,kruzidlo CMP-1/DX, podlozka RM-IC-C), kartony a balzu na podlepovanie, objednal odporucanu Mr Hobby H8 farbu.
Taktiez som si kupil vodove farby, sadu kvalitnych stetcov. Ostatne veci ako pinzety, pilniky, brusne kocky, akvarelove ceruzky, mikrovrtacku mam vo vybave.
V zasobe z inych domacich projektov mam par uhlikovych tyciek a ruriek.
este sa chystam vyrobit si z ihiel na striekacky nejake priebojniky a kupit matny + leskly lak.
Co sa podkladov tyka, zozbieral som z netu mnoho fotiek z GTC, videl asi vsetky dostupne videa a podstivo si poukladal screenshoty z nich.
Presne technicke podklady sa zhanaju uz tazssie, resp. drahsie.
Momentalne hladam hlavne vykres k riadeniu prednej napravy, kedze v rippere je zjednodusene.
Rozmyslam este ze si zakupim ralye Tatru od Spidamodels a pouzijem riadenie z nej, kedze je tam detailnejsie.
Otazka 1: Vie mi niekto pomoct s vykresom k riadeniu prednej napravy pre podobny model podvozku? (Tatra 815 VE 25 208 6 X 6.1)
Zacat by som chel Babetov, ktoru aj ked pokazim, bude skryta v aute, tak to nebude az tak na ociach:)
Babetu si chcem aj troska upravit, kedze v originale je siva, ma kradke riaditka a ine sedadlo.

na kolesa budem trosku podvadzat a pouzijem O-kruzky, no chcel by som spravit vyplet kolesa podla:
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=8912
Otazka 2: Viete mi poradit, aky drot (a kde ho zohnat) pouzit na vyplet, aby bol v chromovej farbe hrubky 0.1mm? (spic babety ma 3mm cize 1/32 je to 0.093mm)
este prikladam fotku 2ks RW-51 + pozornost od Modely-vystřihovánky

Otazka 3: uz sa tu riesilo scanovanie, no v akom rozliseni a akom formate odporucate skenovat ? Prilis vysoke dpi (1200) vytvara vraj moare.
Tiez predloha je vacsia ako A4, takze budem musiet pouzit asi A3 scanner.
Len dufam ze zaloznu kopiu nebudem potrebovat pre stieborne diely, pretoze tu peknu striebornu farbu nevytlacim asi na ziadnej tlaciarni:)