Tak dnes je to skoro na deň presne miesiac od posledného progresu. Moc sa mi model nezmenil, nie je totižto dostatok času aby som sa mu venoval.
Report
Čo sa ale zmenilo je náter, T55A už je v šate .. Takže prvé skúsenosti, učím sa s pištoľou, farbami .. pravda je, že som to opäť striekal niekoľkokrát. Problém je môj nedostatočný odhad farby, tiež veľká plocha. Ale v celku som zatiaľ ako so svojím prvým počinom spokojný. Kolesá mi dali zabrať najviac a pri nich som stratil najviac času. Najprv som ich nastriekal farbou gumy a potom som striekal zbytok. Problém bol ten, že som sa rozhodol použiť bežnú kryciu pásku pre maliarov - takú tú papierovú, aj napriek negatívnej skúsenosti z minulosti. Mal som pocit, že to s ňou dokážem, keďže už mám pištoľ. Ale na mnohých miestach mi ju podfúklo, ostalo lepidlo alebo na asi 3 malinkých miestečkách zobralo aj farbu pod ňou. Bol som sklamaný .. takže nasledovalo pracné maskovanie stredov kolies s pomocou modelárskej 9mm širokej pásky a odstraňovanie lepidla po tej prvej. Práce bolo asi na 3 hodiny a potom pol hodina striekania...
Na veľkých povrchoch ako je určite vidieť nedokážem zachytiť jeden odtieň farby. Ono totižto po nastriekaní je povrch mokrý a potom ťažko odhadnem kde som už striekal a kde nie, aj keď sa snažím povrch si rozdeliť na menšie úseky a tie kvalitne nastriekať všade a všetkými smermi. Samozrejme s tým ide ruka v ruke aj spotreba farby.
Ale aj cez tú nejednotnú kamuflážnu zelenú si myslím, že model má celkom slušný vzhľad a nejednotnosť tomu až tak neprekáža. Pravdepodobne ale vežu najbližšie prejdem farbou ešte raz ..