TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Pomoc
Re: Pomoc
možná to tu bylo, ale já jsem na tohle úplnej analfabet.
existuje nějaký prinscreen, co by fungoval ve Win 10 tak, že zmačknu jedno tlačítlo a obrazovka se mi sejme do patřičné složky někde mezi obrázky ? Měl jsem Captor ale od 10.12 ho Microsoft zakázal, takže už nefunguje.
existuje nějaký prinscreen, co by fungoval ve Win 10 tak, že zmačknu jedno tlačítlo a obrazovka se mi sejme do patřičné složky někde mezi obrázky ? Měl jsem Captor ale od 10.12 ho Microsoft zakázal, takže už nefunguje.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem
Press the “Windows logo key + PrtScn.”možná to tu bylo, ale já jsem na tohle úplnej analfabet.
“Screenshots”, inside your default “Pictures” folder

Armin is the best
záleží na tom, akú "obrazovku" máš na mysli, sprosté okná vo widlách típneš aj zabudovanou funkciou pomocou klávesy Print Screen
osobne používam FastStone Capture (na win 7) a spokojnosť, akurát na hry bežiace pod OpenGl a DirectX to nefunguje, na to je tuším iba Fraps99 a ten je po novom spoplatnený
(ale ako pozerám, tak aj server slunecnice.cz sa zmršil, majú tam už iba skúšobnú verziu na mesiac, ja mám staršiu neobmedzenú)
osobne používam FastStone Capture (na win 7) a spokojnosť, akurát na hry bežiace pod OpenGl a DirectX to nefunguje, na to je tuším iba Fraps99 a ten je po novom spoplatnený
(ale ako pozerám, tak aj server slunecnice.cz sa zmršil, majú tam už iba skúšobnú verziu na mesiac, ja mám staršiu neobmedzenú)
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Print screen samozřejmě je poslední možností. dá se uložit jen přes malování, takže na 1 obrázek je třeba 8 operací.záleží na tom, akú "obrazovku" máš na mysli, sprosté okná vo widlách típneš aj zabudovanou funkciou pomocou klávesy Print Screen
Capture taky už v desítkách nefunguje, ti šmejdi zablokovali snad všechny funkční programy.
Roman - screen hunter jsem taky zkoušel a vůbec jsem nepochopil kam mám obrázky ukládat. našel jsem kterou klávesou, ale nikde nemám okno, kde vyberu kam uložit, všechny okýnka jsou pouze šedá a nejde do nich kliknout.
Atlon - jo, to je přesně to, co potřebuju, jednoduchý, na jeden stisk, nic mi nevyskakuje. Jen ještě jeden dotaz. Jaký je rozdíl mezi příponou png a jpeg ? Ukládá se to v png, já byl zvyklý na to druhý. Je v tom nějaký rozdíl ?
Last edited by group b on 14 Dec 2016 10:31, edited 1 time in total.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem
Skús pozrieť sem, možno ti to pomôže:
http://www.apowersoft.cz/screenshot-ve-windows-10.html
http://www.apowersoft.cz/screenshot-ve-windows-10.html
Keď sa chce, ide aj nemožné.
Rozpracované: Škoda Sentinel /Lavar/ 1:16
Odložené: ZIS-3 /Patero/ 1:16
díky, byl si rychlejší než já. to co napsal Atlon mi vyhovuje, stejně obrázky upravuji ve fotošopu.
v ScreenHuntery zvolíš na začiatku, kam ukladáš buď cez ikonku adresára, alebo klikneš dole do políčka a napíšeš cestu ručneRoman - screen hunter jsem taky zkoušel a vůbec jsem nepochopil kam mám obrázky ukládat. našel jsem kterou klávesou, ale nikde nemám okno, kde vyberu kam uložit, všechny okýnka jsou pouze šedá a nejde do nich kliknout.
Atlon - jo, to je přesně to, co potřebuju, jednoduchý, na jeden stisk, nic mi nevyskakuje. Jen ještě jeden dotaz. Jaký je rozdíl mezi příponou png a jpeg ? Ukládá se to v png, já byl zvyklý na to druhý. Je v tom nějaký rozdíl ?
ale ja som skúšal free verziu 6.0.231 Free na win XP
rozdiel medzi .jpg a .png je v spôsobe ukladania, obidva síce komprimujú obrázok, ale .jpg má stratovú kompresiu, čiže keď budeš ten istý .jpg obrázok ukladať stále dokola (nahráš 00-00.jpg, uložíš ako 00-01, nahráš 00-01, uložíš ako 00-02.jpg), tak bude mať stále menšiu a menšiu kvalitu, .png kvalitu nemení
záleží, na čo to potrebuješ, ak snímaš obrázky, kde majú veľké plochy jednoliatej farby/ vektorové obrázky, tak .png je lepší, lebo to ukladá bez straty a je to aj menšie ako .jpg, ja ukladám v .png, keď to chcem upravovať a pri priebežnom zálohovaní by sa to v .jpg zmršilo, až keď je to hotové, tak to ukladám do .jpg
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
.png má ešte výhodu, keď vytvoríš obrázok s priehľadným pozadím tak v .png sa ti to priehľadné pozadie uloží a je funkčné aj pri použití na webe.rozdiel medzi .jpg a .png je v spôsobe ukladania, obidva síce komprimujú obrázok, ale .jpg má stratovú kompresiu, čiže keď budeš ten istý .jpg obrázok ukladať stále dokola (nahráš 00-00.jpg, uložíš ako 00-01, nahráš 00-01, uložíš ako 00-02.jpg), tak bude mať stále menšiu a menšiu kvalitu, .png kvalitu nemeníAtlon - jo, to je přesně to, co potřebuju, jednoduchý, na jeden stisk, nic mi nevyskakuje. Jen ještě jeden dotaz. Jaký je rozdíl mezi příponou png a jpeg ? Ukládá se to v png, já byl zvyklý na to druhý. Je v tom nějaký rozdíl ?
záleží, na čo to potrebuješ, ak snímaš obrázky, kde majú veľké plochy jednoliatej farby/ vektorové obrázky, tak .png je lepší, lebo to ukladá bez straty a je to aj menšie ako .jpg, ja ukladám v .png, keď to chcem upravovať a pri priebežnom zálohovaní by sa to v .jpg zmršilo, až keď je to hotové, tak to ukladám do .jpg
Keď sa chce, ide aj nemožné.