Lietadlo to je to myslím viac než známe a aj tu na fóre boli prezentované minimálne tri super modely, takže technické detaily o lietadle si odpustím...
Vydanie ponúka dva kompletné modely z ktorých som si vybral verziu FR - teda prieskumnú v ružovej kamufláži (dievčenská časť rodiny si to vyžiadala
Fotky hotového modelu kde by som sa chcel výsledkom priblížiť môžete vidieť napr. aj tu:
http://www.largescaleplanes.com/article ... p?aid=2525
Stavbu som začal netradične - a to podvozkovými šachtami a kostrou krídla. Dôvodom pre takýto postup je obava, ako sa mi podarí dať dokopy to eliptické krídlo a heslo - "ak to mám pokaziť, tak nech to je hneď na začiatku". Stále potom ostane druhá verzia modelu na druhý pokus
Takže fotky šácht (ešte nie úplne dokončené):
a kostry krídla:
Hneď tu mám ale aj otázku na znalcov Spitfirov: - boli v krídle inštalované guľomety a majú byť potom otvory pre vyhadzovanie nábojníc na dolnej ploche a ústia hlavní na nábežnej hrane vyrezané? Autor to neponúka, ale z toho čo som o lietadle čítal by to mal byť klasický Spitfire Mk. IX a teda mal by tam tie guľomety mať (a teda otvory v krídle).
Tu som na fotkách zvýraznil čo mám na mysli:
Mám to teda z toho krídla vyrezať, alebo to nechám tak ako to navrhol autor?
PS: Pri tomto lietadle sa chcem pokúsiť aj o pravidelnejšie príspevky v hesle radšej menej ale častejšie. Tak držte palce nech mi to vydrží ...