TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

T-55A /GPM/ 1:25

Moderator: Oliver

majos | 51
Name: Marian

Re: T-55A /GPM/ 1:25

Postby majos » 03 Jan 2017 23:24

To je ono! Diskusia!

Teraz vazne, v modelarskom praveku dokazali borci aj s upravenou Aerografkou divy (najma zilinsky, Sekerka vie :big smile: )

Cistenie pistole by som nechal bokom, to je ina story. Dolezita v tomto pripade je ergonomia a praca so spustou (iste, toto zavisi aj co chcete striekat, 1: 25 odpusti dost vela a nebavime sa o hadikoch).

Ale toto je asi na nekonecnu hadku, ale praca s kvalitnou pistolou je jak s tym vtipom o "domacim mrdani" ...

Ak aj ostanes pri lacnej pistoli, zbytocne ju stale nerozoberaj, prebublavaj farbu (ono to aj zavisi od konstrukcie pistole- ja teraz nedam dopustit na Revell Profi (no hej ja som ju mal za 20 ecok:)) a to je tam 0.5 mm tryska, teraz pozor pouziva ju aj HH zo ZA, ale tym co si este neutreli zadok plastom to asi nic nehovori).

Co sa tyka samotneho striekania, nebudem to citovat profikov, ale tam je to jasne ("obdoba" stavovej rovnice idealneho plynu, v tomto pripade je dolezity tlak a riedenie :haha:)

Skor treba skusat a ono to ide, ale s lepsou pistolou je to pohodlnejsie. A vobec, ved nebudte one a chodte na www.mf.cz, tam je fakt vsetko.

Aloha, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 04 Jan 2017 01:29

Nečakal som, že sa tu rozprúdi až takáto diskusia páni.. :P
Zastávam podobný názor ako terenkoza. Zoznamovačky s niečím novým, striekanie, farby, pištoľ .. toto všetko bolo pre mňa nové a prirodzene som najprv siahol po "dostupnejšej" variante. Ale musím povedať, že zatiaľ mi absolútne vyhovuje. Skúšal som čo to dá a niečo sa podarilo, iné nie. Mrzí ma, že som ulomil závit na hrote, ale na druhú stranu mám objednaných ďalších 5 a som o ďalšiu skúsenosť skúsenejší. Jo a .. čo sa týka toho rozoberania, zrejme to spravím tak, že po každom modely bude kompletné rozobranie. Takže zas až tak moc sa jej nenarozoberám. Ináč prebublávam stále a aj pri mojej maximálnej dôkladnosti bola vybratá ihla ešte stále miestami špinavá od zelenej farby. To znamená, že raz za čas ju proste treba rozobrať kompletne.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 11 Feb 2017 19:28

Ahojte. Po veľmi dlhom čase by som rád prispel ďalšou troškou v tejto téme.
Report
Model som veľmi pomaličky dával dohromady. Po aplikácii matného laku, som skúsil wash. Nalepil som rôzne drobnosti, anténu, guľomet a všetko čo tank na svojej korbe má upevnené... kryty motoru som nepriliepal, sú nasadené a pohyblivé. Tiež kolesá stále nemám nalepené, čaká sa už iba na pásy. Vyvŕtal som diery na napínacie kolesá a do nich umiestnil osky, na ktorých budú kolesá držať. Ďalej som odkrýval periskopy a reflektory, pričom jeden z nich (ten na veži) sa nepodaril podľa predstáv, tak som podľa fotiek cez neho hodil nejakú handru. Leštil som guľomety, pričom k lafete som si zmyslel a vyrobil aj 2 náboje pre oživenie, tak hádam som to trafil. Zároveň som začmudil okolie výfuku podľa fotky iného modelu (zatiaľ to nepovažujem za dokončené) a tiež aj hlaveň. To že sa model leskne je spôsobené bleskom. V skutočnosti by som to videl na taký polo-mat, najmä po odstraňovaní prebytočného washu. Okrem iného, keď sa nedalo na tanku, tak som bokom pracoval pomaly na podložke, ktorú predstavím keď príde ten správny čas. :big smile:

Ospravedlňujem sa za kvalitu na rýchlo urobených fotiek, ale samozrejme nie je to finálna sada. Tú sa budem snažiť nafotiť ako najlepšie to pôjde. Zároveň si dovolím tvrdiť, že model v skutočnosti vyzerá lepšie ako na fotkách, a preto by bolo lepšie keby ste ho videli naživo. :P
Oliver

GALLERY

Sumec | 33
Name: Adam

Postby Sumec » 11 Feb 2017 19:37

Práve som si oslintal klávesnicu :dribble: :haha:
Na stole: Kamov Ka-29 /Orlik/ 1:33; KV-2 /free/ 1:25
Hotovo: Jak-3; LaGG-3; IL-2M3 Šturmovik; HH-53C Stallion; Tatra 815 NTH 6x6 + SYKO-5M + radlica; 3x Polikarpov I-16 Išak; T-80

"An architect's dream is an engineer's nightmare."

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 12 Feb 2017 22:06

Bohovské, normálne som rád, že som ti tento model prenechal, ja by som z toho taký nádherný skvost neurobil. :wink:
Off topic: Keď inak vidím tie prefarbované nádhery, ktoré vo vojenskej technike v posledných dňoch vznikli, tak mám chuť strihnúť aj ja do nejakého tanku, ale musím sa ovládať, mám teraz iné povinnosti. :-(

sako1 | 48
Name: Miro

Postby sako1 » 12 Feb 2017 22:24

:still dreaming:
m.

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 12 Feb 2017 23:06

Oliver, myslím že toto je tvoj najlepší model čo som od teba videl, len tak pekne pokračuj ďalej, slintám
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

orech | 54
Name: Tomáš

Postby orech » 13 Feb 2017 00:47

Slovy Járy Cimrmana :

" Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat "

Nádherná práce :dribble: Jinak souhlasím s Pištom, fakt zatím tvůj nejlepší model, co jsem kdy viděl. Těším se na finále :victory: .
Semper Fidelis
Hotovo : T-34/76 /Halinski/ 1:25
Na stole : Napoleonics 1807

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 13 Feb 2017 14:51

Ďakujem chalani, som rád, že sa vám téčko páči a zároveň dúfam, že vás na konci nesklamem.. :wink:

To Marmat: A vieš, že aj ja som rád, že si mi ho posunul? Ak máš ešte niečo čoho by si sa rád "zbavil", tak napíš. :P
Off topic: Strihnúť môžeš kľudne! Aj ja mám v posledných mesiacoch kopec iných povinností, ktoré žiaľ majú prednosť pred modelom .. ale model ťa doma počká. :haha: :victory:
Oliver

GALLERY

Mirec | --
Name: Miroslav

Postby Mirec » 13 Feb 2017 20:41

pekne, wash sa vacsinou dava na leskly lak abz sa lepsie roztekal a dal lahsie zmyt, potom sa po washi dava matny lak, vacsinou :big smile:

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”