TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BR52 Kriegslok /Modelik/ 1:25 - by Fito

Moderators: Fito, Oliver

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: BR52 Kriegslok /Modelik/ 1:25

Postby Trak-Tor » 01 Oct 2009 18:02

Velmi pekne. Skoro ani nevidno, ze je to z plastu...
:big smile:
A tie sroby s nitmi su ako zive...
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 01 Oct 2009 19:52

[imgpl=http://www.papermodelers.sk/download/imgpl.php?i=1646&p=58_707582eb078a935a422d32a928e1bf37]http://www.papermodelers.sk/download/imgpl.php?i=1646&p=58_707582eb078a935a422d32a928e1bf37&t=1[/imgpl]

na boku na lavej strane to su poklopy alebo dvierka (diely 12a a 12b)? ak dvierka tak chybaju panty :big smile: aspon podla smikajdy by tam mali byt...
ci taketo detaily este len budu doplnene? ak ano tak sa potom ospravedlnujem a ostavam ticho ;)

inak globalne - krasne spracovane... najviac sa mi lubia tie plechove pancierove platy a najma podvozok... ten je genialny :vicotry:
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 01 Oct 2009 20:44

Jozkin sa ma snazil na toto namotavat zakazdym, ked sme sa stretli, ale minalo sa to ucinkom az kym som nevidel tuto stavbu. Inak ten pocit, co popisujes hore poznam, vtedy lepit je proste parada, ziadne srani a proste to usypa a robi to cloveku radost :big smile:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 01 Oct 2009 22:21

Ajjajaj,... zacali klonovat Patera alebo co?! :) S radostou vidim ze najde sa tu z casu na cas viac ludi ktori sa ohodlaju farbit cely model.. vysledok stoji za to! Krasne spracovany tender, a tie povrchovky su tiez paradne. Dufam ze ho prinesies do Nitry aj v takomto stave.

BTW - Dam tu otazku, ako uplny neznalec vlakov - tie tendery mali spolocny podvozok, myslim civilna verzia a tato mali ten isty podvozok a iba nadstavba bola ina? Alebo je to uplne ine kafe aj jeden aj druhy? :boss:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 01 Oct 2009 22:54

Potkan wrote:...
na boku na lavej strane to su poklopy alebo dvierka (diely 12a a 12b)? ak dvierka tak chybaju panty ...

No, jednak teda, detaily budem este doplnat, to je jasne, ano, mali by tam byt panty, ale...
Ale konkretne v tomto pripade, tie dvierka na pravej strane, je tam taka mala chybicka, zeby sa nemali kam otvarat :beaten: ,
Pretoze tam este ide rebrik, a ten je tak siroky, ze tie dvierka by neotvorili, ani keby sa otvarali opacne, ani nijako. Takze na jednej strane dvierka asi nebudu.
Na lavej strane samozrejme panty a rucky doplnim.

iconmaster wrote:...tie tendery mali spolocny podvozok, myslim civilna verzia a tato mali ten isty podvozok a iba nadstavba bola ina?

Zjednodusene by som povedal, ze tato moja BR52 mala ramovy podvozok (vsetky 4 napravy spolu v jednom rame), ostatne dva modely (TY2 a TY45) maju podvozok prevzaty z vagonov, 2x dvojnapravovy otocny podvozok.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 01 Oct 2009 23:00

Skusim to trochu vysvetlit:
V tomto pripade nejde o civilnu alebo vojensku verziu tendra. Ide iba o rozne typy tendrov!
Toto je tzv. ramovy tender, pretoze vsetky napravy boli v jednom rame a pre jednoduchsiu jazdu v zakrutach boli 2. a 3. naprava posuvne do stran.
Tender, ktory je v modeli TY2 je tzv. vanovy, alebo van der Bildtov. Ide o tender, ktory vznikol z cisternoveho vozna.
Oba typy (spolu este s tendrom vyrabanym k lokomotivam BR50 a BR50UK a dvoma typmi kondenzacnych tendrov) boli spriahane s lokomotivami BR52 od vyroby. Lokomotivy BR 52 boli vy pre vojenske ucely v Nemeckej Risi. Samotne vojenske lokomotivy urcene az do bojovej zony boli cele opancierovane a vacsinou mali patnapravovy kondenzacny tender. Lokomotivy, ktore boli urcene pre vojenske transporty mali kamuflaz, ale pancierovane neboli, aspon podla mna. Ostatne BR 52 od Modeliku opancierovana nie je.

A ako pise Fito: ramovy a vanovy tender maju rozne podvozky.
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 01 Oct 2009 23:59

a nebol ten rebrik odnimatelny? len zaveseny? bo ak by bol len zaveseny s tym ze sa da dat dole tak by pristup cez dvierka bol...
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 02 Oct 2009 07:10

jozkin wrote:...Lokomotivy, ktore boli urcene pre vojenske transporty mali kamuflaz, ale pancierovane neboli, aspon podla mna. Ostatne BR 52 od Modeliku opancierovana nie je....

Jozkin pocuj, ja tu pol roka zijem v presvedceni, ze je to opancierovany tender, a ty tu na mna takto :beaten:
Ja teda tomu nerozumiem, ale mam taku predstavu, ze su to platy tenkych plechov, nitovane spolu tak po 10kusov, a ten znitovany celok je prisrobovany na bok tendra tymi srobmi, ktore je tam vidiet aj na dobovej fotografii. Tak som sa to snazil napodobnit ja. Naco by tam teda boli tie sroby, keby to nebolo pancierovanie?, ved ten tender je zvarana vana.. Kukni prilozene foto.
[imgpl=http://www.papermodelers.sk/download/imgpl.php?i=1647&p=58_a0afee9f52a7f5b6fac95e39d1ef916f]http://www.papermodelers.sk/download/imgpl.php?i=1647&p=58_a0afee9f52a7f5b6fac95e39d1ef916f&t=1[/imgpl]

Prave tymi srobmi na bokoch tendra som sa zaoberal dlho, pretoze vsetky plastove modely, ktore som videl, maju tie miesta pre sroby iba tak neurcito zobrazene. Tak isto aj tento Modelik, ktory je podla mna teda projektovany prave z plastovej stavebnice. Z toho som usudil, ze autor toho plastoveho modelu, a teda aj ti co ten model robili, nemali ani sajn o tom, ako to tam vlastne bolo uchytene.

Potkan veru ze dobre hovoris, vyberaci rebrik by bol riesenim. Aj ked z tejto fotky to skorej vyzera tak, ze original rebrik bol uzsi, a dali sa teda tie dvierka otvarat vpohode. Wandke to vyprojektoval tak, ze sirka rebrika je v prepocte 38cm, a po stranach ostava priestor v prepocte 5cm. Nieco teda nesedi.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 02 Oct 2009 07:33

Ono to bude tak ze jozkin myslel tie fakt opancierovane vlaky, toto je skor len take pancierovanie z donutenia :big smile:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 02 Oct 2009 19:23

Aby som sa priznal, tak neviem ako je to s tym tendrom, moze byt, ze bol zosilneny, resp. opancierovany, ale samotna lokomotiva (to znamena bez tendra) opancierovana nie je tie opancierovane vyzerali inak, mozem naskenovat obrazok z atlasov ABC (tam by nemal byt problem s autorskymi pravami)...
Tento typ tendrov nepoznam...
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Return to “Železničná technika // Railway”