před pár dny jsem začala se stavbou této známé plachetnice. Papírový model od Shipyardu asi nemusím představovat, patří k tomu složitějšímu, co tento vydavatel zrealizoval.
Předloha modelu na obálce vystřihovánky

Již jsem postavilka jednu plachetnici od tohoto vydavatele - HMS Bellonu, která byla mým prvním papírovým modelem takového rozsahu, takže už tak trochu tuším, co mne čeká......
Model Victory oproti vystřihovánce prodělá dost úprav a změn, neboť ho mám v plánu ztvárnit v jeho původní neokoukané podobě (jednu z přestaveb). Materiály s podklady mám z velké části kompletní díky přátelům z DF, avšak budu vděčná za jakékoliv obrázky s detaily výzdoby na zádi a náměty ohledně možné podoby lodi. Hlavním záměrem je postavit plachetinici tak, aby její výsledná podoba ladila především po estetické stránce a abych mohla jejímu ztvárnění dodat špetku vlastní fantazie a nápaditosti, což je pro mne asi tím největším potěšením při stavbě modelů. Nestavím ji pro účel výstavy ani pro dodržení zcela přesné historické podoby, ale pro potěšení.
Nyní mám kompletní kostru a brzy se vrhnu na paluby a obšívku.

Původní úprava zádě
Příprava kablíků pro osvětlení zadních kajut a druhotná úprava kostry:

Zatím mne brzdí polep hlavní paluby, ale jak dotáhnu prvotní obšívku, práce na zádi se výrazně pohne kupředu a dostane to už tvar finální podoby.