TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Lietadlo na beziacom pase :)
Re: Lietadlo na beziacom pase :)
Po druhej marhulovici už vzlietne....
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Podsuvam Pantherovu pripomienku. Pri rovnakych podmienkach:
Pristane to lietadlo na pase?
Pristane to lietadlo na pase?
to je podobny filozoficky problem ako otazka ci sa dron (alebo vrtulnik za predpokladu ze sa zmesti) dokaze vznasat ak je zavrety vo vozni vlaku, ktory sa pohybuje alebo to nedokaze a ho to tresne o stenu vozna.
to je podobny filozoficky problem ako otazka ci sa dron (alebo vrtulnik za predpokladu ze sa zmesti) dokaze vznasat ak je zavrety vo vozni vlaku, ktory sa pohybuje alebo to nedokaze a ho to tresne o stenu vozna.
To nejsou zadne filozoficke problemy, to je fyzika prvniho nebo druheho rocniku zakladky.
Vztlak se neridi tim jestli to co je okolo se pohybuje tak nebo onak, vztlak je vztlak
Pokud budete s dronem vznaset v letadle a to zacne prudce klesat, tak se dron drbne do stropu, ono to je taky jeden z fyzikalnich jevu, ktery umoznuje mit stav beztize v letadle opisujici parabolickou krivku, zatimco letadlo opisujici jinou nez parabolickou krivku ma gravitaci pouze snizenou.
Pokud vyskocis v letadle, rozhodne pod tebou kousek odjede, nicmene je to nemeritelna hodnota, jelikoz tvoje kineticka energie se vyskokem snizi jen minimalne, takze pokracujes s letadlem vicemene stejne.
A letadlo z prvniho prispevku samozrejme vzletne, jelikoz vztlaku je srdecne jedno jestli pod nim bezi pas nebo ne. Pokud by otazna znela, zdali letadlo vzletne bez motoru kdyz pod nim rozbehnete pas (jako analogie roztahovani vetrone) tak samozrejme nevzletne
Ale to urcite vsichni vite.
Vztlak se neridi tim jestli to co je okolo se pohybuje tak nebo onak, vztlak je vztlak
Pokud budete s dronem vznaset v letadle a to zacne prudce klesat, tak se dron drbne do stropu, ono to je taky jeden z fyzikalnich jevu, ktery umoznuje mit stav beztize v letadle opisujici parabolickou krivku, zatimco letadlo opisujici jinou nez parabolickou krivku ma gravitaci pouze snizenou.
Pokud vyskocis v letadle, rozhodne pod tebou kousek odjede, nicmene je to nemeritelna hodnota, jelikoz tvoje kineticka energie se vyskokem snizi jen minimalne, takze pokracujes s letadlem vicemene stejne.
A letadlo z prvniho prispevku samozrejme vzletne, jelikoz vztlaku je srdecne jedno jestli pod nim bezi pas nebo ne. Pokud by otazna znela, zdali letadlo vzletne bez motoru kdyz pod nim rozbehnete pas (jako analogie roztahovani vetrone) tak samozrejme nevzletne
No minimalne tych 14 ludi co hlasovalo ze lietadlo nevzlietne, tak ti to nevedia...
To uz skusane bolo, na youtube je video![]()
drona mam, dodavku tiez, tak niekedy vyskusam. Ale urcite ho netresne. To mas ako keby si v lietadle v ulicke vyskocil do vzduchu... urcite sa neposunies.
viac sa mi páči video so balónikmi v idúcom aute
ale ak by to lietadlo malo fest ťažké kolesá a zadreté ložiská...
ale ak by to lietadlo malo fest ťažké kolesá a zadreté ložiská...
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Re: Logicke hadanky
..nový na fóre a objavil som túto témičku, tak skúsim..Hele, mně se líbí tahle, přišla mi přes Miloše Čermáka, kterýho odebírám na Twitteru a je docela dobrá, když by si někdo chtěl lámat hlavu kolem něčeho jinýho než kolem letadla:
V knížce je na první stránce napsáno: "V této knížce obsahuje jedna stránka samé lži." Na druhé stránce: "V této knížce obsahují dvě stránky samé lži." A tak dále, až na straně 100 je napsáno: "V této knížce obsahuje 100 stránek samé lži." Je na některé stránce pravda?
Odpoveď je podľa mňa nie. Kniha obsahuje samé lži. Podľa mňa sa pri riešení hlavolamu nesmie človek zamerať na význam slov pravda/lož, ale na slová samotné. Kniha obsahuje "samé lži". Slovo "pravda" nie je napísané ani na jednej stránke..
Lietadlo- podľa mňa nevzlietne. Bez rýchlosti nie je prúdenie vzduchu, a teda vztlak. Bežiaci pás teoreticky nedovolí nabrať lietadlu dostatočnú rýchlosť, keďže nevykonáva dopredný pohyb/ stojí na mieste. Výkon motorov je teda asi bezvýznamný, nie??