v kosorine je este t 34, v obci vyhne je stihaci mig 15.
mig 15 je este na letisku v nitre.okrem neho aj mig17,19,21, su 7,22....a dalsie
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Mig 15 UTI /Hobby Model/ 1:33
Re: Mig 15 UTI /Hobby Model/ 1:33
Napriek tomu, že to nemá vrtuľu, si to vystrúhal veľmi pekne. Je vidno, že si lepiť nezabudol 
lepím naozaj dlho, ale tak čistú stavbu som nikdy nedal a ani nedám.
Gratulujem chlape. Pekný kúsok to je veru.

Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.
sanka dole, krasne zlepene. otazka na retus. ako to robite vsetci? jak nieco treba retusovat, neviem namiesat farbu, ze by pasovala tak jako tvoja pasuje. je na to nejaky trik?
- Štefan Húska | 44
- 2K+
- Name: Štefan Húska
No ja to robím tak, že si namiešam približne presne, potom niekde natriem, počkám pokiaľ vyschne a až vyschnutú prirovnám k farbe modelu a doladím keď treba, tak je to najpresnejšie, lebo mokrá farba je iná ako suchá
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu
Musím lepiť kým mám slinu
- Robert Blaschke | 66
- Name: Robert
Ako dobre, že mám v práci veľký monitor - na tie obrázky je radosť sa pozerať. Skutočne fajnovo postavený model. 
páni ďakujem vám a som rád, že sa vám môj počin páči, aj keď sa jedná o jednoduchšiu stavbu lietadla
Určite treba počkať kým vzorka prischne a tak porovnať, sú prípady, keď je žiaduce aby bola retuš svetlejšia a niekedy tmavšia ako originál.. vo väčšine prípadov však je lepšie keď je svetlejšia. Systém miešania sa ťažko vysvetľuje.. chce to grif a skúsenosť s kombináciou odtieňov. Najťažšie sa miešajú sivé, pieskové, zelené a hnedé odtiene. Nesprávne je myslenie, že keď dám bielu tak zosvetlím a keď dám čiernu tak stmavím.
Čierna má skvelú vlastnosť, že v niekedy v primeranom množstve sýty odtieň stiahne do zemitého a tým ho zároveň zosvetlí.
Samozrejme dôležité je z akých farieb miešaš retuš. Ja osobne som zvyknutý na vodovky - mám 5druhov doma, od aniliniek až po klasické "komunistické" vodovky. Vyblednutie som nepozoroval a nakoľko model pred zlepením streknem fixatívom alebo lakom, keď retušou vybehnem na plochu modelu, nerobí problém zotreť.
Asi tak.
V podstate to Pišta vyššie popísal. Namiešam si približný odtieň, pritrem ku farbe a ešte domiešam.otazka na retus. ako to robite vsetci? jak nieco treba retusovat, neviem namiesat farbu, ze by pasovala tak jako tvoja pasuje. je na to nejaky trik?
Určite treba počkať kým vzorka prischne a tak porovnať, sú prípady, keď je žiaduce aby bola retuš svetlejšia a niekedy tmavšia ako originál.. vo väčšine prípadov však je lepšie keď je svetlejšia. Systém miešania sa ťažko vysvetľuje.. chce to grif a skúsenosť s kombináciou odtieňov. Najťažšie sa miešajú sivé, pieskové, zelené a hnedé odtiene. Nesprávne je myslenie, že keď dám bielu tak zosvetlím a keď dám čiernu tak stmavím.
Čierna má skvelú vlastnosť, že v niekedy v primeranom množstve sýty odtieň stiahne do zemitého a tým ho zároveň zosvetlí.
Samozrejme dôležité je z akých farieb miešaš retuš. Ja osobne som zvyknutý na vodovky - mám 5druhov doma, od aniliniek až po klasické "komunistické" vodovky. Vyblednutie som nepozoroval a nakoľko model pred zlepením streknem fixatívom alebo lakom, keď retušou vybehnem na plochu modelu, nerobí problém zotreť.
Asi tak.
Papierový člen plastikového klubu
Fakt velmi pekna stavba mileho lietadla!