Report
[center]CELKY č. 9 a 10[/center]
Celok číslo 9 boli brzdy. Osobne si myslím, že na celom prednom podvozku to bola najnáročnejšia časť stavby. Tak ako písal Fito, dohromady bol celok č. 9 rozložený na 94 dielikov, ktorých postup lepenia som fotkami nezachytil. Ten som ale zvolil taký, že najprv som nasucho osadil kolesá, podľa nich napevno prilepil brzdy (ktoré sú konštrukčne navrhnuté tak, že sa dajú polohovať) a až následne som medzi brzdy vlepil tyč 9m.Nakoniec zvyšné diely tvorili celok č. 10 (z prvého obrázku vyššie je vidieť, o ktorých dieloch je reč). V zásade nešlo o nič zložité.
Na záver, najjednoduchším spôsobom aký mi napadol, som zakryl zle nalepený čelný diel prvého kolesá - len som odrezal navrstvenie a celý diel som natrel šedou vodovkou. Nie je síce riešenie najlepšie, ale na účel tejto bety (aspoň podľa mňa) bohate stačí. Okrem toho som na podvozok nedal nity. Ináč je tam všetko čo beta-šmikajda ponúkla.
Týmto považujem betatest za ukončený.
Pár chybičiek sme tam my (testeri) našli. Všetky sme autorovi spísali do poznámok, ktoré, ako pevne veríme, zapracuje a vylepší o ne tak celý model.
Pár chybičiek som spravil aj ja (zle nalepené časti na prvom kolese, väčšie vyrezané kruhy 6m, atď), ktoré by som za normálnych okolností riešil inak. Avšak účelom tejto bety bolo hlavne otestovať a zlepiť všetky diely, čo sa mi v konečnom dôsledku podarilo.
Stavba trvala niečo vyše tri mesiace a perfektne mi poslúžila ako rozcvička pred ďalším poliakom, ktorý už mám pripravený.
Čas stavby som nemeral.