Po veľmi vydarenej akcii v Nitre, mi do archývu pribudlo hóódne veľa ďalších skvostných kúskov vystrihovačiek.
Medzi nimy aj celkom slušná zbierka drevených kostolov z Ruska, Ukrainy, Poľska ale hlavne "od nás".
Obdivujem úžasné majstrovanie " MIO " . Jeho drevené stavby sú fantastické. Ja už zopár dreveničiek od p.Vyškovského doma mám, tak skúsim tiež niečo z inej ligy.
Model nám nakreslili pán a paní Čechalovi zo Z-art, v mierke 1:120.
Predloha tohoto dreveného kostola sa nachádza v Beskydoch, a je to jediný zástupca stĺpového kostola nórskeho typu v Beskydoch - architektonická rarita.
Kto by chcel viac info - http://www.drevenekostely.tode.cz
Súčasťou vystrihovánky je aj veľmi zaujímavý opis z histórie tohoto kostola.
Kreslený návod by som určite neoznačil ako návod na zloženie, ale pre orientáciu postačuje.
Písaný návod je stručný, ale vyhovujúci a určite sa podľa neho dá model postaviť.
Vystrihovánka sa zdá byť typicky "vyškovanka", stavia sa postupne od č.1 .... atď, a aj pc grafika je pekná (nie sterilná, ale živá).
2D formát modelu je určite o triedu vyššie oproti polským drev.kostolom. (možno je to príťažlivosťou predlohy).
Poprosím píšte, pítajte sa, hodnoťte, kritizujte, raďte, veď sme na diskusnom fóre. Potešia akékoľvek pripomienky.
Steve