Snáď sa nikto nenahnevá, keď tu priložím aj svoje postrehy a fotografie (i keď tie su takmer rovnaké ako Robertove, keďže papierákov v Košiciach mnoho nebolo).
Ale poďme pekne po poriadku. Toto bola asi moja celkovo tretia výstava (z toho druhá v Košiciach), čiže zatiaľ veľmi nemám čo porovnávať. Keďže dnešná výstava bola primárne pre plasťákov, najprv zhodnotím tie. Celkom primeraná nádielka modelov, čo ma ale zaujalo, že drvivú väčšinu tvorili lietadlá a figúrky, okrem toho sa našlo aj celkom veľa vojenských vozidiel. Ale železnica nikde nič, lode nikde nič (bolo asi 5 ponoriek), automobily vôbec nic (OK, narátal som dve autá). Neviem teraz, či to je špecifikum Košíc, alebo sa to dá aplikovať na celé Slovensko, ale vyzerá to tak, že plasťáci lepia iba lietadlá a figúrky (ale ako vravím, bol som iba na pár výstavách, čiže možno je moja optika skreslená...) Myslel som si, že je to oveľa rovnomernejšie rozložené.
K samotným priestorom, boli dostačujúce, v modely boli v dvoch väčších miestnostiach, pričom v jednej sa ešte dal pridat ďalší stôl, ak by bolo modelov viac, čiže fajn. A na hlavnej chodbe bola burza (len pre plasťákov, žiadne papieráky na predaj som nevidel), tam to bolo miestami trochu hustejšie, ale ale asi môžeme byť po koronových rokoch radi, že bolo tak živo
A poďme konečne k fotkám, najprv pár plastov, ktoré ma zaujali.
A teraz k papieru (hlavne to kombo Stavostroju a Tatrovky bolo podarené):
A taktiež ma veľmi zaujal aj Humber s prierezom v trupe, nie som si istý, či je odtiaľto z fóra, ale celkom vymakaný model: