TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Moje začiatky

Tasc1 | 44
Name: Peťo

Moje začiatky

Postby Tasc1 » 11 May 2020 18:34

Tak ja vám ďakujem za privítanie a na požiadavku som nafotil čo za hrozu zatiaľ mám :big smile:

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Re: Moje začiatky

Postby petopato » 11 May 2020 18:38

Toto vôbec nem zlé :wink:

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 11 May 2020 18:38

Nemáš sa vôbec za čo hanbiť! Geometria, čistota, retuš sú úplne v poriadku - lepenie ti evidentne ide! Len pokračuj :wink:

Tasc1 | 44

Postby Tasc1 » 11 May 2020 19:46

No ďakujem veľmi pekne, ešte jedno som zabudol. Ruský atomový krížnik Peter veľký. Zatiaľ to vyzerá takto, ale neviem či som si neodhryzol veľké sústo. Mám pocit že skôr umriem na starobu ako toto dokončím :P
Tak by som potreboval radu čo z toho dokončiť...
A ešte jedna vec. Všetci tu píšete dokončujem toto a začínam tamto. Je to normálne, že ja mám rád aspoň dva rozpracované modely, keď ma jeden naserie odreagujem sa a potiahnem trošku druhý. Alebo je to blbosť takto to robiť... Kua ako sa dáva otáznik :big smile:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 11 May 2020 20:14

Preštuduj si toto, a nestresuj :P

A čo sa dokončovania veľkých modelov týka, mne sa osvedčil postup per partes.
Čiže v tvojom prípade ... nerobíš model križníka, ale robíš trebárs model velireľského mostíka. Keď ho dokončíš, spravíš model predného kanóna....
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 11 May 2020 20:22

Pozri tie detaily! A on sa tu tvári, že je začiatočník..

P.S.: otáznik je hneď za písmenom M :)

Tasc1 | 44

Postby Tasc1 » 11 May 2020 22:29

Ďakujem chalani. Fito chapem, zamerať sa na krátkodobý cieľ a potom ďalší a tak ďalej. Iconmaster ďakujem za pochvalu, ani nevieš ako sa teším. Ak vás môžem poprosiť o pomoc, tento diel 15. a podobný 18. toto nedokážem vyrobiť. Rozmýšľal som nad nejakým kužeľom, že ho zrežem, alebo naskladám na seba kolieska rôzneho priemeru a obalím to. čo vy na to... no ten otáznik vidím ale ma ignoruje na tej klávesnici :) .

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 11 May 2020 22:54

Tých možností je viacej. Pri takých dieloch, ako sú tie malé kužele každému môže sedieť niečo iné.
Dalo by sa aj tak, ako píšeš, že dáš na seba podlepené kolieska a potom to obalíš plášťom. Ja zas zvyknem takéto robiť iba z jedného hrubšieho kolečka, z ktorého to vybrúsim (zrazím jednu obvodovú hranu pod uhlom) - treba to potom nafarbiť samozrejme..

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 11 May 2020 23:03

V prvom rade vitaj na fóre. Takýto nadšený "nováčik" tu podľa mňa chýbal dlhšie. :big smile:
Držím palce v ďalších stavbách. Ako vidím, skúsil si z každého rožku trošku .. :P

Každopádne by som to zo začiatku možno neskúšal hneď s farbami. Tvary, aké ty potrebuješ zlepiť robím tak, že si ten úplne prvý diel (zvrchu, pripomína podkovu) zlepím. Na jeden koniec si nalepím pomocný papierik, ktorý obstrihnem tak, aby po zlepení dielu netrčal po obvodoch (vnútorný, vonkajší) biely papier. Už týmto krokom po priložení na spodný diel (ten úplne posledný, tretí zvrchu každej "sady") zistíš, že to dostáva požadovaný tvar. Prípadne mu trochu pomôžeš tvarovaním guľatinou na kolene (štetec, skalpel, čokoľvek vhodného priemeru). Mal by ti pasovať do toho bieleho kruhu, posledného dielu z každej sady. Zostávajúci diel, ten v strede každej sady, by mal ísť na vrch ako "pokrievka". Tým celý celok uzatvoríš. Nie je to až také zložité .. len to chce cvik.

Ak by to nešlo, tak by som zvolil tiež navrstvenie aspoň 2 papierov dostatočne hrubých na to, aby vo výsledku mal celok požadovanú výšku. Šmirglom by som zobral celý obvod pod uhlom tak, ako píše Ico. Týchto dielcov je veľa a mali by byť identické, čo by mohol byť problém pri brúsení (nie vždy sa mi totiž podarí vybrúsiť identické výsledky). :haha: A samozrejme na záver to treba farbiť.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Tasc1 | 44

Postby Tasc1 » 12 May 2020 06:26

Ďakujem za pomoc skúsim niečo a potom dám vedieť.

Return to “Vitajte! // Welcome!”