TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Moje začiatky

Tasc1 | 45
Name: Peťo

Re: Moje začiatky

Postby Tasc1 » 14 May 2020 22:02

No chalani čaute. Tak ktomu dielu 15 som sa ešte nedostal, snažím sa ísť podľa návodu, takže na rade je diel 14. No to som nečakal, že to bude takáto babračka. Mám za sebou asi 14 hod. práce na tomto diely a som asi v polovici :shocked: .

No a teraz som prišiel na to, že keďže by to malo byť pohyblivé ja to teraz nedokážem zalepiť tak aby sa mi natáčali obe strany spolu. Mal som to riešiť kým nebolo uzatvorené to telo celého dela asi, lebo teraz zalepím jednu stranu, potom to vsuniem dnu ale druhá strana sa miprilepí asi o telo keď to dám dokopy.

Viete mi s tým nejako poradiť alebo to zalepím na pevno a kašlem na to.

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 14 May 2020 23:01

Záleží hlavne na tebe, či to chceš mať funkčné alebo nie. Zvyčajne tá funkčnosť prináša extra robotu a niekedy aj komplikácie. No tu až taký veľký problém nevidím - jednu stranu skús zalepiť vonku a druhú stranu tak, že lepidlo kvapneš na hranu diery a opatrne nasunieš na drôtik. Pri nasúvaní sa lepidlo dostane do vnútra a tak veľmi nehrozí, že sa zlepí s tým stredovým dielom. Treba s tým pokúsiť potočiť, či je všetko OK.

Tasc1 | 45

Postby Tasc1 » 14 May 2020 23:06

Jasné, že to chcem mať funkčné. 14 hod. sa s tým maznám, čo by dala moja žena za to. :big smile: Myslíš, že to mám lepiť radšej sekunďákom.

Tasc1 | 45

Postby Tasc1 » 14 May 2020 23:14

Takéto niečo robím prvý raz a z lepením kovových dielov nemám veľa skúseností.

Tasc1 | 45

Postby Tasc1 » 14 May 2020 23:36

Keď sme pri tých drôtoch môžte mi pradiť ako sa toto dá dať dokopy.

iconmaster | 38
Last man standing

Postby iconmaster » 14 May 2020 23:48

Na drôty je sekunďák dobrý a tu zároveň nemusíš dlho čakať, aby si to mohol odskúšať :wink:

A ten stožiar asi tiež z drôtu alebo z plastových tyčiek (predávajú sa v rôznych priemeroch). Prípadne skús trochu priblížiť, ohľadne čoho potrebuješ radu.

Tasc1 | 45

Postby Tasc1 » 15 May 2020 00:11

No toto si neviem predstaviť, že bude držať pokope.
Neviem, či si to vieš predstaviť nemám lepší obr. ale na tom polkruhu má stáť celý stožiar, no psycho. Ja viem, najprv som si to mal skúsiť, ale neverím, že to bude držať pokope, sekunďák teraz nemám, ale zajtra vyskúšam aby som ťa neotravoval s každou hlúposťou. zatiaľ veľké dík za rady.
Last edited by Tasc1 on 15 May 2020 00:33, edited 1 time in total.

iconmaster | 38
Last man standing

Postby iconmaster » 15 May 2020 00:27

Som len myslel, že tá návodovka klame a to je papierový polkruh. To je teda dosť divné riešenie aj v reáli, nie to že ešte v mierke.. Ale sekunďákom by to malo ísť spojiť.

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 15 May 2020 11:10

Skús sekundové lepidlo. Prípadne, ak ti to nebude držať, odporúčam najprv spoj lepiť Herkulesom a následne celý spoj "zaliať" kvapkou sekundového lepidla. Možno je to divné, ale ja takto lepím viaceré spoje a mám s tým dobré skúsenosti. Táto kombinácia drží snáď ešte lepšie ako len samotné sekundové lepidlo. Herkules "vyplní" priestor a sekundové lepidlo ho urobí extra pevným. Vyskúšaj a uvidíš. Kupujem najlacnejšie sekundové lepidlo aké u nás viem zohnať, 25 centov za 3g v jednom papiernictve.

Ak by to nešlo inak, môžeš tie drôtiky skúsiť spájkovať.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Aigor | --
Name: Igor

Postby Aigor » 15 May 2020 11:19

Skús sekundové lepidlo. Prípadne, ak ti to nebude držať, odporúčam najprv spoj lepiť Herkulesom a následne celý spoj "zaliať" kvapkou sekundového lepidla. Možno je to divné, ale ja takto lepím viaceré spoje a mám s tým dobré skúsenosti. Táto kombinácia drží snáď ešte lepšie ako len samotné sekundové lepidlo. Herkules "vyplní" priestor a sekundové lepidlo ho urobí extra pevným. Vyskúšaj a uvidíš. Kupujem najlacnejšie sekundové lepidlo aké u nás viem zohnať, 25 centov za 3g v jednom papiernictve.

Ak by to nešlo inak, môžeš tie drôtiky skúsiť spájkovať.
toto som par krat skusil a veru herkules a sekundove lepidlo je dobra kombinacia

Return to “Vitajte! // Welcome!”