přicházím s dalším recolorem, ale tentokrát jde o vrtulníček. A to ne vůbec ledajaký, jde o vrtulník trupového čísla 0711, který je posledním Mi-2 sloužícím (přesluhujícím) v Centru Leteckého Výcviku v Pardubicích. Vyřazen měl být už snad v roce 2018, pak v roce 2020, ale nakonec snad ještě k úplnému vyřazení nedošlo. Na recoloru jsem začal dělat někdy v roce 2019 na popud Tea, který je v Pardubicích technikem. Díky pandemii pak v roce 2020 nedošlo jen k odložení vyřazení (nebo minimálně oficiální rozlučky) samotného vrtulníku, ale i k průtahům u mě nejdřív s recolorem a pak i se stavbou. Zkrátka dokončeno mám až teď po cca 2 letech.
Jedním z vedlejších efektů těch průtahů je i fakt, že během stavby prakticky nevznikala fotodokumentace, takže budou muset stačit až finální fotky. Co se stavby týká, tak oproti minulému recoloru devětadvacítky od Hala je to přece jen trochu rozdíl v přesnosti stavby i takové nějaké celkové radosti ze stavby. Nicméně ty největší zrůdnosti, které se mi tam přihodily jdou čistě na můj vrub, takže původní šmikajdu můžu doporučit.
Tady ještě fotka originálu, ze kterého ale zůstaly prakticky jen rotory.
A tady už výsledek mého snažení