Aj keď si stále myslím, že niektoré časti sú mimo moje súčasné schopnosti, človek musí testovať svoje hranice. Preto tu hneď na začiatku bez obalu priznávam, že vôbec nie je isté, že sa mi model podarí dokončiť - a ak, tak že to bude beh na naozaj dlhé trate. A to nielen pre jeho zložitosť, ale aj pre moju modelársku pomalosť a iné časovo náročné veci, ktoré v živote mám.
Budem sa snažiť robiť čo najpodrobnejšie reporty (niekedy možno až zbytočne podrobné) - berte to ako určitú formu psychoterapie, komu sa to nebude chcieť čítať/sledovať, nech to pokojne vypustí.
K samotnej predlohe je asi máločo extra povedať - bola to obľúbená lokomotíva na českých lokálnych tratiach, existuje niekoľko od seba sa mierne líšiacich verzií - ale hlavne Aleš si dal veľkú prácu s popisom jej bohatej histórie, ktorá je rozpitvaná na 3 stranách pri samotnom modeli (namiesto písaného návodu), takže by to bolo nosenie dreva do lesa - v prípade záujmu však môžem ešte niečo podrobnejšie na úvod spísať. Vystrihovačka má 14 strán fakt nahusto nasekaných dielov (kto pozná modely RW, vie presne o čom hovorím), jednu stranu šablón pre trúbky, drôty a spol, dve strany šablón na podlepenie (ja budem používať laserové diely) a ak dobre počítam, tak 13 strán detailných nákresov jednotlivých častí lokomotívy, ktoré slúžia ako obrázkový návod.
Ešte dôkaz vlastníctva originálu (mimochodom okrem jednoduchých modelov od Betexy a miniboxov p.Weinera je toto môj prvý "veľký" český model):
A ide sa na to!