TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Reportáže z akcií

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Reportáže z akcií

Postby serpens » 19 Apr 2016 07:15

Spoločné vlákno pre reportáže / fotoreportáže zo súťaží, ktoré nemajú samostatné vlákno.

Do názvu príspevku (subjekt) prosím vkladajte názov akcie, z ktorej je spravená daná reportáž / fotoreportáž.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: Reportáže z akcií

Postby Trak-Tor » 07 May 2022 21:03

Vďaka za reporty!
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 16 Dec 2023 17:18

Na dnešnej výstave modelov v Košiciach bolo v papieráckej kategórii 11 modelov, z toho 10 som doniesol ja :) . Tak iba jedna fotka:

marcello | 35
Name: Marcel

Postby marcello » 17 Dec 2023 20:21

Robert ma s reportom z Košickej akcie predbehol, ale pridám pár slov a fotiek aj ja. Chodím na túto akciu ako divák už nejaký ten čas (asi som tu bol po štvrtý raz, veľmi to nerátam) a za mňa sklamanie, modelov vo všeobecnosti menej ako po minulé roky, (v minulosti výstava zaberala až dve veľké miestnosti, teraz bolo všetko v jednej miestnosti, už aj plastových modelov bolo málo (v niektorých kategóriách tak 3 či 4, jedine lietadlá si idu vlastnú ligu. A čo sa týka papierových modelov, tak to už Robert ukázal (keď som tam bol ja tak tá loď tam ešte nebola :D ) Neviem, či to je tým predvianočným dátumom, alebo či modelárstvo postupne na tom východe vymiera....

Tak už len pár fotiek plastových modelov:

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 18 Dec 2023 08:21

Áno, je to taká malá akcia. Ale ak si bol pozrieť minulý december, tak to bola úplná katastrofa - modelov minulú zimu bola asi štvrtina z toho, čo teraz.

Dve miestnosti modelov, boli, myslím iba raz, inak to vždy bolo také menšie.

Ono asi závisí aj od toho, kto príde okrem Košičanov. Teraz sa mi vidí, že neboli ani Prešovčania - mimochodom, urobili si v septembri vlastnú súťaž v Prešove, tak možno aj preto.

Čo sa mi ale páči, sú detské a juniorské kategórie - vyzerá to tak, že ten pán Novotný robí v modelárskom krúžku dobrú robotu a deti lepia o sto šesť. A to je fajn.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 18 Dec 2023 10:27

Ahojte, ja som sa chystal prvýkrát nakuknúť, ale prikloním sa ku tej výhovorke predvianočného termínu - nestihol som, lebo som nakupoval...

Rád by som sa tiež pozastavil nad tým, prečo je to tak, prečo napríklad iné akcie dokážu byť dobre spromované, vieme si na nich dohodnúť stretká, tešiť sa na nich, a ostatné, ktoré sú mnohokrát aj bližšie, ostanú takto prázdne... Určite to nie je nejakou katastrofickou konšpiráciou, žeby modelárstvo na východe vymieralo, skôr naopak mám dojem, že je nás tu viac a viac a kvalitatívne nijako nezaostávame (ako by si možno vládni prívrženci mysleli), len nejako zlyháva komunikácia, sebaprezentácia, oslovovanie.

Mňa osobne dosť zamrzelo, keď som sa o prešovskej akcii dozvedel týždeň pred akciou a táto košická je naozaj podľa mňa termínovo zle nastavená. Ale to je skôr otázka na zástupcov organizátorov, ktorí tu na našom fóre nie sú. A zjavne by mali byť, ak chcú s akciou ešte niečo spraviť. A nie len na fóre, mali by byť viac vidieť aj na ostatných akciách, kde môžu dať o sebe vedieť, a keď nie osobne, aspoň nejakí známi modelári z ich kruhu, pretože hoc môžeš byť najlepší modelár alebo mať najlepší záujem o osvetu modelárskeho remesla, z kôlne alebo toalety sa to robiť nedá.

Takže ak rozprúdime debatu o budúcnosti modelárskych akcii na východe aby sme tieto akcie nakopli a organizátorov motivovali, budem len rád a tiež rád pomôžem, ale ak o sebe nebudeme vedieť, tak to jednoducho nepôjde... Navrhujem stretko na najbližšej akcii vo Svite, môžte to dať na známosť zástupcom ich klubov a dáme tam východniarsky spoločný briefing a.k.a. hlavy dokopy a zistíme, čo s tým vieme spraviť, občerstvenie na toto stretko platím ja.

Tož môj osobný výlev, do nového roku vám prajem všetkým pevnú ruku a čistú hlavu. trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 18 Dec 2023 18:08

Nuž, ak chceš vedieť, aké sú kde akcie, tak treba pozerať aj Modelforum.cz.
Prešovská akcia tam bola avizovaná už od júla.
https://modelforum.cz/viewtopic.php?f=1057&t=149883

Čo za týka zimnej Košickej akcie, tak organizátor má podľa mňa hlavný motív v usporiadaní súťaže pre deti a juniorov, navštevujúcich modelársky krúžok v CVČ. Všetko ostatné je v podstate navyše, ako bonus.

Takže účasť, myslím si, ani nie je na organizátorovi. My modelári musíme mať nejakú motiváciu.
Niekto chce vyhrať nejakú cenu, niekto sa len proste chce stretnúť a niekto sa chce pochváliť, čo medzičasom zlepil, iný by rád nakúpil u predajcov (to na zimnej Košickej akcii je vlastne nereálne, tam žiadna firma nechodí)... :big smile:

Pre mňa ako privandrovalca do Košíc zo západu, je takou motiváciou stretnúť niekoho, s kým je možné si pokecať. Zatiaľ tu teda žiadnu takú partiu nemám, iba ak občas príde Pišta Turco s formulkami.

Takže ak by sa vytvorila taká "východniarska partia", ktorá by sa stretala na modelárskych akciách, to by som sa zrejme na také akcie aj tešil :P

p.s. Prečo píšem o "zimnej" akcii? Lebo v lete bola dvakrát (pred kovidom) oveľa väčšia letná akcia na letisku. Aj tento rok mala byť, ale zrušili ju... https://modelforum.cz/viewtopic.php?f=1057&t=147009

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 18 Dec 2023 20:07

Robert, dobre si to napisal. Pre mna si Pan modelar. Nielen co dokazes modelarsky (myslim aj tvoj mix plastu a papiera), ale ocenujem tvoj celkovy pristup. Pacila sa mi aj tvoja reakcia v NR ked som sa pytal ci bude Letov S 231 (mimochodom nadherny model) k dispozicii. Elegantne, bez emocii si mi to vysvetlil. Nebude :)

Kedysi davno som u teba v Pezinku bol po par plastovych modelov z burzy, ukazoval si mi vtedy prave Tunnana v 1/72 (vtedy som pochopil, ze ty modelarstvom zijes). Neskor si mi bezplatne poskytol printy na Mi-1 v CS markingu (raz ho postavim:)).

Nedavno si daval k odberu tie trojplosniky (dufam ze skoncia v dobrej vitrine).

Som rad za takych ludi ako ty. Je vas velmi malo. Vdaka tebe sa clovek nad tym nasim konickom hlbsie zamysli.
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

marcello | 35

Postby marcello » 18 Dec 2023 22:08

Ani som nečakal, že rozprúdim takúto diskusiu, ale veď od toho máme predsa diskusné fórum, že? :) Vďaka za podnetné info Robert.

Asi na tej Prešovskej akcii niečo bude (priznám sa, že tá mi úplne unikla), ak si dobre pamätám, pred rokmi bola výstava v Prešove v letnom termíne v Solivare, na ZŠ Sibírska si nejako nespomínam.

Každopádne, ak bude počasie priať (v chumelici sa mi nechce bojovať za volantom 7 hodín), určite sa pozriem aj na Papierové Kraľovstvo do Brna (a možno už aj s modelom, už sa niečo pomaličky kuchtí, predsa len vidieť modely naživo nabije modelárskou energiou). Som zvedavý ako to prebieha v Čechách, Lužánky sú z tých väčších akcií.

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 14 Dec 2024 18:44

PLASTIK MODEL KOŠICE 2024.

Nejaké papieráky boli možno ešte vpletené medzi plasťákmi, takže všetky fotky tu:
https://www.rajce.idnes.cz/robertblasch ... 14-12-2024

marcello | 35

Postby marcello » 24 May 2025 20:15

Ahojte, dnes som mal cestu okolo Gelnice, tak som sa zastavil na modelárskej súťaži juniorov v miestnom CVČ. Nebola to nejaká veľká akcia, ale prostredie príjemné (pekná historická budova, mnoho svetla a vzduchu z veľkých okien), aj sprievodný program bol (historický vojaci a letecký simulátor) a samozrejme aj pekné modely boli, papierové aj plastové. Zaujala ma aj prekvapivo veľká nádielka cien pre modelárov. Viac na fotkách....
Najprv len taka všeobecná fotka, gro výstavy prebiehalo prakticky v jednej miestnosti:

A teraz sa pozrime na modely:

Return to “Akcie, súťaže a výstavy // Actions, Contests & Exhibitions”