TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Moderator: Fito

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Re: Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Postby Fito » 19 Aug 2022 07:25

Pozerám tie fotky originálu, a celkom sa mi tie podstavce zdajú tenké na takú loď.
Ale zjavne im to drží.
Ty si ich spravil trošku masívnejšie, a opticky to tam viac pasuje ako tie chabé originály.

A oceňujem tvoj nákres kocky :wink:
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Re: Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Postby martin1807 » 19 Aug 2022 08:08

No vidíš. už to más na špalíkoch o chvíľu tomu nasadíš kolesá z tatry :haha: :haha:

Dobré to máš :P
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 19 Aug 2022 08:24

Podľa fotky je to z L-profilov, tipujem nejaký L100x100x12. Neviem to presne odhadnúť. Pri tom type konštrukcie to teda vydrží viac, ako by sa mohlo zdať, ak to zvarili dobre. Každopádne, v tej mierke by to bol 2mm pás papiera, v strede naryhovaný a ohnutý do pravého uhla. Keď si dal tie malé striekačky či čo to je, tak toto dáš s prehľadom! Nevyhováraj sa a sprav to v mierke :P
Ale ide ti to zatiaľ dobre, zaujímavý neokukaný model.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 03 Sep 2022 01:00

Dík chalani! Furt rozdumujem špekulujem, uvidím ako to bude vyzerať keď to natriem, takže či to bidem prerábať ešte uvidim, ale zatiaľ nie :)
Report
Zábradlíčka - časť prvá

Konečne som dostal chuť na drotarinu, tak som dorobil stožiar s anténami a “späťáky” s pozičnými svetlami. Som si musel oprášiť vedomosti, na ktorej strane je zelené :scorn:

Na začiatok musím opäť zopakovať, že so sekunďákom nie som od malička veľký kamarát, preto sa na drotarinu musím vždy dlho psychicky pripravovať, preto to s týmto mojim projektom tak dlho trvá… Ale nakoniec som ten sekunďák otvoril a skúsil to tentokrát na základe vášho tipu a triku dať do čajovej sviečky. Celkom fajn nápad. A hlavne som sa tak nezalepil celý ako to zvyčajne dokážem!!! :victory:

Čo-to som zase poopravoval na kabíne po tej nešťastnej nehode, ale stále je tam pár preliačin a oskubaných hrán vidieť… Nevadí, ešte času na opravy bude dosť :D

Tak tu je jeden pár fotiek a snáď sa mi uachce pokračovať s raketou co najskôr. Tak pekne lepte a trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 03 Sep 2022 10:44

Stavbu modelu sleduju, ale abych řek pravdu je to podivná předloha. :) Dobře se s tím pereš ... to zábradlí je parádní. :wink:

developer10 | 41

Postby developer10 » 04 Sep 2022 08:06

Óóó brzdiči, veľká vďaka, pochvala od takého makača poteší dvakrát ;)

A k tej predlohe, u mňa to bola láska na prvý pohľad, taká divná až je krásna, nič tuctové. Možno preto ma boj s ňou baví :D :haha:
Report
Zábradlíčka - časť posledná

Ahojte papierníci, tento boj sa závratne blíži ku svojmu koncu, pretože hlásim dodrôtované! Dostal som sa na hranicu svojich fyzických možností a zručností a veľmi som si to (aj napriek dvom slabým chvíľkam plných nadávok) užil.

Takže postupne: pokračoval som presnou časťou paluby - zábradliami a rebríkom ku prove. Taký malý pindík zase, ale dajak sa mi to podarilo natvarovať…

Zabudol som ešte na zadné zábradlie na schodoch, tak som ich spolu s ostatnými doplnkami postupne nahodil, opravil som posledné pozostatky po nehode a výsledok schoval pred zrakmi zvedavcov.

Na fotkách chýbajú už len bočné držiakové vedenia po hrane paluby ale inak je už všetko ready na fotenie. Takže už len dokončiť podložku :) Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 04 Sep 2022 09:21

To zábradlie sa ti fakt podarilo. :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

developer10 | 41

Postby developer10 » 09 Sep 2022 23:47

Ďakujem Oliver, som rád, že sa páči!

Trošku som sa pohral s vlastnou fantáziou:
Report
Schody do nebe…

Snažil som sa ďalej pokračovať v tvorbe prostredia na podložke - pripravil som si schody čo najviac sa približujúce predlohe. Keďže s tenšími pásikmi papiera už naozaj neviem pracovať, myšlienku vyltoby nových podstavcov pod loďku z L-kových profilov o hrane 1mm úspešne zavrhujem. Tam moje možnosti a zručnosti zatiaľ nesiahajú.

Takže schodíky som namiesto modro bielej kombinácii vyrobil vo farbe dna plťky, aby veľmi nerušili celok, a s malými nedokonalosťami som si hlavu netrápil, vyzerá to naživo pekne hrdzavo, takže aj to ľahko ohýbané zábradlie na schodoch bude pri štylizácii fajn.

Skúška osadenia prebehla úspešne, takže chýba už len farbenie podstavcov a lepenie obrúbnikov a trávy a môžme kompletizovať.

Dík za sledovanie! Trimce še!

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 10 Sep 2022 17:14

Za to drobné zabradlíčko máš palec hore. Z jakého primeru sa to v takejto mierke lepí?. :P :victory:
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

kuratkoo | 45

Postby kuratkoo » 15 Sep 2022 12:35

Veľmi pekne sa stým hráš...
Zábradlie na jednotku :wink:

Return to “Námorná technika // Watercrafts”